Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    SAMAA MIELTÄ
     
  2. Rocket

    Rocket 1st gear

    Osanottoni omaisille ja muille läheisille.
    Ymmärrys ei riitä tämmöseen tekoon.
     
  3. 370

    370 Gearhead

    Otamme osaa suruunne.
     
  4. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    No mitä sitä anteeksi pyytelet kirjoittamista , onneksi Suomessa saa kirjoittaa. Missään vaiheessa en ole puoltanut rikollista tekoa. Minua patittaa nimenomaisesti meidän päättäjien ja median puolueellinen suhtautuminen. Mitään negatiivista ei sanota jos vähemmistöön kuuluvan rikollisesta teosta.

    Lue teksi jonka kirjoitin Elisan uutisoinnista eilen. Asiat voi ilmaista monella tavalla. Vielä ei onneksi media uskalla kirjoitta Porvoon ampumisesta: 40% autossa olleista selvisi ammunnasta".

    PRAVDA kirjoitteli samaan malliin jo kaatuneessa valtiossa. Politiikkaa tästä valitettavasta tapauksesta ei pidä tehdä, mutta kovasti vaikuttaa että nykyiset päätoimittajat ovat oppinsa saaneet nykyisessa Vanajanlinnassa, joka oli ennen....
     
  5. Coronet440

    Coronet440 1st gear

    Tähän rotuasiaan kantaaottaminen on aina vaikiaa ellei halua leimaantua rasistiksi. Tunnen itse henkilökohtaisesti vain yhden romanimiehen ja hän oli työmies parhaasta päästä enkä edes huomannut että hän on romani kun hänellä oli haalarit työmaalla päällä. Olen nähnyt ja kuullut romaniseurueiden käyttätymisestä esim huoltoasemilla ja pakko on myöntää etteivät he olisi toiveasiakkaitani jos olisin huoltoasemayrittäjä. Melkeinpä ainoa asia mitä romanikulttuurissa arvostan, on heidän kunnioitus vanhempia kohtaan.

    Koko romaniväestöä tämän mielettömän surullisen tapahtumasarjan takia ei saa syyllistää. Uskon että vaikka tuon Buickin takana letkassa ois ollu koko suomen romaniväestö lukuunottamatta tuota Esa Å:ta, niin nuo kolme miestä olisivat edelleen hengissä.

    Otan osaa tapahtumassa kuolleiden läheisten suruun.
     
  6. Pedro81

    Pedro81 1st gear

    Poliisi esittää Esa Å:ta vangittavaksi kolmesta TAPOSTA!?!? :mad: :mad: :mad: :mad: Siis mitä vittua?? Ja ampuma-aserikoksesta. Murhia ne oli ja sillä sipuli. Suomi on paska maa.
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Re: .

    valistan. samasta syystä, josta sinullekin kuuluisi paras mahdollinen oikeusapu, mikäli kävisit suivaannuksissasi laskemassa kyseisestä kaverista öljyt pihalle. tai öljynlaskija olisikin itseasiassa täysin sinun näköisesi, mutta sinua epäiltäisiin tästä eikä sinulla olisi alibia, mutta motiivi vrt. jenkkiharrastaja ja kirjoitellut epäillystä halveksivaan sävyyn jne. ym.

    toinen syy. mikäli myöhemmin voidaan jonkun oikeusoppineen taholta osoittaa/kyseenalaistaa, ettei tekijä saanut "kunnollista" oikeusapua tai sai "asenteellisen" asianajan niin tuomio saatettaisiin pahimmassa tapauksessa purkaa.

    edelleen syvimmät osannotot uhrien puolesta :oops:
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Re: .

    siirsin viestin toisaalle :-?
     
  9. ateljee100

    ateljee100 1st gear

    Romaani - Manne - Mustalainen

    Minä en ole rasisti eikä minusta tämänkään seurauksena sitä tule.

    Vaikka ole " Valkoinen" Yksi Manne pilasi vain monen muun Mannen elämän.
    Heissäkin on paljon todella hyviä ihmisiä. Mutta he ovat vähemistö, joten he leimaantuvat. 9 hyvää ja 1 Paha, niin kaikki muistavat vain sen pahan.

    Asiasta kolmanteen:

    Ei ole kivaa 8-10 vuotiaana istua jenkkiauton kyydillä...kun poliisit pysäyttävät ja syynäävät. Ihan sen takia kun auto oli erinlainen ja
    huomiota herättävä...Tähä oli 80-luvulla ja silloin oli sallainen
    laki, että 2 lasta alle 12-v vastasi yhtä aikuista...Auto oli rekisteröity 5:lle
    ja oli Chevrolet Van...kyydissä 2 aikuista ja 4 lasta...Yhden lapsen piti poistua kyydistä ja se olin minä...Onneksi perässä tuli toinen auto, jossa oli samaa seuruetta... Kyllä tuli paha mieli ja tämä tapahtui Helsingin ulkopuolelle...Muistaakseni moottoritiellä, mutta en ole ihan varma...

    Sakkoja ei kuski saanut, mutta entä jos sitä toista autoa ei olisi ollut...olisiko
    vänkärin pitänyt jäädä tien varteen vaikka laki periaatteessa oli kuskin ja auton puolella...

    No se on ollutta ja mennyttä...Mutta Mikä on niin kaunis kuin kunnon Jenkki. Oli se sitten täysin entisöity ja laitettu tai kunnon alkuperäsi ruoste luukissa oleva katsastettu peli.
     
  10. Lassi4212

    Lassi4212 1st gear

    99% kyseisestä vaeltajakansasta pilaa koko vähemmistön maineen. Pulssituoliin.
     
  11. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Joo, ei saisi yleistää mitenkään. Vaimollakin oli duunikaverina tämän vähemmistön edustaja. Ahkera ja tunnollinen nainen. Hoiti hommansa kuten kuka vaan valkolainen! Tosin mulla kävi erään toisen kerran pikku konflikti tätä nimenomaista vähemmistöä edustavan mieshenkilön kansssa. Erehdyin näyttämään keskaria, joo, ei ole tapani mukaista mutta tilanne oli melko äärimmäinen. Mersu lähti pakoputki savuten perääni ja perillä sanailtiin hetken sivuikkunan läpi. Onneksi ei ollu vastapuolella asetta, vaikka oli (kuulin jälkeenpäin) juuri päässyt istumasta.. huh!
    Olen samaa mieltä että 99% pilaa muiden maineen. Kyllä siihen yhteen prosenttiin mahtuu mukavia ja sosiaalisia yksilöitä! Koitetaan pitää omat mölyt mahassa, ei yleistetä liikaa ettei meitäkin yleistettäisi?
    Jos ihan rauhassa edustettaisiin omaa heimoamme ja kukin liputtaen mustalla viirillä/nauhalla kunnioittaisimme edesmenneitä heimoveljiämme ilman suurempaa kapinahenkeä niin rauha säilynee maassa ja ihmisillä hyvä tahto?
     
  12. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Re: Romaani - Manne - Mustalainen

    tuosta olisi pitänyt nostaa isokin haloo. mitäs jos ois mukula kadonnu. mä oisin ainakin menny johkin piiloon ja soittanu kiusallani poliisille että on kaapattu. tms... :odroll: valpon poliisit ratsaa jenkkejä ja tulos on tuo

    meidän porukoille 70v oli jääny kesäisen uutistenseurannan perusteella käsitys että manneporukat oli ottanu yhteen. :oops:
     
  13. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

  14. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    No, miksei saa kertoa, jos joku vähemmistön edustaja tekee rikoksen? Miksi helvetissä se pitää salata, jos ns. valkoisten rikosten yhteydessä aina mainitaan, että tekijä oli suomalainen... Ihme hyysäämistä ja salailua taas. Tulee sellainen olo, että näillä puolustajilla (en nyt tarkoita PauliP:tä) ei ole muuta tarkoitusta hyysäämisellään kuin oman paremmuuden korostaminen.

    Etkä tainnut muutenkaan tajuta, mikä oli pointti. Kyse on siitä, että HS:n kaltaiselta lehdeltä voisi odottaa objektiivista asiallista ja totuudenmukaista uutisointia, mutta ei. Se ei todellakaan ole sitä. HS on nykyisin niin asenteellinen julkaisu, että sitä voisi jo alkaa vertaamaan tiettyihin vähemmän mairitteleviin lehtiin.

    HS:llä on selvä agenda, jonka tajuaa kyllä, kun lukee saman uutisen monesta eri lähteestä. Välillä on vaikea edes uskoa, että kyse on samasta uutisesta. Niin törkeästi HS jättää esim. asioita mainitsematta tai irrotta eri asioita kontekstistaan.

    Ja mitäkö merkitystä tällä on? No, juuri sitä, että ihmiset saisivat tietää totuuden, koko totuuden ja vain totuuden. Eikö se ole tärkeää? Luulisi sinunkin autoharrastajana ymmärtävän, että on tärkeää, että asiat kerrotaan oikein, eikä ideologisten lasien läpi. Varsinkin, kun olen ymmärtänyt mm. Heikin puheista, että amerikkalaisten autojen harrastajat joutuvat idioottimaisten ennakkoluulojen kohteeksi.

    Joku voi ideologisista syistä jättää tekijän etnisen taustan kertomatta, yhtä lailla joku voi ideologisista syistä kertoa tekijän autoharrastuksesta, vaikkei se liittyisi varsinaisesti asiaan. Ymmärrätkö, mitä tarkoitan? Maailma, kun ei vain ole mikään ihana ja hyvä paikka, jossa maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Eikä se paremmaksikaan muutu teennäisellä hyssyttelyllä ja salailulla. Sinisilmäisyys ei ole suvaitsevaisuutta.
     
  15. Queen

    Queen 1st gear

  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Esimerkiksi silloin kun oli uutisissa että Matin ja Tepon keikalla on ammuskeltu.
    Jos heti oltaisiin sanottu että kyseessä on mustalaisten välienselvittely, niin kukaan ei olisi ehtinyt kauhistumaan tai ihmettelemään, vaan asiaa oltaisiin pidetty "normaalina" toimintana.

    Näin se vain on, valitettavasti.
     
  17. bootsi

    bootsi Gearhead

    Ei ollut asetta vielä tuossa kahinassa, vaan haki sen jälkeenpäin itselle "turvaksi". :odroll:
     
  18. Mekki

    Mekki 1st gear

  19. kippis

    kippis Gearhead

    kyllä tollaselle mulkulle pitäs tehä [EDIT]!!!
     
  20. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ei nyt minunkaan pitäisi tässä yhteydessä tätä "Hesarin rotu-uutisointiasiaa" vatvoa, sorry. Ainoa syy rodun tai ihonvärin kertomiseen on tiettyjen lukijoiden uteliaisuuden tyydyttäminen. Tässäkään tapauksessa ampujan ihonvärillä, rodulla tai kulttuurilla ei ole mitään merkitystä totuuden kanssa, ei edes sananvapauden kannalta. Sitten kun asiaa käsitellään (ja uutisoidaan) jollain yhteiskunnallisella tasolla, voi tuo kulttuuriasia ollakkin jo ihan oleellista.

    Oleellinen totuus on, että vankilasta vapautunut väkivaltarikollinen uusi rikoksena.

    Nimim. valkoihoinen mies Keski-Suomesta.
     

Kerro tästä muillekin!