Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Jube-setä

    Jube-setä 1st gear

    Lopettakaa nyt aseista/niiden tarpeellisuudesta jauhaminen... Ihmisiä on kuollut täysin turhaan, se on ihan sama onko heidät ammuttu, puukotettu vai pistetty vesurilla matalaksi, jeesustelu ei tuo menetettyjä ihmisiä takaisin.

    Ja murha.infoon tiedoksi, että aloittaessani aiheen en tiennyt liittyykö siihen joku merkkihenkilö vai ei... Enkä välitä edelleenkään, kuolleita on joka tapauksessa kaksi, joista molemmat varmasti tärkeitä ihmisiä.

    Kepeät mullat ja voimaa läheisille.
     
  2. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Lainaus:
    Suomessa kuoli viime vuonna henkirikosten uhrina 140 ihmistä. Määrä on 13 prosenttia pienempi kuin vuonna 2008, selviää Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ja Tilastokeskuksen luvuista. Yleisin uhri on surmaajan tuntema mies. Tilastojen mukaan molemmat ovat todennäköisesti olleet humalassa tekohetkellä.

    Toinen lainaus:
    Rattijuopumusonnettomuuksissa on kuollut vuosittain
    keskimäärin 84 ja loukkaantunut 956 henkeä. Rattijuoppoja kuljettajia on kuollut aiempaa enemmän,
    matkustajia lähes saman verran ja sivullisten kuolemia on ollut noin kymmenen vähemmän vuosittain.

    Mitäs jos niiden aseiden sijasta pantais alkoholille totaali kielto. Ja kaikkien päihdyttävien aineiden hallussapidosta tai maahan tuonnista tulis vaikka 30v linnaa, ilman pääsyä ehdonalaiseen.
    Rikoksen uusijalle elinkautinen.
    Tällä olis varmasti suurempi vaikutus kuolemiin kuin jollain aseiden viemiseltä harrastajilta.
    Kaikista muista ongelmista ja kustannuksista puhumattakaan.
    Pitäishän nyt jo tyhmemmänkin idiootin ymmärtävän ettei se ase ketään tapa, vaan se joka sitä asetta pitelee.

    Tää on yhtälaiila samaa paskaa kuin se, että kun menet lääkäriin valittaa et sulla on selkä kipeä etkä oikein voi tehdä mitään.
    Lääkäri sanoo et tos on viikon lomalappu ja resepti särkylääkkeelle. Jos olo ei parane, tuu uusii resepti.
    Eli hoidetaan oiretta, eikä sen aiheuttajaa. Miksi ?
    Koska raha määrää, ja koska ei ymmärretä mistä oire johtuu.

    Samalla tavalla tässäkin pitäis sukeltaa sinne ihmisen päähän, ja katsoa miksi näillä yksilöillä on elämä menny sillä väärälle raiteelle.
    Viimeistään sen ensimmäisen tapahtuman jälkee.

    Näistä vois varmaan horista tappiin asti. Mut niinkauan kun ei puututa syihin ja syiden aiheuttajiin , niin kauan voidaan unohtaa aseiden totaali kiellot ja muu bullshit.
    Se tekijäkin on uhri , ja jos sitä et näe , et ole yhtään parempi ihminen.
    Vai luuletko ettei muilla kuin valkolaisilla ole aivotoimintaa.
    Mitä sitten kun ne myrkyt on haihtunu päästä ja rupee kuuntelee muilta mitä on tullu tehtyä. Meinaatko ettei kaduta tai ahdista, ei sellasia varmaan montaa ihmistä ole jonka päässä siinä kohta ei kävis melkoinen myrsky.Ulkoisesti voi esittää kovaa mut.
    Ja jos näin ei ole, niin sellasen paikka on suljetulla.

    Eikä ole mikään puolustus puhe murhaajille.
    Elämä vaan ei ole mustavalkoista.

    Aseiden poisto ei täälläkään montaa koske, mut mitäs jos puhe oliskin siitä rakkaasta kossu tai karhu pullosta, voi pojat johan rupeaa rutinaa kuuluu.
    Minä annan tälle ääneni. Minä voi jättää sen satunnaisen sauna oluen pois, mites sinä ?

    Nm. kohta 10v selvänä, enkä kadu.
     
  3. homer

    homer Double Gearhead

  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Vuonna 1997 tuomittu elinkautiseen ja päästetty jo 2009 taas vapauteen tappamaan lisää???? :eek: :eek: :eek: :mad: :mad: :mad:
     
  5. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Osanotot omaisille.

    Kannanotot jääköön muille. Ne kuitenkin tietää asiat paremmin :odroll:
     
  6. neppari

    neppari Gearhead

    Suomessahan elinkautinen on vain noin 12 vuotta. Ei elinkautuista ole suomessa olemassakaan. Presidentti armahtaa suurimman osan elinkautisvangeista noin 12 vuoden kohdalla kun ovat tehneet "parannuksen"
     
  7. blandis

    blandis 1st gear

    Osanotot täältäkin!
    Tossahan niitä asuu ihan naapurissa !!
     
  8. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Kyllä se lääke on jossain muualla kuin asekiellossa. Laittomiin aseisiin eivät kiellot vaikuta. Suurin osa Suomenkin laittomista aseista on ihan ulkomailta tuotu. Luultavasti tuokin tekoase?

    Britaniassa 1997-2007 ajanjaksolla, jolloin lailliset aseet ovat olleet kiellettyjä, aseellinen rikollisuus on kaksinkertaistunut. Luit oikein. Laittomien aseiden hinta, kun ei nouse rajusti, vaan kysynnän kasvaessa koko mustamarkkina kasvaa.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politi ... ed_Kingdom

    Tuossa käy ihan 1=1 sama, kun kävi esim. Kieltolaki kokeilussa Suomessa ja USA.ssa. Viinankulutus kasvoi Kieltolakia edeltaneeseen ajanjaksoon verraten.

    Nykyään rajattomassa Euroopassa ne aseet kulkevat yhtä hyvin kuin huumeet rajojen yli.

    Ajatus, että asiansa oikein hoitaneita harrastajia rangaistaan kiellolla, koska joku taparikollinen tappaa uudestaan järjettömästä syystä laittomalla aseella?

    Yksi lääke, joka tulee mieleen on yleisestävyys. Tappajilla on suhteellisen korkea todennäköisyys uusia rikoksensa. Tämäkin herra oli tappanut aikaisemmin ja istunut siitä lyhyen kakun. USA:n kolme törkeää rikosta ja loppuikä vankilassa toimii yleisestävyyden kautta. Yleisestävyys tarkoittaa sitä, että rikollinen on poissa pahanteosta istuessaan kakkuaan isossa talossa. Aktiivinen rikosikä on lyhyt 15-45 v noin karkeasti. Jos taparikollinen saadaan tuosta ajasta pääosa pois kadulta, niin rikosten määrä laskee, koska tunnetusti muutamat rikolliset urakoivat suurimman osan rikoksista.

    Tämä valitettava fakta ja yleisastävyys on vain långilasta ja demlalaista teoriaa ja ideologiaa vasten ikävä totuus, eikä sitä saa sanoa Suomessa olematta inha oikeistolainen.

    Samoin muutenkin syrjiintymistä pitäisi yrittää estää. Näpeltely jo nyt tieukilla aselaeilla tai vastaava aivopieruilu autoilupuolella, esim. nopeustoleranssin ja promillerajan kiristäminen tavallisilta ihmisiltä äärimmileenperustellen syynä törkeässä kännissä ja ylinopeudella yli roimasti nykyisien rajojen yli ajavilla..

    Kyse on siitä, että halutaan tehdä "jotain", vaikka oikeasti sillä ei ole merkitystä, kuin lain kunnioittamisen syöpymisen kasvattamisessa.

    Oikeat syyt ovat ihan muualla. Niihin on vaikea vaikuttaa nopeasti ja halvalla. Siksi politikot ja yksinkertaiset ihmiset rauhoittavat mielenrauhansa näennäistoiminnalla ja eivät tee todellisille monimutkaisille syille mitään, kunnes taas kosahtaa. Sitten taas vaaditaan jotain mitään vaikuttamatonta näennäisratkaisua.. Ja ollaan taas hetki onnellisia.
     

  9. Pakko hieman oikaista, Suomessa elinkautinen vankeusrangaistus on 12-20 vuotta jonka jälkeen voidaan määrätä tahdonvastaiseen pakkohoitoon (esim jammu siltavuori on yksi tälläisistä) Suomessa elinkautisvanki suorittaa tuomiotaan keskimäärin 14.8 vuotta ja vapautuu yleensä avovankilasta jossa vankia on yritetty valmentaa siviiliä varten mutta ammatti ja taparikolliset eivät siihen pysty.

    Presidentti ei armahda nykypäivänä ketään, sitä armahdusta haetaan Helsingin käräjäoikeudesta ja armahdusta voidaan anoa aikaisintaan kun on 10 vuotta suoritettu mutta käytännössä tällä vuosisadalla vain yksi vanki on päässyt vankilasta pois ennen kuin on 12 vuotta on tullut täyteen.
     
  10. Ylli

    Ylli Gearhead

    Hiljaiseksi vetää tämmöinen tapahtuma... :cry: :cry:


    Jotenkin tuntuu, et tää nykyajan "riidat" ratkotaan aina asein tai jollain apuvälinein. Ennen "kalabaliikit" ratkesi nyrkein ja sanallisesti. Nyt näit saatanan urpoja on ympäriinsä asein ja muiden apuvälineiden kera!! Kyllähän Suomessa nämä rangaistukset ovat ihan päin vittua...Jos? tekijä on tästä vähemmistöstä, ni miten vitussa siihen on saatu mahtumaan niin paljon idiotismia??

    Erityisesti voimia omaisille ja tämän tapahtuman johdosta kärsineille uhreille!!!
     
  11. jknR

    jknR Gearhead

  12. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    suomen lainsäädäntö/tuomiot on mitä on ja sille me ei voida mitään. ihmishenki kun ei vaan yksinkertaisesti ole minkään arvoinen.
    jokuvuosi takaperin se yksikin tatuoitu partasuu tappoi tyttöystävänsä, oli tuomittu jo kahteen eri kertaan henkirikoksesta... istunut molemmista tuomion.

    ei näihin auta mikään. niin ikävää kuin se onkin. että turha täällä on spekuloida.

    kaverini sai aikanaan haulikosta täyslaidallisen päähänsä, ampuja istui ensikertalaisena 3 vuotta ja 7 tai jotain kuukautta. halpaa on...
    en väitä että kaverini mikään pyhimys oli, pahasuinen ja kohtalaisen kovanyrkkinen, siitä kai se toisen osapuolen haulikkoon tarttuminen johtuikin.
    tämä ampuja sittemmin tapettiin, josta annettiin elinkautinen (eli rikoksesta tuomitun henki on arvokkaampi, kuin meidän muiden?) vaikka yhteiskunnalle tehtiin vain palvelus...

    ja jos lainsäätäjämme koventavat tuomioita on joku helvetin amnesty ja eu-ihmisoikeusosasto kimpussa.
    katsokaas kun ei meillä "tavallisilla" lainkuuliaisilla ihmisillä ole oikeuksia. ei niitä ole kuin linnakundeilla.

    osanottoni porvoon tapahtumien uhrien omaisille ja ystäville.
     
  13. hkk

    hkk 1st gear

    Oletkos oikeasti tyhmä, vai esitätkö tyhmää?
    Sodatkin loppuu kun vaan sovitaan sillätavalla ja sitten kaikilla on mukavaa kun hiiret ne tassua kissan kanssa lyö ja susihukkanen soittaa viulua...
     
  14. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Hyviä linkkejä. Noin käy, kun heitetään järki ikkunasta ja toimitaan tunteella reaalimaailmassa.

    "

    1997 – Firearms Act (muutos). Kattava kieltolaki jonka piirissä on lähes kaikki yhden käden aseet sekä valtaosa kivääreistä ja haulikoista. Säädetty Dunblanen joukkomurhan jälkeisessä julkisuuden paineessa.

    Edellämainituista viimeisimmällä on ollut räjähdysmäinen vaikutus väkivaltarikollisuuden kasvuun ja luvattomien ampuma-aseiden saatavuuteen, tarjontaan ja käytön yleisyyteen.

    Lain voimaantultua ensimmäisen kahden + kahden vuoden keskiarvoisella tarkastelujaksolla ampuma-aseiden käyttö väkivaltarikoksissa yleistyi noin tuhannella tapauksella (2.648 – 3.685 , +40% vuoteen 2000 mennessä), kesäkuuhun 2001 mennessä poliisi ja tulli havaitsivat Englantiin syntyneen järjestelmällisen ja kattavan laittomien aseiden salakuljetusverkoston.

    Ref: Metropolitan Police , Scotland Yard, Centre for Defence Studies. BBC: 16.7.2001

    Tarkastelujaksolla 2005-2006 henkirikosluvut olivat nousseet jo lukuun 4671. (+76%). Hälyttävin havainto tällä jaksolla oli se, että luvattomien – eli laittomien – aseiden kantaminen ja erityisesti käyttö on profiloitunut yhä enenevissä määrin teini-ikäisiin. Sisäministeriön aserikollisuusraportti ajankohdalta sisälsi yhteenvedot ”Laittomien tuliaseiden saatavuus nuorille lisääntyy jatkuvasti ja nuoret vaikuttavat olevan alttiimpia käyttämään aseita holtittomasti.” sekä ”Pienissäkin riidoissa on mahdollisuus ampumavälikohtaukseen (laittomien) aseiden yleisyyden vuoksi, uhan vuoksi ampuminen tai ammutuksi tuleminen mielletään oletusarvoisiksi vaihtoehdoiksi.”

    Ref: Richard Ford, Philip Webster. The Times: 24.8.2007

    Vuonna 2006 Englannin sisäministeriön laittomia aseita käsittelevässä julkaisussa kiinnitettiin huomiota erityisesti seuraaviin epäkohtiin:

    1. Aseiden käyttö kaikissa tilastoiduissa rikoksissa oli noussut 0,4% tasolle, kaksinkertaistuen viimeisen kymmenen vuoden tarkastelujaksolla.
    2. Tiedon vähäisyys tai puuttuminen laittomien aseiden ja asetarvikkeiden kaupasta, rikollisten suhtautumisesta laittomiin aseisiin ja niiden käytön kulttuuriin, huumekaupan ja laittomien aseiden korrelaatiosta ja lainsäädännön vaikutuksista rikollisten aseenkäyttöön tekemiin valintoihin.
    3. Haastatelluista rikollisista noin puolta oli uhattu aseella ja lähes yhtä montaa oli joko ammuttu tai yritetty ampua, noin kolmanneksen läheisiä tai ystäviä oli ammuttu ja noin kolmanneksen läheinen tai ystävä oli tapettu ampumalla. Haastatellut ilmoittivat haluavansa kostaa em. kaltaiset tapaukset itse, mikä on omiaan ruokkimaan väkivallan kierrettä.
    4. Lähes puolet oli saanut ensikosketuksensa ampuma-aseisiin rikollisen toiminnan kautta, vain 7,5% aiemmin laillisen aseenomistukseen liittyvän toiminnan kautta, yhdenkään ei mainittu koskaan itse harrastaneen laillista ampumaurheilua.
    5. Julkaisussa mainittiin erikseen, laittomien aseiden varsinaisen tarpeen (ryöstöt ym.) lisäksi hankinnan ja hallussapidon syyksi opportunismi, laittoman aseen hankinta vain siksi että niitä on saatavilla. Pääosa laittomista aseista myydään myös edelleen, mikä pitää ne jatkuvassa kierrossa.
    6. Merkittävänä asiana julkaisu pitää laittomien aseiden muuttumista tavanomaiseksi normiksi katukulttuurissa ja niille on syntynyt symbolinen statusarvo. Laittomia aseita myös käytetään.
    7. Ratkaisuksi tutkimus ehdottaa valvonnan tehostamista ja rangaistusten koventamista, siitäkin huolimatta että jo nyt aseiden kotivalmistuksesta on tosiasiallisesti tuomittu ainakin yksi elinkautinen vankeustuomio ja valvonta on resurssien jatkuvasta lisäämisestä huolimatta osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi. Hallussapitorangaistuksen (viiden vuoden vankeus) suhteen julkaisussa mainitaan että rangaistuksen koventaminen saattaa johtaa siihen että laittoman aseen haltija nykyistäkin useammin yrittää ”ampua pakotietä auki”.
    8. Julkaisun yhteenvedossa todetaan, että monien aiheeseen liittyvien ongelmien ratkaisu vaatii sosiaalisia ja taloudellisia toimenpiteitä teknisten sijaan.

    Havaituista, pahentuneista ongelmista lähes kaikki olivat samoja, jotka erittäin tiukan aselain oli lainsäädäntövaiheessa esitetty poistavan. Tämän lisäksi on todettava että mahdollisuutta valvoa aseiden hallussapitoa, kauppaa ja käyttöä ei tämäntyyppisen lainsäädännön voimassaollessa ole, jo pelkästään aserekisterien täydellisen puuttumisen vuoksi.

    Ref: Gavin Hales, Chris Lewis, Daniel Silverstone; Home Office Research Study 298, Joulukuu 2006.

    ---

    Ainoa varma lopputulos kiellolla on se, että valtiovalta menettää ainoan, realistisen ja kattavan mahdollisuutensa valvoa ampuma-aseiden omistusta ja käyttöä millään tasolla. Tällainen tulevaisuudenkuva on silmiemme edessä, EU-maassa joka kokeili helpolta vaikuttavaa ja vaikutusvaltaisten, julkisrahoitteisten järjestöjen ajamaa mallia, epäonnistuen kuvittelemissaan tavoitteissa täydellisesti.

    Historia on siis jo opettanut meitä, nyt on tehtävä päätös otammeko siitä todella opiksemme.

    "


    Vetää nämä asekiellon vaatijat hiljaiseksi, kun on olemassa tietoa, kuinka kiellon jälkeen käy. Belgia taas osoitti, että laillisista aseista palautettiin vain 200 000 kpl. Loput 1 100 000 asetta "hävisi" - muuttuen laittomiksi aseiksi.

    Nyt aseet ovat kadulla mustapörssi jyrää ja maassa ei ole minkäänlaista aserekisteriä enää.. Jippii.

    Suomessa aika iso osa aseista luultavasti "häviäisi" myös. Samoin loppuisi aseiden luovuttaminen poliisille sen "armonlain" perusteella lähes täysin, koska torrakasta kuin torrakasta saisi pimeästi hyvät rahat..

    Hyvillä tarkoituksilla on tie kivetty helvettiin. Tuntuu, että ei haluta oppia muiden kokemuksista ja omista kokemuksistamme (kieltolaki/ viinan korkea verotus). Viinan salakuljetus on käytännössä tyrehtynyt, koska mm. hinta alennettiin tasolle, jossa trokaaminen ei juuri kannata.

    Viinan täydellinen kieltäminen 1919 toimi taas käänteisesti kuin oli tarkoitettu, se vain levitti juopottelun silloin aika kuivaan Suomeen Hangosta Petsamoon..
     
  15. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Eikä ole. Useimmissa EU-maissa on kovemmat tuomiot väkivaltarikoksista kuin Suomessa. Ja Suomihan sai vast'ikään sapiskaa siitä, että raiskaustuomiot ovat liian pieniä!
     
  16. Stomp

    Stomp 1st gear

    Uskallan luvata, että jos otetaan kellosta aikaa, niin saan hommattua luvattoman itselataavan käsiaseen Tampereen kokoisesta kaupungista kymmenen tunnin sisään tuntematta sen kummemin ketään joka niitä välittää.

    Ja jos aseille saataisiin täyskielto, niin kävisin kyllä itsekin markkinoilla ja ostaisin moisen, koska silloinhan sitä saisi kantaa mukanakin ilman suurempaa pelkoa, että poliisi veisi sen, koska sakoillahan siitä silloin vain selviäisin.En siis menettäisi harrastuksiani, enkä mitään muutakaan.

    Miettikääs kettutytöt tätä. :wink:
     
  17. Sillanalta

    Sillanalta 1st gear

    Ikäväkseni kuulin juuri uutisista että kolmaskin uhri on kuollut...

    Osanottoni kaikille
     
  18. wormhill

    wormhill Gearhead

    Oot ihan oikeassa, jos aseita ei olis niin tuskin silloin sodittaiskaan.. ;)
     
  19. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Osanotot kanssa täältä omaisille ja jaksamisia.

    Käsittämätöntä tälläinen, mutta valitettavan todellista nykyään...
     
  20. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    Hullua touhua :cry: Omaisille ja kavereille osanottoni.
     

Kerro tästä muillekin!