por 15

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vw79, 24.5.2003.

 1. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Mistäs tuota nykyään kannattaa hommata? Muistin että olisi purkki ollut vielä hyllyssä, mutta eipäs vaan ollutkaan.

  Tuoltako: http://mve-online.com/index.php
   
 2. Jokeri

  Jokeri Double Gearhead

  On sitä siellä. etsi kategoriasta "ruoste"

  Onkos kellään kokemuksia mitä por-15 tuumaa jos sen alle jää vanhaa maalia? olisi yksi leppäjeeppi johon voisi porria kokeilla ulkopelteihin. alle jäisi heikossa hapessa olevaa orig maalia ja jotain, en tiedä mitä, mattaharmaata, oliskohan ferrexiä?
  Mihinkään laatumaalaukseen tämän auton kanssa ei rueta (siis helvetilliseen hinkkaamiseen ja suhutteluun) pääasia ettei korroosio iske
   
 3. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Olen vedellyt vanhan maalinkin päälle, eli putsannut vaan ne kohdat jotka on ruvella jo valmiiksi ja muuten vain hionut pinnan rikki. Ei ainakaan lyhyellä aikavälillä ole ollut ongelma.
   
 4. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

 5. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Viime syksyn jälkeen on tullut jokunen purkki PORia käytettyä. Varmasti valuu jos laittaa paljon. Hyvänä puolena se että en ole toista maalia kokeillut joka olisi noin riittoisaa. Paljaaseen metalliin saa pintaa naurettavan pienellä maalimäärällä ja sama myös chassis blackin kanssa por15 päälle maalattaessa. Ja pensselillä levitettynäkin pinta on todella tasaista, ei jää sudinjälkiä. Paitsi kun maalaa kiveniskusuojan päälle. Silloin maalia on pakko laittaa pensselillä niin paljon että pensselinjälkiä jää näkyviin, jotenkin pehmentää sen kiveniskusuojan altaan kun maalaa.
   
 6. spede

  spede Gearhead

  Dinitrolin kiveniskumassa ei tuntunut sopivan suoraan por15 päälle vaan alkoi halkeilemaan. Sitten kun laittoin chassis blackin porrin päälle niin sopi tuo kiveniskumassa.
   
 7. spede

  spede Gearhead

  Metal readyssä tuntuisi olevan parasta ennen päiväys, kun tein käsittelyn vasta puhalletulle taka-akselille ja jätin yöksi odottelemaan. Seuraavana päivänä oli akselin komeasti ottanut ruostetta. En tiedä oliko sitten liian vähän aikaa se metal ready pinnassa ennen kun huuhtelin vedellä. Pyöränkoteloissa jotka hioin pellille ja tein tuon saman käsittelyn toimi hyvin. Silloin pyyhin vaan märällä rätillä tuon metal ready käsittelyn jälkeen ja annoin kuivua.
   
 8. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Mulla ei tehnyt dinitrol tuollaista efektiä ollenkaan? Oikein siisti ja tasainen pinta tuli siihen porrin päälle sillä kun 4 kerrosta suihkuttelin. Chassiscoat sen kiveniskun päälle sitten kikkaili.
   
 9. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Puhallettu teräs vetää kyllä ruosteen pintaan heti kun saa kosteutta.
  Oma arvioini on, että metal readykään ei sitä varsinaisesti estä, koska puhallettu pinta on huokoista ja ruoste muhii huokoisten sisässä.
   
 10. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Eikös tuo Metal ready ole vaan fosforihappoa?
   
 11. passerby

  passerby 3rd gear

  sekin tuli mieleen, et käykö por15 -maalien ohenteeksi myös joku kotimainen ohenne kuten tikkurila 1031 tai mineraalitärpätti vai joutuuko tilaamaan sen omaa ohennetta, ikäänkuin kytkykauppana? :p

  ps. mitään metal readya en ala sotkemaan, enkä merisotilaan puhdistajaa (marine cleaner) koska normaali rasvanpoiston luulisi riittävän.
   
 12. mpg55

  mpg55 2nd gear

  En ehkä mineraalitärpättiä menis sotkemaan siihen mutta eikös ksyleenillä ohene kaikki maalit?
   
 13. passerby

  passerby 3rd gear

  xyleenistä en tiedä mitään, ei ole kokemusta.
   
 14. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

 15. speedy

  speedy Double Gearhead

  Ei tarvi hapotuksia, kun on puhallettu pinta. Perus rasvanpoistoaine käy, taikka ihan jarrukliineri . Tinneri käy ohentimeksi, tai automaaliohennin.
   
 16. passerby

  passerby 3rd gear

  Ok.
   
 17. passerby

  passerby 3rd gear

  ja kiitos linkistä :)
   
 18. pinola

  pinola 3rd gear

  1031 on epoksiohenne joten ei käy, por15 taitaa olla pur maali, siihen käy tikkurilan 1048. Tai, oheneehan ne melkein millä vaan, mutta jos näiltä maaleilta halutaan myös jotain ominaisuuksia mitä ne lupaa niin kannattaa ohentaa niillä millä kuuluu.
   
 19. passerby

  passerby 3rd gear

  Ok.
   
 20. lehtijousi

  lehtijousi 1st gear

  Tuli tuossa omaan kotteroon laitettua parisen vuotta sitten POR-15 helmoihin. Pohjakäsittelyksi tarjosin lentävän teräsharjaa ja somalilaikkaa. Por-15 on itsessään pysynyt hyvin, eikä ruostetta ole vielä näkynyt, mutta pintamaali on alkanut joistain paikoin halkeilemaan ja irtoilemaan lastuina.

  En silloin ollut varma, kuinka pintamaalin kanssa olisi pitänyt toimia, ja annoin porin kuivua viikon ja vetäisin sitten PUR pohjaisen (Temadur) pintamaalin suoraan päälle. Olisiko siihen pitänyt vielä joku pohjamaali laittaa päälle? Santista en uskaltanut tarjota, kun ajattelin sen pilaavan porin suojaavan pinnan.

  Tämä oli se por litku, mitä käytin:
  http://mve-online.com/product_info.php/ ... 047l-p-785
   

Kerro tästä muillekin!