Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    "Aseita keräilevä mies"

    Todennäköisesti seinällä on joku dekohaulikko.
     
  2. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Heh kimonot ja samuraimiekat, kuulostaa siltä että tossa on vaan roolileikit karannu vähän käsistä :rotfl:
     
  3. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Ja tämähän liittyy jollakintavalla alkuperäiseen aiheeseen??
     
  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Murhaaja murhaa silloin, kun sille päälle sattuu. Jos ei tuliaseella, niin sitten kirveellä, vasaralla, talikolla tai mikä nyt sattuukin käteen osumaan. Ja jälki on hirveää. ENKÄ nyt tällä tarkoita, että tuliaseita pitäisi olla saatavilla vain siksi, että murhaajat voisivat murhata siistimmin :soosoo:
     
  5. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Eli Rassin, practikalin, siluetin, olymppiapistoolin ym lajien harrastajat ja edustajat on sun mielestä paskapäitä ?

    Tähän pitäs kai sanoa että kiitti vitusti, mutta enpä viitti.
    Toivonpahan vaan että kovin monella ei ole yhtä suppea näkemys luvallisten käsiaseiden haltijoista.
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    oho urheiluseuratoiminta jäi tosta metsästysseuran seurasta pois.
    ei kai siinä mitään ja jokainen saa lain edellytttämissä rajoissa touhuilla mitä lystää.

    mut tarkotin nimenomaan että kahjoille aina löytyy tussari käteen. jos halua on tarpeeksi. ei siihen lupia tarvitse ja rangaistukset tulee laittomille aseille oleen aina sitä luokkaa että evvk jos on vielä sossun suojeluksessa oleva siipirikko
     
  7. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Tuo on totta, että noihin laittomiin pitäs puuttua paljon kovemmalla kädellä.

    Kohta ei laillisista ole harmia enään kun tuleva lakimuutos tulee voimaan se tarkottaa käytännössä järjestäytymis pakkoa (joka on perustuslain vastainen),
    jatkuvaa todistelua harrastuksesta,
    kahden vuoden aktiivista harrastamista (ilman omaa asetta) joka on käytännössä mahdotonta PK seudun ulkopuolella ja sielläkin maksaa kohtuuttomasti.
    Alotus kynnys nousee tolkuttoomuuksiin, laki muutoksen selkeä tarkoitus on ollut tappaa koko ase harrastus ja metsästys.

    Mitä muutoksia tuli laittomiin/ luvattomiin aseisiin liittyviin rangaistuksiin ....ei mitään.


    Sori karkaa alkuperäisestä aiheesta.
     
  8. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Tuo keräily pitäisi olla sallittua mutta hölmöilystä rattijuoppous / väkivaltarikos lähtee aseet poliisin matkaan ja ne saa sieltä puolustuslaitoksen hyväksymän (sieltä löytyy varmaan paras näkemys aseidenkäsittelyyn soveltuvuuksista) lääkärin lausunnon perusteella takaisin. joku syyttämättäjättäminen on just väärä peruste aseiden takaisinantamiseen...

    ja värikuula replikoiden yms kanniskelu julkisella paikalla luvanvaraisiksi. pikkunassikoillla kalasnikov
     
  9. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Ratista menee heti harkintaan, väkivaltarikoksesta pitäisi lähteä suoraan pois jo nyt, MUTTA poliisin järjestelmä on niin kivikautinen että ristiin vertaaminen pitää tehdä käsin. (tähänkään ei tullut muutosta)
    Puollustus laitokselta voisi tosiaan löytyä paras teitämys käsittelystä, tai sanotaan että sieltä löytyisi riittävästi halua saada asia toimimaan. (keskittyvät nyt pelkästään omaan toimintaan liittyvään käsittelyyn)

    Syyttämättäjättäminen tarkoittaa että rikosta ei ole tapahtunut ja pitää olla palauttamisen peruste, koska pois ottamiselle ei silloin ole enään perustetta.

    Kuvitteellinen tapaus: potkaset varpaas himassas oven kulmaan ja kiroot kun peikko, "valveutunut" naapuri ilmottaa mahdollisesta pahoinpitelystä.
    Poliisi katsoo että asunnossa on lupa tai lupia, haetaan vehkeet pois tutkinna ajaksi....tulee syyttämättäjättämispäätös....et saa koskaan luppias,aseitas tai rahoja takavarikoiduista vehkeistä.

    Tämän tyylisiä juttuja on tapahtunut jo aikaisemmin ja tolla sun perusteella ei tarttis enään edes palauttaa perusteettomasti otettuja vermeitä.

    Miltäs tuntus kun sulta haetta auto pihasta kun naapuri luulee että oot ajanu kännissä ?
    Todetaan että et ookkaan ajanu mut autoa et silti saa takasin kun tuli syyttämättäjättämispäätös .....

    Vähän logiikkaa kaipaisin tähänkin asiaan, vaikka se ase kauheesti pelottaa niin ei siitä harrastajasta saa tehdä lainsuojatonta, harrastajalle se on vain työkalu ja harrasteväline.

    Kaikkein pahin tässä on että jos (kun) nyt päättäjät pääsee tekemään päättömiä lakeja ihmisten pelon varjolla, on ensimäisen lain jälkeen helppo laajentaa tätä holhous lakia muihinkin asioihi ja ohimennen kieltää asioita joka nyt ei satu lainsäätäjää miellyttämään.
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    siis toi mun mainitsema syyttämättäjättämistapaus viittaa siihen ikaalisten tapaukseen että usein taustalla on uhkailu selvää näyttöä vastaan. eli pitäisi sitä perhetilannetta paremmin miettiä mitä on tekeillä. eli otetaan ne tussarit vaikka pois siks aikaa kun rauhottuu.

    toisaalta kun mietin sitä että isäukko kappari myi oman ukkomauserinsa ja 357:nsa just ennen kun mä synnyin ettei tulisi vaan vaaratilanteita. toivoisin vastaavanlaista vastuuntuntoa ja suhteellisuudentajua myös muilta. yks tyäkaveri kertoili kappariserkustaan tai joku resU kumminkin kun oli tän pienelle pojalle antanu syyspimeen aikaan mökillä suomikp tjsp käteen ja sano että ammu sie lippaallinen tonne järvelle. tiedä mitä ois voinu sattua. tuskin olivat selvillä päin. :odroll:

    kyllähän se niin menee että totalitärisissä järjestelmissä esim neuvostoliitto ei yksityinen saanu kun haulikon. täyteisellä hirvi ja karhujahtiin... :odroll:
     
  11. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Kuin myös, siinäkin tapauksessa ei ollut enään perusteluita pitää aseita poissa. Koska juttu kuivui kasaan, vaikee hommahan toi on mutta silti kun ei ole perusteluita niin niiitä ei ole.
    Eli isäukkos ei osannut säilyttää aseita oikein, pelkäsi omia temppujaan tai jotain muuta vastaavaa, no sillon se on parempi myydä pois jos ei osaa käyttää, asennoitua ja opettaa.
    Vähän ihmettelen miten se pysty kokkaamaan mitään ilman veitsiä, niistä kun tulee vuosittain pikkusen useampi vaaratilanne ja tottahan se niin vastuuntuntoinen oli että myi ne pois.
    Jep näitä serkun kaverin kaiman veljiä löytyy aina näissä jutuissa.
    btw täys automaatti on niin kovien lupien takana että kyseisellä kaverilla ei ole ollut lupia ja se on sitä seurapiiriä jotka pitäisi saada raakattua vastuullisten harrastajien sijaan.
    Ja se on sun mielestä se oikea malli :soosoo:
     
  12. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ton työkaverin serkun nimen ja paikkakunnan jätän kirjottamatta. isäukolla oli 9mm virka ase tuohon aikaan peltikaapissa työpaikalla. ei enää tulisi kuuloonkaan. ja omat aseet oli yksiössä lukitussa lipastonlaatikossa, onhan näitä juttuja että pikkumukula löytää aseen ja ampuu perheensä. varsinkin kun siihen maailmanaikaan leikkiaseet oli niitä tärkeimpiä leluja.

    ehkä pitäisin järkevänä jonkinlaista puolustuslaitoksen konsultoimaa psykologista testiä aseen palautuksen yhteydessä jos on kotikäynnin yhteydessä jouduttu keräämään pois. moni ajattelee että onko oikein ottaa vaan masentuneelta pois aseet? kyllä mun luokkakavereita on ampunu ittensä luvallisella aseella kun muija on lähteny.

    muistaako kukaan 4-70 luvulla tehdyt aseella tehdyt tapot? ei niitä tainnu kovin montaa olla?

    entäs sen jälkeen? turvajärjestelyistä huolimatta.

    nuo rikollis/huumeporukathan kulkee kuulemma laiton ase taskussa nykysin. ja suomesta tehty laittomien aseiden kauttakulkumaa. seurausta tiukentuneesta aselaeista eli myyntiverkosto saatu sitä kautta toimivaksi.
     
  13. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Tuo säilytystyyli on aivan väärä ja laiton se on ollut jo pitkään.
    Säilytyksen peruste on että ase ei ole valmiudessa eikä nopeasti käytettävissä. En muista tarkkaa sanamuotoa, mutta periaate on että se on lukittuna. Viidennen aseen kohdalla on virallinen asekaappi pakollinen ja sitäkin ennen ainakin mulla on perus oletus että liipasin lukko löytyy.
    (tosin se patruuna on se vaarallisin osa asetta, sen kun saa laukeamaan ilman asettakin)
    Jotenkin näkyy että et tieddä todellisuudesta juurikaan mitään mitä luvallisiin aseisiin tulee ja käsityksesi aseista on peräisin laittomien aseiden käsittelystä ja kuvittelet että harrastajatkin käsittelee, säilyttää ja käyttää vermeitään kuten nämä rikolliset.

    Mä en pitäisi järkevänä tuota, ensinnäkin puollustus laitoksella ei ole valmiuksia (tällähetkellä) ja ehkä se ei kuitenkaan ole heidän "oikea" tehtävä.
    Ja koko homma tossa muodossa mahdollistaa yhden harrastuksen harrastajien laillisen ja jatkuvan vainoamisen.
    Mikäli tulee käynti niin se vehkeet haetaan aina pois, vaikka tyyppi olis ollu ulkomailla tapahtuman aikaan, pitäskö tässäkin koittaa jotain psukoloogista testiä jos se vaikka vaan kuvitteli olevansa ulkomailla.
    (ajatus ihan ok mutta toteutus ei, ei nämä hörhöt edesauta harrastusta mitenkään.)
    On sitä ittelläkin puolituttu joka eronjälkeen puukotti exänsä ja ittensä ja kukaan ei ehdottanut puukkojen kieltämistä.
    (pointti on että jos sen haluaa tehdä sen tekee millä vaan)

    ps. tästä ketjusta vois varmaan riipasta palan pois ja siirrellä johonkin toiseen osioon.
     
  14. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Minun mielestä aseet voisi jo uhkailun perusteella hakea vaikka vuodeksi pois ensiksi. Sen verran kertoo jo kaverista jos niillä uhkailee ja käytöllä.Ei siinä mitään psykologiaa tarvita,ongelmaisilta vehkeet vaan pois. Toki tarvitaan ehkä muutakin todistuspohjaa kuin vaimon tms sanomana. Voi olla asiat toisinkinpäin tietysti. Tekeehän ne teot jollain muulla mutta yhteiskunta voi hieman edes heittää kapuloita rattaisiin.. :-?
     
  15. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    korpimailla ainakin on näillä isäntä vanhoillapojilla joku luvallinen baikal ja oravapyssy seinällä ja sit joku sotasaalis pystykorva ilman lupaa tietenkin. vois kuvitella kyllä näissä hyväveli metsästysseuroissa yms pidetään suut supussa jos jollain on sotasaalis aseita. kun muissakin asioissa osataan toi homma. ajellaan autolla kännissä kun peikot tussari kyydissä. ei riskiä kiinnijäämisestä jos ei eksy pääteille. kekustellaan sukulaisten kanssa piippua pitkin niinku termi kuuluu. varmaan yleisempää mitä pidemmälle korpeen mennään,

    isäukko myi omat tussarinsa jo 1969 tiedä vaik ois ollu risupartaliikehdintä taustalla tossa hukkaamisessa. joku huoltomies käyny nyysimässä kerrostalossa...
     
  16. Rytari

    Rytari Gearhead

    Aseistakin on yhtä monta mielipidettä kun on pers... mielipiteen esittäjääkin

    se on totta että jos tappaa haluaa niin aina onnistuu, aina saat aseen siihen hommaan, jos se ei ole ruutiase niin se on se "stainless steel" tai joku muu. Takavarikointikaan ei siinä sitte paljo auta, ei aseiden, ei puukkojen eikä tyynyjen, jos muijansa haluaa tappaa niin ainoa keino estää se on takavarikoida se uhri etukäteen, eli KAIKKI naiset on takavarikoitava, ja miehetkin kun nekin tappaa äijiään ja lapset tietysti, sit ei pääse semmosta tapahtumaan, holhousvaltiossa luulis onnistuvan helposti. Ihminen vaan on peto toiselle ja se ei väliin tarvi paljoa kun iso ratas luistaa, nykyaikana vaan kukaan ei välitä oikeasti, kauhistellaan ja tiedetään vaan näennäisesti, ollaan niin viisaiita, anntetaan ihjeita ja syllistetään, etenkin jälkeenpäin siitä että taas olis pitänyt sitä ja tätä kun etukäteen tiedettiin ja...

    Ihiminen on tappanut toisiaan jo muuten aika monta vuotta ennenkun ruutiaseet keksittiin enkä usko että se tapettujen määrä ainakaan siitä keksimisestä mihinkään muuttunut on (pl. sodat)
     
  17. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Myös näin tapahtuu todella nopeasti, siis jos uhkailet aseella ja näin pitääkin.
    Mutta jos tota aikaisemmin mainittua tapahtumaa vatvotaan niin siinähän oli juuri sana sanaa vastaan ja toinen veti jutun pois niin ei kauheasti ole vaihtoehtoja poliisillakaan.
     
  18. Henko

    Henko 1st gear

    Kyllä mää väittäisin, että aika moni sellainen pikaistuksissaan tehty surma ois jäänyt/jäis tekemättä, jos ihmisillä ei sattuis olemaan luvallisia aseita. Sellaiset ns. normaalit ihmiset ei kuitenkaan oo hankkimassa heti luvattomia aseita luvallisten tilalle. Enkä oikein usko, että sellaisilla tyypeillä, joilla naksahtaa päässä, että "nyt ammun hengiltä", löytyisi kylmäverisyyttä alkaa vaikkapa vasaralla hakkaamaan perhettään hengiltä.
    Kyllä mää aseharrastajien näkökulmat ymmärrän, ja keräilyn, mutta sitä on huono verrata autoon. Ase on alunperin suunniteltu vain ja ainoastaan tappamista varten, auto taas on suunniteltu liikkumista varten. Niinkuin ensisijaisesti. Toki sillä voi ajaa ihmisen hengiltä, mutta se ei ole se, mihin suunniteltu.
     
  19. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Ampuma-aseissa on ollut piippu ja tukki alusta lähtien saman näköisiä kuin nyt, mutta laukaisumekanismit ovat kehittyneet. On ollut kaikenmaailman pii- ja rataslukkoa, nykyään on fiksumpia. Seuraava askel, jota todella tarvittaisiin, olisi että aseisiin tulisi alkolukko.
     
  20. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Tilastot osoittaa muuta, aseilla kyllä tehdään henkirikoksia, mutta luvallisilla todella vähän.

    http://ipsc.fi/tekovaline-henkirikoksissa.php
     

Kerro tästä muillekin!