Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    onko tuollaiseen toimintaan joku erityinen syy ?
     
  2. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    ai ettei rahti kulje?

    virallinen selitys linja-autoliiton omistaman matkahuollon puolelta taitaa olla jotenkin, et "tällä hetkellä ei ole tarvetta".. oli kuulemma vääntöä, että suostuivat edes laittamaan onnibusin reittien aikataulut sivuilleen.

    tos on vähän skismaa. on meneillään linja-autoliikenteen uudistus. aiemmin on ollut niin, että saatuaan luvan jollekin reitille, on liikennöitsijällä ollu sille reitilleen ikään kuin yksinoikeus. se on siis edellyttäny liikennöimistä myös hiljaisempina aikoina.

    nyt ku linjaliikenne on siirtymäajan jälkeen vapautumassa, on onnibus kiilannu vähän sinne väliin. satakunnan liikenne ajoi ennen tampereen ja porin väliä. olis halunnu ajaa edelleenkin, mut halus sen yksinoikeuden jatkuvan. niin ei toki enää edes voinut olla (uusien sääntöjen puitteissa), joten jättäytyi ko. väliltä kokonaan pois. nyt onnibus sit ajaa sitä pari vuoroa suuntaansa päivässä edullisemmilla hinnoilla.

    tää on vähän kaksipiippuinen homma. toisaalta hyvä että matkustajalle on edullisia lippuja, mut toisaalta sit ihan perseestä. matkustaja toki valitsee edullisen vaihtoehdon, ni eipä siinä kannata kenenkään muun paikata harventunutta vuorotarjontaa tavan hinnoilla. ei vaan riitä matkustajia.

    toi mainitsemani esimerkki ei kyl ihan hirveän paha ole. edelleen satakunnan liikenteen kyydillä pääsee tampereelta poriin, tarvii vaan mennä ensin turun pikavuorolla ensin huittisiin ja vaihtaa siinä sit helsinki-pori -pikavuoroon.

    mut onnibus laajentaa koko ajan varsin tiukkaan tahtiin, linjalupahakemuksia tulee varsin taajaan. tais olla oulun ja jyväskylän välinen pikavuoro joka kulkee vain pe-ma.. et kannattaaks kenenkään enää ryhtyä ajamaan niitä arkiviikon hiljaisimpia päiviä? eipä kannata.

    vähän niiku kermojen kuorimista. linja-autoliitto sit vastaa tähän pitämällä matkahuollon rahdit itsellään. eikä muuten auta, vaik moni (ellei jokainen) onnibus-nimen alla ajava yritys on linja-autoliiton jäsen.

    pikkasen ot:ta, mut mitäs kysyit.. ei kenelläkääm olis mitään meheviä tarinoita kustin polkemisesta? muutakin ku sellasia missä paketti teki matkaa pitkän tai lyhyen ajan?
     
  3. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Itella osaa...

    1.Meillä lähiposti lopetti ja siirtyi R-kioskin yhteyteen. Lähetin kirjeen, kysyin -mitä maksaa -***e, annoin tasarahan ja sanoin et ei tartte kuittia ja poistuin, myyjä jäi liimailee merkkiä. Viikko etiäpäin se sama kirje oli tullu MUN postilaatikkoon, syynä oli; Myyjä liimannu sen merkin oikealle alas siihen kirjeeseen että peitti osittain vastaanottajan osoitteen. Olin vielä tarkoituksella jättänny hyvin tilaa sinne oikealle ylös mihin yleenäs ne merkit laitetaan. Oman osoitteen olin kirjoittanu takapuolelle.

    2.Olin saanut tilaaja lahjana yhden lehden mukana aikuisten toppa makuupussin joka on oikeesti iso ja paksu. No tämä oli tungettu meijän laatikkoon niin että oli laatikko lähtenny (hajonnu) toisesta kulmasta irti siitä telineestä. Kaikki postit siellä pohjalla rytyssä ja rikki. Tein reklamaation lähipostiin joka oli vielä silloin olemassa, mutta eipä oo koskaan mitään kuulunu takas. Jopa siellä ihmettelivät ku vastaavia makuupusseja oli heillä hyllyssä että noudettava ku ei mahu laatikkoon. Mahtuu se ku änkee väkisin prkel ja mä sitä vartin sieltä irti revin...

    3.Sain kirjeen jossa oli mun nykyinen osoite, jostain syystä se oli sotkettu postissa yli, lähetetty tampereelle koska osoite tuntematon, siellä oli siihen alle liimattu uusi osoitelappu millä tuli perille. No kumma ku siinä tarrassa oli sama osoite kun siinä mikä oli sotkettu yli.


    Ei itella mutta DHL
    Tilasin ex riisi kippooni konepellin irlannista (ei ihan oikeesti lähempää löytyny silloin) Irkuista helsinkiin se tuli 2 päivässä, mutta hesasta lahteen kesti 5 päivää tulla.
     
  4. solar4

    solar4 2nd gear

    Joo näin vähän arvelinkin, eli Itellan oma systeemi mättää mutta syytetään asiamiehiä. Hyvä kuulla että joku lähettää varakortteja, sillä monesti ollaan kuultu asiakkaalta ettei ole tullut alkuperäistä- eikä varakorttia. Noita tuntuu olevan aika paljon varsinkin isompien kaupunkien keskustoissa, joissa tuskin asiamiesposteista tuskin on kyse.

    Kyllä taitaa Itellan omat atk:t olla enemmänkin rikki kuin seurantakoodi osalta, esim. viime viikolla oli mielenkiintoinen tapaus. Asikas oli noutanut paketin postista meidän (copy&paste) lähettämän seurantakoodin mukaan. Paketti oli matkannut oikeaan postiin, pakettikortissa (joka me tehdään Itellan sivuilla jo valmiiksi sähköisenä) oli oikeat nimet, samoin kun tarkastettiin järjestelmästä mitä olitiin syötetty. Viestiä ei kuitenkaan ollut mennyt perille. Miksi? Postitäti oli noutaessa asiakkaalle kertonut että heidän järjestelmän mukaan tämä on tulossa jollekkin ihan eri henkilölle eri puolella suomea, eri puhelinnumerolla ja sähköpostilla. Eli itellan järjestelmä oli jossain vaiheessa muuttanut vastaanottajaksi jonkun muun kuin pakettikortissa lukee..? Jakelukeskus ei sentään ollut lajitellut pakettia sähköisten tietojen mukaan (vaikka sitä varten viivakoodi siinä on?) ja paketti oli osannut oikeaan postiin. Asiakas sai paketin kun hänen nimensä päällä luki, mutta vain koska tarkasti seurantakoodin perusteella missä paketti on. Joko joku olisi käsin rustaillut varakortin tai paketti olisi tullut parin viikon päästä meille noutamattomana ja itella olisi tällöin päässyt veloittamaan meiltä taas kympin lisää.

    No enihuu. Olisi joskus mielenkiintoista päästä vierailemaan Itellan/Postin toimittamattomien lähetysten varastolla. Eli siellä mihin varastoidaan lähetykset minkä vastaanottaja on tuntematon ja lähettäjän osoitetta ei ole tiedossa. Legenda kertoo että ihan parista paketista tai kirjeestä ei ole kyse. Muistaakseni jostain taannoin luin että pari ihmistä niitä täyspäiväsesti sherlock holmesina koittaa oikeisiin paikkoihin setviä - kirjesalaisuudenkin uhalla - mutta tavaraa tulee enemmän päivässä sisään mitä lähtee ulos. Sieltä löytyisi varmaan kottikärryllinen meidänkin tavaraa ja muutama omakin pikkunyssäkkä..
     
  5. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    no nyt kun tuli noi "sherlockit" puheeks, ni juolahti mieleen..

    oltiin joskus viitisentoista vuotta sitten ilosaari-rockissa, ja päätettiin muistaa kaveria postikortilla. terveisten kohdalla jotain tyyliin "Jee, jee. Rok, rok. Fever makes us grazy." ja osoitteeksi,

    "Matti
    Taipalsaari (kirkonkylä)"

    Olen omin silmin nähnyt sen kortin sit myöhemminkin. Ei saattas onnistua enää?
     
  6. Vehje

    Vehje Gearhead

    Mä olen joskus ihmetellyt että miten DHL, UPS ymym. onnistuu lähettämään kaikki lähetyksenä 7-8 merkkisen koodin perusteella mutta Suomen posti haluaa väkisin laittaa joka pakettiin sen 15 numeroa joista 9 ekaa on aina samat? JJFI 00000 jotain.
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Aikoinaan olin postin lajittelukeskuksessa töissä ja niitä lähetyksiä joissa oli mystinen osoite sitten oli. Erityisesti joulun alla kun lähetettiin kortteja ja tervehdyksiä kaikille mahdollisille tutuille jotka ehkä olivat muuttaneet aikoja sitten tai muuten vaan osoite oli unohtunut. Muistanpa kun siellä oli laatikko aivan täynnä kortteja yms. ja päällä lappu "Etsitkö haasteita, valitse tämä". Siellä niitä sitten oli, vastaanottajan tiedot saattoivat olla luokkaa "Arska, Puijonkatu, melkein ope". Osa silti löysi perille, ihme kyllä...
     
  8. marvi

    marvi 3rd gear

    Eikä tässä vielä kaikki, niinkuin sanotaan...

    Ensinnäkin on olemassa särkyvän lähetyksen palvelu, joka täytyy ostaa erikseen. Itselle tuli paketti, jossa jokaiselle laidalle oli kirjoitettu asiallisesti ja näkyvästi ISOLLA että särkyvää. Paketin hajonneen sisällön muruset olivat levinneet paketin sisällä niin tehokkaasti ympäriinsä että pakettia on täytynyt heitellä oikein kunnolla. Keskustelin asiasta Itellan paikallisen palveluhenkilön kanssa, joka totesi että kovempi käsittely on mahdollista, koska paketille ei oltu ostettu erillistä "särkyvän lähetyksen palvelua". Kuulemma "automaattinen käsittely" (näkisipä vaan...) ei takaa paketille hellää kyytiä, vaan sellainen pitää ostaa erikseen (jolloin paketti ilmeisesti kai käsiteltäisiin manuaalisesti?).

    Sillä ei kuulemma ole merkitystä vaikka lähettäjä olisikin merkinnyt pakettiin asiallisesti kaikki "särkyvää" ja "tämä puoli ylös" sun muut huomautukset, jollei lähettäjä ole erikseen ostanut maksullista lisäpalvelua. Ilman lisärahaa kaikki paketit kulkevat saman "automaattisen" (vuoristo?)radan kuin muutkin, luki paketissa mitä tahansa. Kun huomautin että eihän postipoika silti saa mennä särkemään sellaistakaan pakettia, johon moista palvelua ei ole ostettu (joutumatta korvausvelvolliseksi), palveluhenkilö totesi tylysti että postilain mukaan Itella ei ole "tavallisen" paketin särkymisestä vastuussa.

    Särkyvän palvelun lisäksi paketille olisi sitten voinut ostaa myös sen mainitun vakuutuksen, kertoi palveluhenkilö. Hän oli kuitenkin sen verran rehellisellä tuulella että valokuvia katsottuaan totesi ettei vakuutuskaan olisi tässä tapauksessa vahinkoa korvannut, koska PAKETTI oli ehjä. Itellan myymä vakuutus korvaa paketin sisällön vain jos itse PAKETTI on rikottu, muuten katsotaan että tuote on ollut pakattu puutteellisesti. Siinäkin Itella kuulemma vaan "noudattaa lakia postin kuljettamisesta"

    Uskoo ken haluaa, en jaksanut tarkistaa noinko jossain laissa lukee. Itsellä ei enää hermot kestä kuunnella Itellan selittelyjä, vaan käytän mitä tahansa muuta firmaa. :wc:
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Eräs Helsingin lajittelukeskuksen esimies kertoi, että kaikkea epämääräisellä osoitteeella olevaa postia ei edes lähetetä elvityskeskukseen vaan pannaan suoraan paperisilppuriin.
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Sain nimäkin 80-luvun alussa Kanarialta kortin, jonka osoitteena oli Putte, Järvenpää, Finland. Ei sekään välttämättä enää nykyään tulisi perille vaan päätyisi silppuriin.
     
  11. joteam1

    joteam1 Gearhead

    Niin, käytännössä jos erehdyt laittamaan pakettiin "särkyvää" yms tarroja. Postissa on joku jonka tehtävänä on kuljettaa noita potkimalla tms. Ainakin Saloon tulevat. Ne näkee jo paketin päältä, ennen avausta.

    Jos jostain syystä haluat lähettää jotain särkyvää, pakkaa se huolelliseti normi pakettiin, ilman mitään mainintaa särkyvyydestä. Väitän että yli 98% paketeista tulee perille ehjänä ilman minkäänlaista ylimääräistä kolhua. Mutta jos siinä lukee "särkyvää, käsiteltävä varovasti" tms. alle 50% tulee ehjänä perille. Ja AINA on syyllinen joku kuljetin jossain. Hei haloo, miksei se murskaa ilman tarroja tulevia paketteja

    Nämä siis kokemusperäisesti Itellan toimittamista paketeista.
     
  12. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Mitenkähän muuten nykyään asia hoidetaan, omat kokemukseni ovat noin 15 vuoden takaa. Eli silloin "särkyvää"-paketit tosiaan lajiteltiin manuaalisesti, niitä ei pistetty hihnoille ollenkaan vaan vietiin aina rullakoihin, samoin ne lastattiin aina päällimmäiseksi. Kuljettimen mela oli nimittäin kuin Mike Tysonin oikeas suora.

    Mainittakoon että yritin täällä Ruotsissa joku aika sitten lähettää pakettia jossa oli särkyvää tavaraa (taisi olla kamera/objektiivi) eikä sitä helposti särkyvää - palvelua saanut ollenkaan.
     
  13. teepee

    teepee Gearhead

    Joo taas ois suomen posti onnistunut,
    moottorin osat lähetetty (DHL) saksasta pe 23.11
    saapunut suomeen (logistiikkakeskus Vantaa) ma 26.11.
    lähetys rekisteröity 28.11. Åland Marienhamn???
    paketti Turussa 29.11.
    ja nyt 30.11. klo 15.05 Naantalissa
    (ja mä olen iltavuorossa, ei pysty tänään hakemaan-posti kiinni la-en siis kasaa konetta viikonloppuna) :mad:

    Paketti siis saksasta suomeen 2 arkipäivää - Vantaa->Naantali 5pv
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Kerran tuli sisuun kannen tiiviste (viimeinen leilin koneinen koko suomessa) lähettäjä sanoi, että maksaa tavallista enemmän postitus, mutta jos lähetät vanerit ja alumiin U profiilit takaisin saat niistä hyvityksen.
    Paketti oli pakattu kuulemma puolen sentin vanereitten väliin ja alumiini profiilia paketin ympärille, siltikkin oli yritetty taittaa kuparista sisällä ollutta tiivistettä jonnekkin rullakkoon sullottaessa onneksi itellan varma paketti oli kestänyt :lol: .

    Tiivarin lähettäjä tiesi kertoa, että särkyvät potkitaan lattoita pitkin ja jos menee hajalle ei ole mennyt käsitellessä :eek: .


    Emäntä tilasi tanskasta kynttilä kulhoja ainoa mikä selvisi perille ehjänä oli kiillotetusta teräksestä olleet pohjat :cry: Kapealla kuorma liinalla oli pakettu runnottu vi*uiksi :mad: ja tanskasta posti tulee suomeen sitomatta lentokontissa kun sitä lähettäjältä tiedusteltiin :poff:



    J.K. Olisiko OD;läisilla niin paljon kulkevaa postia, että kannattaisi pari kaverusta palkata ajamaan vaikka 4 ja 5 teitä pitkin kerran viikossa pohjoiseen ja toimittamaan paketit "toimipisteisiin"? Olisi ne jenkeistä tilatut osat jopa samalla viikolla perillä, eikä itellan Hki-Pori 14vrk
     
  15. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    syyläri tuli jenkeistä,katsoin paketin ja ihmettä ehjä,no pkt talliin ja auki,mitä ihmettä,laatikossa iso reikä josta pahvit törröttivät sisällepäin ja syyläri puhki,katsoin ulkopuolta että miksi en nähnyt vastaanottaessa reikää,kas kummaa oli iso osoitelappu liimattu täsmälleen reiänpäälle ja toinen puoli fedexin teipillä peitetty.otin valokuvat ja lähetin vantaalle ja rock autoon,no vantaa aloitti lisäkyselyillä kolmen henkilön voimin rockauto ilmoitti pahoittelun ja otanko uuden vai täyden korvauksen 15 min sisään.otin uuden jonka lähettivät samantien tulemaan,uusi tuli ja vantaalle jäi jumiin suomen byrokratiaan,eivät osanneet tullata/verottaa kun oli ilmainen paketti,kysyin rockilta miten saan sen kotiin,taas kohta vastaus,oli soittanut fedille,sitten tuli perille.jenkeillä pelaa kyllä palvelu.
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Ei huhu kyllä kun lukee tätä ketjua, mitä helvetin toimintaa...

    Onneks ei tuota postia tuu kyllä kauheesti käytettyä, matkahuollossa pistän ja otan kaiken aina...
     
  17. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    itellaa yritän välttää viimeiseen asti,optima akkukin tuli navat lytyssä ja kuori halki,joku vihaa työtään postissa oikeasti.posti halusi saada palveluun liittyvään tietoa kyselykaavakkeessa,täytin ja laitoin näitä kokemuksiani ja vielä laitoin että katsokoon täältää tyytyväisiä asiakkaita.
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    Meillekin on tullut Itellan kuljettamana ainakin 3 akkua kuori puhki parin viime vuoden aikana. Heitelläänköhän siellä tasapuolisesti pakettia kuin pakettia samalla tavalla riippumatta sen sisällöstä ja päällysmerkinnöistä?
     
  19. Herje

    Herje Double Gearhead

    Se on ihan sama mitä niissä paketeissa lukee.
    Näin ainakin isoimmilla toimijoilla suomessa.
    Taksat on paskat ja tavaraa pitää paalata kyytiin niin pirusti.
    Ei ole mikään ihme että välillä käy pikku oho..
     
  20. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    eli iso palkka ja paketti per auto niin laatu paranee,eikös kannata vaihtaa ammattia jos rahtari ammatti ahistaa,töitä ei ole pakko tehdä,kysy vaikka suklaamuruilta.ei täällä muillakaan palkat ole stora enson luokkaa ja linjat täynnä en silti tee paskaa laatua ja syytä jotain muuta asiaa.tekijä tekee joko hyvin tai huonosti ei siinä muuta syytä ole.kuskihan on vastuussa kun tavaran ottaa kyytiin luovutukseen asti,mutta kukaan ei korvaa sitä ylimääräistä työtä jonka asiakas tekee romu paketin saatuaan kaikkineen matkoineen ja palautuksineen.
     

Kerro tästä muillekin!