poranterien teroituslaite

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja jaketin, 9.5.2010.

 1. jaketin

  jaketin Gearhead

  Tuonne lidliin on tulossa myyntiin parkesiden poranterien teroituslaite. onkos kellään kokemuksia, onko kuinka kelvollinen laite?

  ei olis hintakaan mikään paha. jospa se harrastekäyttöön olis kait sopiva :odroll:
   
 2. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Piilteeman vastaava ainakin on aika hanurista, että jos näyttää samalta, en suosittele. Kyllä minä sillä vissiin yhden terän olen onnistunut teroittamaan, mutta siihenkin piti jo vähän tehdä remonttia laitteelle.

  Edit: eipä näytä alkuunkaan samalta, eli vois ehkä toimiakin?
   
 3. tanari

  tanari 1st gear

  kannattaako niitä paljon terotella? ostaa kunnollisia teriä, niin voi porata useamman reijän, käyttää vielä leikkuutahnaa/öljyä niin toimivat just niin pitkään kun sillä hinnalla ne toimii :lol:
   
 4. 370

  370 Gearhead

  Pikku harjoittelulla porat teroittaa käsin.
   
 5. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Juuri näin ei siinä mitään muuta tartte kuin smirkelin ja kannattaa/pitää ne kalliitkin porat teroittaa
   
 6. repecab

  repecab 1st gear

  Tää on tätäkertakäyttökulttuuria, tottakai ne kannattaa terottaa , varttitunnin kun harjoittelee niin sen jälkeen sen osaa aina.Halpaterillä tosin ei mitään oikeissa töissä tee.
   
 7. pantera

  pantera Double Gearhead

  DrillDoctor laite on ainoa toimivaksi osoittautunut terotuslaite joka sopii hararastaja budjettiin joskin sekin maksaa satasia.
   
 8. pajapiru

  pajapiru 3rd gear

  halvalla ei saa hyvää. vähänkin on asteet väärin teroituskonees niin pora ei uppoo eres puuhun ja taas toisinpäin että on niin "syövä" että heti haukkaa ja sitten vain poran kärjestä lohkee paloja. siinä on linkki sivuille missä on vähän paremmin tutustuttu natsisiwan tavaroihin http://www.mattikaki.fi/~w125312/kuluttaja/LIDL/ laatua :eek: :rotfl: :rotfl:
   
 9. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Kunnollisia poranteriä ostaa ja terottaa niitä. Ei tarvi ostaa kun yks jokaista ja niillä sit pärjää(poislukien ihan parimilliset), terotettavaahan niissä on pituudessa kymmeniä millejä.
  Aika äkkiä sen terotuksen oppii ja sithän ei enää ole tylsiä teriä olemassakaan :wink:
   
 10. jaketin

  jaketin Gearhead

  Juuh, onnistus varmaan, mutta kun ei ole smirkeliä..
   
 11. Ana67

  Ana67 Gearhead

  :rotfl: :rotfl: Matti-O Käki??? Sleepy Sleepersin levyillä esiintyvä legendaarinen hahmo 8) .

  Käki taitaa olla insinööri? joka kuvittelee että Ladan hinnalla voi saada Rollsin.

  Itse olen ostellu Natsi-Siwasta kaikenlaista vempaita ja täysin kelvotonta EI ole esiintynyt. Päinvastoin; hinta-laatu kohdillaan :D . Mm tuo "kehno"sammutin tuli Kootaan hommattua.
   
 12. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  Enempää kantaa ottamatta ,muuta kuin siihen ,että miksi tavara maksaa suomessa enemmän kuin esim saksassa
  Varmaan ihan siksi että lidl on yritys ja haluaa maksimaalisen tuoton :rotfl: harva lähtee hakemaan soittimia saksasta :rotfl:
   
 13. pantera

  pantera Double Gearhead

  Mä oon harjotellu 30 v eikä vieläkään tuu kulmat kohalleen käsivaralla
   
 14. laakkius

  laakkius Gearhead


  Ei oo mullakaan ja silti terät oon terottanu, terottimena toimii ihan perus rälläkkä... :eek:
   
 15. FilipS

  FilipS 1st gear

  Entä IKH:n poranteroituslaite? Onko kellään kokemuksia?
   
 16. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Oon ite teroittanu porat drilldoctorin koneella kun cnc-koneeseen tarvii olla symmetrinen pää, muuten pora hakee paikkaansa ja reikä tulee mihin sattuu. Samalla oon huomannu että sillä terotetut porat toimii paljon paremmin käsikäytössäkin eli niillä kulmilla on kyllä merkitystä. Tosin onhan siinä timanttilaikka joka tekee pinnasta paljon sileämmän kuin smirgeli, silläkin on varmaan vaikutusta.
   
 17. NUTFINN

  NUTFINN Gearhead

 18. NeljäsGM

  NeljäsGM 1st gear

  Ostin sen IKH:n poraan kiinnitettävän halpis teroittimen.Surkea hajos kolmannella kerralla,eikä sopinut kunnolla porakoneeseen. Smirkelillä vaan.
   
 19. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joo DrilDoctorilla täälläkin on teroteltu ja hyväksi on havaittu...
  Paikoitusklipsiin piti tosin tehdä jo uusi akseli kun muovisaranat hajos mutta se johtuikin siitä että laite oli väärässä paikassa väärään aikaan. Hyvä ja tyyris laite mutta ei silti helmiä sijoille.
  :wink:
  - Jani -
   
 20. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Ostin motonetin poranteroituslaitteen. Ekasta terästä tuli ihan hyvä, ehkä pinta vähän karhea. Tokaa rupes jostain syystä syömään epätasaisesti ja kolmannen kohdalla tuli toimintasavu ulos ja laite pysähtyi.

  http://kauppa.motonet.fi/web/guest/muut ... oituslaite

  Tuskin olisi ollut kovin pitkäikäinen muutenkaan, koska ne reiät mihin pora työnnetään ja ohjurinypykät on muovia. Tuntui jo pehmenevän ne nypykät muutaman terän jälkeenkin. Elkee siis ostako.

  Mutta onhan poranteroitin kyllä keksintönä hyvä, ei käsin saa niin tarkkaan tehtyä millään. Nyt vain tarvitsee löytää joku parempi malli.
   

Kerro tästä muillekin!