por 15

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vw79, 24.5.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Metal Ready ja POR 15 ohjeiden mukaan käytettynä riittää.
     
  2. Konte

    Konte 1st gear

    Näkyy olevan hinnasto nykyisin mobitiven sivuilla (www.mobitive.com) ja hetihän pitää tuo starterkit panna tilaukseen...
     
  3. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Hyvää tököttiä tuo por15. Talven maannut maalattu takaluukku lumikinoksessa(tai no koko auto...) eikä ruosteesta ole tolla tökötillä maalatuissa pelleissä jälkeäkään.

    Jahka ton soton saa liikenteeseen niin olis tarkoitus puhallella käyttöcx:stä ruosteet pois ja sutia toi por15 päälle.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo.. tuo kaasarimaali on ainakin oman vehkeen kaasarin pinnassa pysynyt jo muutaman kesän. Tosin sen kanssa täytyy olla hiton varovainen, ettei suihkutele sitä sellaisiin paikkoihin että kaasarin vivustot alkaa takkuilemaan.
     
  5. Noble

    Noble 1st gear

    Aikaisemminkin kai kysytty, mutta kysyn vielä. Mistä tuota Por-15 maalia saa ostaa? Onko se vain joku tilaustuote vai saako sitä suoraan jostain maali/tarvikeliikkeestä? Asun Turun nurkilla, eli mistä vois hakea moista maalia?
     
  6. Konte

    Konte 1st gear

    Poikkea osoitteeseen http://www.mobitive.com, siellä on tarkempaa tietoa aineesta ja sieltä voit tilata Starter Kitin, jolla pääsee aineeseen tutustumaan. Laittavat postissa tulemaan (tais olla 30,50€ sis. postikulut) joko ennakolla tai maksat etukäteen niiden tilille. Yhteystiedot löytyy noilta sivuilta kanssa. Voi olla muitakin diilereitä, onhan Turkukin venekaupunki ja noi on ilmesesti alunperin meripurtilomaaleja :grin:
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    ...mutta onko kellään kokemusta siitä, onko Hammerite kenties yhtä hyvää/parempaa?
     
  8. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Hammeritestä tuli 1 talvessa ruoste läpi. Testattiin taannoin huitelemalla sitä pintaruosteiseen (irtoruoste teräsharjalla pois)rautapalkkiin. Keväällä kukki kauniisti läpi.

    Työkonemaali(en muista valmistajaa jne) kesti 3 vuotta samaa säiden armoilla oloa, samassa raudassa, ennen kuin tuli läpi.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitenkäs semmonen tapaus ku auto on osittain hiottu pellille ja osittain vanha maali vaan "karhennettu". Onko kellään kokemusta pysyykö toi por15 tai sitten tää Tie Coat Primer sen vanhan maalin päällä vai tartteeko vanhalla maalilla olevat kohdat vetää jollain muulla happovärillä? Meinasin nimittäin kokeilla ihan pintapelteihin por15:sta.
     
  10. Macho

    Macho Gearhead

    Testaan just samaa, osa paljasta/hieman ruosteista peltiä, käsitelty metalreadyllä, osa maalattua ja karhennettua pintaa, ei ainakaan alkanu kupliin se alkuperänen maali tms ikävää. Näyttäs pysyvänkin ok. Tietysti riippuuhan se alusmaalistakin. Ruostetta ei varmaan kyl estä niiltä kohdin kovin tehokkaasti jos maalin päälle vedät, toisaalta pitäis olla niiltäkin kohdin sitten vedenpitävä. Suomesta ei taida kovin monesta paikasta kyseistä maalia saada, muutama paikka on, itse tilasin tuolta:
    http://koti.mbnet.fi/~rtm
     
  11. -TH-

    -TH- Gearhead

    näyttää RP myyvän tuota ihmemaalia.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Miten paksusti tota tököttiä tulisi vetää? Näyttää olevan aika kovaa ja riittoisaa ainetta??? Kestäävyydestä ei ole tietoa. Kokemuksia?
     
  13. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Ja RP:hän on http://www.racersplace.fi
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse tuhrutin sitä kotitekoisiin pakoputkiin, kesti jopa niissä palamatta irti. Tuskin se kuitenkaan kestää pakosarjoissa?
     
  15. Fireball

    Fireball Gearhead

    Eri PORria se pakosarja vaatii kuin 15:sta. Laitoin sitä "oikiaa" omiin valusarjoihin, hemmetin riittoisaa ja toistaseksi on kiilto pysyny ja on saanu bensaakin niskaan. Kesä näyttää pysyykö aine myös peltisarjoissa kaverin kinnerissä. Tuo peltiin tarkotettu POR15 ei muuten tykänny bensassa lillua, muuten kyllä pysyy. Jos meinaat ruiskuttaa 15 hommaa ruiskuun joku 2.2mm suutin, mulla ei tullu oikeen läpi 1.5mm yleissuuttimesta, kun taas se pakosarjamaali tulee kynäruiskustakin.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Puhallutin sarjat toissakesänä, ja vedin sitä kuumakestomaalia pintaan. Ei ole irronnut sen kummemmin.
     
  17. Otto

    Otto Gearhead

    Tulin justiinsa tallilta, pensselöin por15:lla lohkon ja kannet, sun muut koneen valurautaosat.

    Ja tästä sitten eri mieltä. En tiiä millä Nimetön maalaa autojansa, mut ainakin itse oon 2-k akryyliä käyttänyt. Se jos joku on juoksevaa, ja sillä on hyvä maalata, mutta por15 on tosi paaaaksua. Ohut kerros ei peitä, kun kokeilin paksumpaa pintaa, niin se pysy aluks hyvin mut hetken kuluttua alkoi valua. Ei kannata edes yrittää saada kerralla valmista pintaa.

    Mua se ohueksi jäänyt pinta ei tosin haittaa kun tarkoitus on, ett ruiskulla maalaan peltiset sileät pinnat. Pitänee sitten samalla suihkia lohko. Sillähän siitä pääsee.
    Lisää teippiä vaan...

    Sitä en sitten (vielä) tiiä ett miten se por15:n maalaaminen ruiskulla onnistuu niihin peltisiin pintoihin joissa ei vielä o yhtään maalia...

    Kertokaa, jos ootte kokeilleet, miten por15 käyttäytyy ruisku käytössä?
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Nimetön maalaa PPG:n automaaleilla.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuore POR15 ei ole paksua. Paksuuntuu kyllä vanhetessaan.
     
  20. Retem

    Retem Gearhead

    Eipä se juuri paksuunnu parissa vuodessa jos on avaamaton purkki. Avattu purkki mihin on päästetty ilmaa, lähtee hitaasti paksuuntumaan, mutta on käyttökelpoista vielä ainakin 6 kk avaamisen jälkeen.
    Mitä enemmän ilmaa purkissa on suhteessa aineen määrään, sitä nopeammin POR15 muuttuu sitkeäksi.
     

Kerro tästä muillekin!