Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

 1. vespa68

  vespa68 Gearhead  Jatkoa samalle OT:lle.
  tarkoitin, että sieltä varmaan löytyisi myös tuollaiselle tutkimukselle verrattavaksi niitä: vastaajista xx% on sitä tai tätä -juttuja
   
 2. AteV8

  AteV8 Gearhead

  Satiini suikale Hondan antennissa, kun ei nyt tähän hätään parempaakaan antennin kannatinta löytynyt.
   
 3. makkepuu

  makkepuu Gearhead

  osanottoni uhrien perheille ja omaisille. tämä koko tapaus on aivan kaamea ja niin turha :(

  kietaisin nauhat antenneihin ja mopon sarveen.

  iltalehtien keskustelupalstoja kun lukee, niin rupeaa sappi käyttäytymään kuin nestemäinen typpi huoneenlämmössä
   
 4. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  koitin mennä katsomaan tuonne areenaan mutta tuli "tallenteen julkaisuaika on umpeutunut"

  Btw, En löydä mistään tuoretta tekstiä kirjallisena etteikö presidentti voisi armahtaa nykyäänkin elinkautisvankia. Tälläisen vähän vanhemman kyllä löysin:

  http://www.om.fi/54.htm

  Ilmeisesti vielä voimassa koska ei ole tuolta poistettu? Jos teiltä löytyy jotain asiaan liittyvää lakitekstiä niin laittakaa linkki.
   
 5. jussi_r

  jussi_r 1st gear

  Syvimmät osannottoni asianosaisille. Aivan järkyttävä tapahtuma.

  Lisäksi asian uutisoinnin asenteellisuus ahdistaa. Ristiriita täälläkin kirjoitetun tapahtumakuvauksen ja henkilöluonnehdintojen vs. uutisoinnin antaman kuvan välillä on räikeä. Jotenkin toivoisi, että selviytyneillä olisi voimia mennä vaikka johonkin suorana lähetettävään keskusteluohjelmaan kertomaan mitä siellä oikeasti tapahtui. Nyt suuri yleisö on valtamedian ohjaamana väärässä luulossa (?) käsirysyistä sun muista ja aikanaan jos asioiden oikeasta laidasta jossain Alibissa lukeekin, ei se tavoita ketään.
   
 6. PauliP

  PauliP 1st gear

 7. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Hyvä Heikki!

  Tätä tietoa kannattaa tuupata myös lehtiin. Loppuu turhat kuvitelmat "rakkareista ja rikollisista". Varmaan meidänkin väkeen mahtuu erilaisia harrastajia. Mutta varmasti pääosa kunnollista ja tunnollista väkeä.
   
 8. gintonicice

  gintonicice 3rd gear

  Osanottoni läheisille ja ystäville.

  Nauha on antennissa, kunnes kuluu puhki.
   
 9. Make_O

  Make_O 3rd gear

  Tekis mieli vetäistä täys laidallinen ja "puhua suu puhtaaksi" mutta se lienee turhaa, ainoa mitä voin toivoa on voimia uhrien perheille ja ystäville
  sekä omalta osalta ilmaista surua kanssa harrastajia kohtaan liputtamalla
  ex "Leinon Polaran" eli uuhen surunauhalla...
   
 10. köyhä

  köyhä 3rd gear

  Samaa mieltä! Ja voimia murhattujen omaisille ja tuttaville :(
   
 11. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Suomen historian suurimmat siviiliuhreja vaatineet ammuskelijat olivat ihan
  "vaaleita" suomalaisia.
  -Jossakin toisessa maassa olisi oikeusministeri eronnut/ erotettu, mutta
  ei Suomessa.
  -Jo 1.kouluampumistapauksen takia ministerin olisi pitänyt lähteä.
  - Ehdotan siis, että jokainen suomalainen saa kantaa
  automaattiasetta ilman mitään rajaa ja saa päättää milloin
  lataa lippaan tyhjäksi!
  Jenkkimaassahan päätettiin, että ihmisen PERUSOIKEUS on kantaa
  asetta myös taajamissa....
  Seuratkaamme linjoja, joita suurin Natomaa sanelee, koska olemme tällä menolla menossa siihen ns. järjestöön.
  -Äänestäkää A.Stubbia eduskuntavaaleissa, siinä hyvä, kuvia kumartelematon tyyppi!
   
 12. lilindilin

  lilindilin 1st gear

  Syvimmät osanottoni uhrien omaisille!! Pistää itkun silmään joka kerta kun asiasta uutisoidaan... Mustat muistonauhat autoissamme ovat vähiten mitä voimme tehdä muistaaksemme näitä edesmenneitä jenkkiautoalan harrastajia..
   
 13. ateljee100

  ateljee100 1st gear

  Aselaki ja poliisi

  No poliisille on tulossa järjestelmä, millä voivat karsia rikolliset pois aseostolupien piiristä.
  Tähän mennessä aseen ostolupaa tarkistaessa ei poliisilla ole ollut koko kattavaa järjestelmää millä rikollisten aseluvat ovat saatu karsittua pois...joten jotain parannusta on tulossa.

  Mutta usein aseiden "pitkäpiipuisten kuin käsiaseiden" omistajien pitäisi kiinnitää huomiota miten aseita säilyttää ja missä.

  Yleenä luvaton ase on ollut joskus luvallinen..Luvaton siitä tulee yleensä varkauksien seurauksena.

  Virkavalta voisi tehdä pistokokeita aseen omistajien koteihin ja tarkistaa kuinka ja missä ne aseet on. Näin tulisi kaikille laillisten aseiden omistajille, ehkä halu säilyttää aseet lukkojen takana...
   
 14. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Osanottoni omaisille!

  Todella ikävää, että tällaista pääsi käymään.
   
 15. iak

  iak 3rd gear

  Osanottomme omaisille.
   
 16. Doctor Lecter

  Doctor Lecter 1st gear

  Rikosalan palstoille kirjoittaneena oikaisen hieman tuota sangen yleistä väärää tietoa: elinkautinen on periaatteessa elinkautinen. Käytännössä ei. Minimiaika mitä elinkautista suoritetaan on 12 vuotta - ja tähänkin on olemassa poikkeus; eräs miehensä surmaamisesta tuomittu nainen vapautui elinkautisestaan runsaan 10 vuoden kuluttua (että jos naisen euro on 80 senttiä, niin naisen 12 vuotta on sitten vain 10 vuotta...).

  Elinkautiseen tuomittu voi hakea armahdusta 12 vuoden lusimisen jälkeen, mutta ei ole olemassa mitään automaattia siihen, että armahdus myönnetään. Keskimäärin elinkautista suoritetaan noin 14 vuotta. Pisimpään sitä on tällä hetkellä suorittanut Jari Judin, joka on ollut vankilassa hieman yli 20 vuotta. (Huopalahden kioskiyrittäjän tappo sekä lomavangin murha oman lomansa aikana). Periaatteessa parempi ratkaisu on vankimielisairaala. Kemissä 1981 vaimonsa raa`asti surmannut on sairaalassa yhä. Onpahan poissa hörhöilemästä.

  Elinkautisessa tuomiossa ei ole olemassa minkäänlaisia "ensikertalaisen puolikkaita" yms. vaan tuomio on suoritetaan aina täysimääräisesti.

  Porvoon mäkkärisurmia tutkitaan kolmena tappona. Niihin ei tähänastisten tutkimusten valossa liity suunnitelmallisuutta, joka on yksi murhan tunnusmerkki. Pikaistuksissa tehty hengenriisto on tappo. Vielä lievempi on surma. Taposta tuomitaan yleensä 8-12 vuoden vankeuteen. Ensikertalainen selviää puolella, uusija istuu 2/3 ja erityisen vaarallinen saa ns. pyttytuomion, joka suoritetaan päivästä päivään. Kolmannen kerran hengenriistoon syyllistynyt Tommi Nakari Mikkelistä sai taannoin taposta 15 vuoden pyttytuomion. Ensin tyttöystävä, sitten oma äiti, sitten uusi tyttöystävä. Moinen vätys olisi syytä pitää vankilassa loppuikänsä.

  Murhan tunnusmerkistö täyttyy myös silloin kun teko on ollut erityisen raakaa ja siihen liittyy tarkoituksenmukaista kuoleman pitkittämistä. Porvoon surmien nimike voi tutkinnan aikana muuttua.

  Kolmesta taposta (harvinaisia ovat) tuomitaan "yleensä" maksimituomio, 15 vuotta. Tekijä, Esa Åkerlund, on sen verran paatunut ja toivoton tapaus, että pyttytuomio tulee - jos siis tapoiksi katsotaan ja kolmesta taposta tuomitaan. Toki tekijä voi kolmesta taposta selvitä vähemmälläkin. Vaalassa kaksi veljeään ja isänsä surmannnut sai 15 vuoden tuomion, mutta ensikertalaisena suoritti tuomiostaan vain puolet ja vapautui 7,5 vuoden jälkeen. Kytäjän kartanon mailla tehdyistä telttasurmista tuomittu Kai Vähäkallio sai 12 vuoden tuomion ja ensikertalaisena suoritti siitä vain puolet. 6 vuotta!!

  Ohessa HS:n uutinen tuosta Pernajan Isnäsissä tehdystä murhasta, josta Åkerlund sai elinkautisen:

  Pernajan naissurmasta elinkautinen

  Pernajan Isnäsissä viime syksynä tapahtuneen naissurman päätekijä sai keskiviikkona elinkautisen vankeustuomion Loviisan käräjäoikeudessa. Hänen rikostoverinsa tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Entisen vaimonsa Liv van der Hoek-Åkerlundin surmannut Esa Åkerlund, 27, sai tuomionsa murhasta, kahdesta tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, uhkauksista, törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta. Surman taustalla oli eroamassa olleen pariskunnan kiista lasten huoltam...

  HS 25.7.1996


  Åkerlund oli mukana myös Askolan portsarisurmassa, mutta tuomittiin vain pahoinpitelystä:

  Ovimies kuoli puukoniskuihin Askolassa

  Ravintola Askolan Kartanon ovimies puukotettiin kuoliaaksi Askolassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Porvoolainen 28-vuotias mies sai selkäänsä kaksi puukoniskua ja kuoli heti. Ravintolassa oli karaoke-laulutilaisuus, kun romanimiesten ja muun yleisön välille syntyi kiistaa. Käsirysyssä muut eivät loukkaantuneet. Puukotuksesta epäilty on pidätetty.

  HS 1.11.1993


  Että sellaista psykopaattia sitä veronmaksajien rahoilla elätetään. Vuodesta toiseen.

  Osanottoni uhrien omaisille. On järkyttävää, että valtiovalta ei Suomessa enää kykene tai halua turvata kansalaisten elämää. Tekijä tiedettiin arvaamattomaksi, joten häntä ei olisi pitänyt armahtaa, mutta rasisimin pelossa viranomaiset eivät voineet muuta kuin vapauttaa Åkerlundin.

  Odotan yhä sisäministerin, "rotuministerin" ja presidentin kannanottoa. Helsingissä järjestetyn Pride-kulkueen kaasuiskuun sekä Halonen että Thors reagoivat nopeasti ja olivat "todella huolestuneita", mutta nyt ei kuulu mitään... Ei osunut omiin, niin mikäpäs heillä. Ollessa.
   
 17. Hoke

  Hoke 2nd gear

  Re: Aselaki ja poliisi

  Toi on kyllä melkoo ihmeellistä että järjestelmä on nyt vasta tulossa.

  Näin ne säilytetään 99+ prosentissa tapauksista ja olet oikeassa että tämä yksikin prosentti pitää saada toimimaan järkevästi, järkevästi sen takia että saannökset eivät aina vaadi järkevää tasoa, turvallisuutta saa mielestäni ehdottomasti liioitella tässä kohtaa.

  Vaikka sullakin on auto lukossa se ei estä sen varastamista, onhan se kämppäkin lukossa jossa ne aseet on.
  Ase voi olla lukitussa kaapissa, lukitussa salkussa, liipasin lukittuna, aseen mahdollinen oma lukitus päällä, sekä esim iskuri poissa ja tämäkään ei estä sen anastamista jos varkaalla on aikaa.
  Eikä aseet tarvitse olla asetusten mukaa lukkojen takana, toimintakyvyttömyys tai liipasin lukko riittää.
  (Tässä tulee se luvan haltijan järkevä toiminta mukaan)
  Asekaapin velvollisuus tuli muistaakseni vasta viidennen aseen kohdalla ja siinäkin on oma riski, varkaat paukka sisään niin on selvä että ne vääntää ensimmäisenä sen asekaapin irti ja raahaavat mukaansa.

  Tuolle pistotarkistelu ei ole ehkä se järkevin ratkaisu, lähtisin ennemminkin valistuksesta, lupia haettaessa hakija tietää sen hetken asetukset, jos et kuitenkaan tarvitse uusia lupia vaikka 10 vuoteen saattaa ne asetukset pikkusen matkalla muuttua eli postia muutoksista luvan haltijalle.
  (ja resurssipulahan poliisia vaivaa, ei niillä ole aikaa pikkuasioille. Koitappa soittaa järjestyshäiriöstä, ne paskat nakkaa siitä).

  Pikku lisäys:
  Luvaton ase on ollut aina jossain vaiheessa luvallinen, teoriassa kyllä mutta se suurin kysymys kuuluu missä se on ollut luvallinen ja missä kohtaa se on tullut luvattomaksi.

  Mikäli luvattomat aseet tulee rajan yli ei kotimaan asetusten tiukentaminen auta asiaan, nythän kuitenkin näyttää siltä että poliisi ei pysty jäljittämään näiden luvattomien aseiden alkuperää joten...
   
 18. VM.79

  VM.79 Gearhead

  Mä oon ollut koko viikon remppaamassa tallia ja ei oo tullut uutisia tai mitään muutakaan katottua. Sitten eilen illalla kävin Od:een sivuilla ja tälläinen osuu silmään :( Hyvin sujuneesta tallirempasta aiheutunut ilo ja hyvä fiilis muuttui nopeesti suruksi ja vihaksi.

  Osanotot täälläkin päin
   
 19. Cadillacman2

  Cadillacman2 Gearhead

  Tota heppua ei kiinnosta vittuakaan mitä suomessa tapahtuu, kyttää vaan itselleen eu huippuvirkaa. Ja on ollut päättämässä tätä löperöä vankeinhoitopoliitiikkaa(vankiloita lakkautetaan). Muutos löytyy ihan muualta kuin hallitus puolueista. Ei pitäisi politiikkaa sotkea tähän ketjuun ensikään.

  Mustat nauhat antenneihin ja mahdollisimman paljon porukkaa porvoon muistokulkueeseen, että näytämme medialle mielipiteen ettei elinkautisvangien kuulu liikkua siviilissä tappamassa normi ihmisiä. Jos päättäjät on hiljaa niin me emme ole.

  Syvä osanotto omaisille ja ystäville
   
 20. Ämbee

  Ämbee 3rd gear

  Samaa mieltä. Kyllä Stubb piti kovaa ääntä, kun rakkaita homoja kiusattiin, mutta eipä ole nyt kuulunut (sieltäkään) suunnalta mitään.

  Suoraan sanoen vituttaa, kun aina ollaan vaatimassa kaikille vähemmistöille ym. oikeuksia ja erioikeuksia, tasa-arvoa ja vielä vähän enemmän arvoa, mutta tavallinen suomalainen veronmaksaja, joka maksaa näiden näiden vähemmistöjen puuhastelut, on vain paskan arvoinen. Tavallinen suomalainen kelpaa vain maksumieheksi vailla mitään muita oikeuksia kuin oikeus maksaa ja suvaita.

  Jos sitä tasa-arvoa niin kovin huudetaan, niin eikö sen pitäisi toteutua joka suuntaan, vai ovatko vähemmistöt vain tasa-arvoisempia kuin toiset? Itseltä ainakin alkaa ymmärrys loppua näitä vähemmistöjä kohtaan. Pitäisi vain kiltisti hymyssä suin maksaa ja suvaita sekä ylistää ihanaa erilaisuutta ja lopputulos on kuitenkin aina paskaa silmille.

  Pitäkää tunkkinne, alan kohtelemaan vähemmistö juuri niin kuin vähemmistöt kohtelevat minua. Eikös se partamieskin vähän tähän suuntaan neuvonut...
   

Kerro tästä muillekin!