por 15

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vw79, 24.5.2003.

  1. Otto

    Otto Gearhead

    Avasin ton mun por15 purkin ekan kerran kun aloin maalaamaan. Siihen sopii ohjeen mukaan ohenteeksi tinneri, eipä vaan ollut sitä kun maalasin ekaa kertaa.

    Tulin hetki sitten tallilta, pensselöin sen lohkon nyt toiseen kertaan. Lopputulos ihan jees... Ohje sanoo ett 24h väliä malauskertojen välillä.

    Por15 ruiskukäytössä on siis vielä kokeilematta. Vielä on maalia jäljellä (!) joten selvinnee...
     
  2. Retem

    Retem Gearhead

    Onko kyseessä POR15 Rust Preventive Paint vaiko Engine Enamel? (2 täysin erilaista tuotetta)
     
  3. Otto

    Otto Gearhead

    Öh joo, siis tää on tainnut jäädä ainakin minulta mainitsematta.
    Engine enamel, Buick Green.
     
  4. roku65

    roku65 Gearhead

    Mulla toimi letukan oranssi engine enamel hyvin sekä lohkon valupintaan/sileisiin venakoppiin ym.Vedin ruiskulla 1.2 mm suuttimella ja ohenteena käytin tikkurilan ruiskuohennetta,joka haihtuu hyvin nopeasti.
    Pari ohutta tartuntahuntua, haihdutukset välillä ja sit 2 märkää.Ei ollut ongelmaa läpikuultavuuden kans.vedin suoraan metallipinnalle.Maalin ominaisuudet hyvin "miranolmaiset"=vaatii nopean ohenteen/elä vedä liian paksusti.
     
  5. Retem

    Retem Gearhead

    Joo, Engine Enamel on toisenlainen tuote kuin POR15 Ruosteensuojamaali. Engine Enamelissa on liuotinta hyvin vähän, kuivikkeita vähintään 80% määrästä, ja se on siksi erittäin herkkä tinnerin määrälle. Jos lisätään tinneriä enemmän kuin 8-10 % tilavuudesta, EE:n ominaisuudet muuttuvat jonkinverran maalauksessa. Kun halutaan lantrata EE pienellä suuttimella varustettuun ruiskuun, olisi syytä käyttää omaa liuotinta (POR15 Solvent). Maalin kestävyyteen ja lopputulokseen "korkeahko" tinneripitoisuus ei vaikuta, mutta levitettäessä siveltimellä saattaa tulla epätasaisuuksia, ja etenkin sileällä pinnalla saattaa "paistaa läpi". Jos ohentaa tinnerillä, kannattaa olla tarkkana määrästä, sekoittaa maali erittäin huolellisesti, ja varautua kahteen kerrokseen. Maalausolosuhteet (kuten esim. lämpötila) vaikuttavat myös enemmän levitettävyyteen jos on käytetty tinneriä.
    POR Solventilla EE:n kuivumisaika pitenee hieman, mutta maalin käyttäytyminen on paremmin ennalta arvioitavissa.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Cadi sininen oli ainakin tosi hyvä levittää penselillä eikä paista läpi.
     
  7. Retem

    Retem Gearhead

    Tinneri käy ohenteeksi lohkomaalissa. Kaasutinvärit on valmiiksi spraypurkeissa
     
  8. Nic

    Nic 1st gear

    Löytyykö joukosta vielä joku joka olisi käyttänyt tätä maalia vuosia sitten? Olisi mukava kuulla käyttökokemuksia nyt vuosien jälkeen, vieläkö korit on kunnossa ja ruosteet kurissa?!
     
  9. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    On kaksi vuotta sitten autoihin maalattu ok. Ei ole alkanut vielä pilkuttamaan.. Katosta vuosisitten maalatusta pintamaalia on kuoriutunut irti Porrin päältä. No syy on lienee se, että sääolojen vuoksi en voinut maalata suht nopaeasti sen maalamisen jälkeen.. Kuten ohjeissa sanottiin.. Se rälläköidyn ruosteen päälle maalattu por on ihan oko, mutta tauon ja sateen jälkeen maalattu maali on veks.. No milläs sen päälle saadaan pysyvää? No käyn taas turaamassa siellä peltikattomaalia päälle. Kysykää ensivuonna?
     
  10. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Tohon por15 päälle löytyy saman puljun tie-coat primer nimellä myytävää maalia joka on tarkoitettu eristeväriks/hiontaväriks jos maalataan jollain muulla värillä ton por15 päälle. Sen kanssa pitäis pysyä.

    Mä maalasin 3 vuotta sitten yhden takaluukun por15:a. Sen jälkeen se luukku oli 2 vuotta taivasalla pihalla lumen ja jään ja auringonpaisteen armoilla-> hyvin on pysynyt, ruostetta ei näy missään.
     
  11. eski

    eski 1st gear

    Pari vuotta sitten maalatut alustan ja jarrujen osat ovat vielä maalissa, kuten myös bensatankki, joten ei vielä valittamista. Tämä siis autossa jolla ajetaan myös talvella suolapaskassa.
     
  12. JB

    JB 1st gear

    eli, puhallettuun pohjaan ja alustan osiin Metal Ready, jokunen tunti (noin 3?) odottelua ja chassiscoat black tai blackcote päälle. Alkuun kokeilla ruiskulla ilman ohentamista ja jos tuntuu pahalta niin perusohenninta sekaan??

    ja kestää isältä pojalle..?

    kuulostaa ihan selvältä. ..mutta annoinko itseni ymmärtää oikein? :-?

    kestääkö tosissaan kivien iskut ja hiekkapölyn kukkimatta? entä puhaltamatta unohdetut pintaruostekohdat?
     
  13. speedy

    speedy Double Gearhead

    aika vakuuttavalta tuo tuntuu, justiin oon maalanut mustankin sisälattian +rutosti osia, pinta on tosian kova ja livukas, kestää iskuja ja saa aika lujaa hinkata jotta irtoaa pellistä.
     
  14. d0gi

    d0gi 1st gear

    Tätä töhnää ainakin kaikki niin paljon tässä ylistäny että täytynee itsekin sitten harkita kun aloittaa entisöintiprojektin.
     
  15. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    Mikähän firma myy Por15-tuotteita Porin seudulla vai onko tosiaan tilauskamaa?
     
  16. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Ei taida kukaan myydä, itekkin oon kiinnostunut. Ruosteettomaanhan se ei ota kiinni ilman Metal Ready-käsittelyä. Että kai molempia ois hyvä saada, Part Corneristako (tai Racers Placesta...) sitä jonkun pitäs hakea tai sitten jos tilais matkahuollolla vaan?
     
  17. Jake

    Jake Gearhead

  18. Elevator

    Elevator 1st gear

    just tilasin suoraan mobitiveltä satsin por-15sta ja cleanerit jne. Postissa tulevat postiennakolla. Saapa nähdä mitä tuo aine sitten on, pääseekö helpommalla :D
     
  19. freeride

    freeride Gearhead

  20. d0gi

    d0gi 1st gear

    Laittakaas muutkin kuvia tuosta por 15 maalatusta pinnasta.
     

Kerro tästä muillekin!