Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

 1. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Kyllä se täällä on aivan toisin päin...tykkään seurata lähetyksen matkaa tulee se kotimaasta tai vaikka Australiasta.
  Useimmiten lähetys on jo noudettu päivää aikasemmin ennen kuin Posti saa tuotua minkäälaista saapumisilmoitusta paperisena laatikkoon.

  Tullauskin on nykyään niin helppo että lähetyksen ehtii tullata ja maksaa sen 2.90e kiristysmaksunkin ennen kuin Posti reagoi millään muotoa.
  Ongelma tulee siinä vaiheessa jos seuranta ei toimi, eikä sähköistä ilmoitusta tule missään muodossa, etkä tiedä kotimaan huolitsijaa...tavarat palautetaan ennen kuin ehdit tehdä mitään :odconfused:
   
  Seevu tykkää tästä.
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jo vain selvis paketin kohtalo. Posti on toimittanut asiamiespostiin sen paketin. Status vaan ei ole päivittynyt vantaan logistiikkakeskuksen jälkeen 28.1 mihinkään eikä kukaan ole ilmoittanut että voisin hakea sen. No, tietysti se on jo lähetetty takas jo belgiaan tai ainakin matkalla sinne joten takas sitä ei kuulemma saa. Pitäs kuulemma ottaa yhteyttä lähettäjään josko se sen taas tänne lähettäisi. Kukaan ei kuitenkaan puhunut mitään että posti korvaisi mitään kun en usko että myyjä ilmaiseksi sitä taas tänne lähettää. Mitähän se paypal tästä sanoo?
   
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Eipä tuo Paypal:lle kuulu mitenkään, lähetys ei ole kateissa...Posti ei tuosta korvaansa lotkauta ja kadonneetkin korvataan vain kilohinnalla.
  Maksat vaan lähettäjän kulut (palautus kulut + uudelleen lähetys) ja tämä lähettää sen uudelleen.
   
 4. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Voi olla, tosin tein paypalille ilmoituksen etten ole saanu tuotettani. Toivotaan että tapaus käsitellään ennen kuin tuote päätyy takaisin belgiaan. Tein kyllä postillekin vahingonkorvausvaatimuksen samasta tuotteesta. Mukava kumminkin että myöntävät että virhe on heidän. Laitoinkin vastineessa viestiä että vika ei ole järjestelmässä vaan sitä käyttävissä ihmisissä.

  arvoitus:

  Rahat menee, tuotetta ei saa, se on vaan oma syy eli korvauksia ei tipu. Mikä se on?

  SUOMEN posti:poff:
   
 5. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Tämän mukaan on äärimmäisen harvinaista että posti hävittää kamaa....

  Kirjeen katoaminen harmittaa
  Postin kautta lähetetyt kirjeet ja kortit olivat usealta vastaajalta kadonneet. Eräs yrittäjä kertoi viime kesän aikana Postin hävittäneen yli kymmenen hänen lähettämäänsä kirjettä. Postin omien tilastojen mukaan kadonneita kirjaamattomia kirjeitä oli vuonna 2016 kuitenkin vain 189 kappaletta.

  Postin sidosryhmäjohtaja Timo Anttila kertoo, että Posti jakoi vuonna 2017 yhteensä 690 miljoonaa osoitteellista kirjettä, joista tiedusteluja tuli asiakkailta 2857 kappaletta.

  – Tämä vastaa 0,0004 prosenttia koko lähetysmäärästä, hän toteaa.

  Vähän epäilyttääo_O
   
 6. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Mulla on postin paketti kadoksissa, lähetetty Naantalista 16.12 ja määränpää
  Tuusula 20.12...viimeisin tieto paketista Raisiossa 19.12 ja sen jälkeen ei mitään seurantatietoja,hävinnyt kun kusi lumeen [​IMG]

  Soittelinkin postiin kyseisestä paketista ja kertoivat että paketin lähettäjän täytyy tehdä katoamisen ilmoitus jotta he voivat ruveta etsimään pakettia.. No eipä ole kuulunut tähän päivään mennessä mitään, vaikka lähettäjä pommittanut posteilla..... Kertakikkiaan mitä touhua...
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minusta postin toiminta on laillistettua ryöstöä. Vastuuta ei ole mistään mutta raha kyllä kelpaa. Jos kuljetettava tuote tuhoutuu tai häviää niin piäppä ite kippeenäs. Mitäs lähetit postin kautta. Yrittäny aina tilata kuriirifirman kautta ja välttää postia mutta aina välillä näköjään erehtyy kun ei ole vaihtoehtoja myyjällä tarjota.
   
 8. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Tänään tulikin sit postia, että paketti on todettu kadonneeksi ja etsintä lopetetaan...
  Ja linkki korvaushakemukseen...

  Seuraava puolivuotta menee, kunnes posti päättää korvauksesta:mad:
   
 9. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Pahoin pelkään, ettei niissä korvauksissa paljon odottamista ole.
   
 10. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Mikseipä toimisi kunhan kadonnut/rikkoutunut tavara on vaikka lyijyharkko.
  Ei niin kallis ja painaa paljon...korvaukset maksetaan pääosin kilohinnalla 20e/kg, kunnon spedeilyä :odconfused:
   
 11. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Jos paketti katoaa matkalla tullista asiakkaalle, niin kyllä se perkele minun mielestä posti on siitä vastuussa, eikä paketin lähettäjä! Kiva alkaa vänkäämään jonkun amerikkalaisen myyjän kanssa, että sori nyt vain, mutta meidän posti hukkasi sen sun lähettämän paketin mun tekemän tullauksen jälkeen, että viitsitkö tehdä siitä valituksen. :mad:
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  8.2 tehtyyn katoamisilmoitukseen ei posti virallisesti ole vastannut mitenkään vieläkään. Asiamiespisteen toimijan soitto postin esimiehelle on ainoa jossa myönsivät että mokattu on. Tämän siis välitettynä sain kuulla asiamiespisteen työntekijältä.

  Lain mukaan lähettäjän pitäisi tehdä ilmoitus katoamisesta. Hankalaksi tekee jos on ulkomaan elävä kyseessä. Huvittavinta on laki jonka mukaan ei saa sanoa että esmes minulle on paketti jos asioin abc:llä muissa asioissa joka asiamiesposti minulle. Posti ei muista ilmoittaa eikä seuranta päivity että minulle on paketti. Kukaan ei sano vaikka tietävät että paketti on muttei saa sanoa. Paketti palautetaan. Lähettäjä lähettää uudestaan. Hurraa ikiliikkuja on syntynyt. Minä kun olin luullut että se paketti seikkailee ympäri Suomea.
   
  1purehell tykkää tästä.
 13. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ei ole Postin vastuu, vaan alkuperäsen "postin" vika. Esim usps, dhl yms, vaikka posti sen ryssisi.
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  no, sitten ei ole hätä päivää jos vastuu onkin belgian postilla. Sehän voi vaikka korvatakin vahingon. Minä kun olen aina luullut että se maksaa joka tyrii ja tekee vahingon mutta ei päde sitten näköjään tässä toiminnassa.
   
 15. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Juu ei maksa. Jenkeistä tuli paketti, maksoin tullit yms. Se tuli paikalliseen lokerikkoon. Mutta ei tullut ilmotusta, eli paketti lähti jenkkeihin takasin. Kenen vika? Postin, mutta kuka korvaa, ei Posti vaan alkuperänen lähettifirma....
  Ihan oma kokemus joulukuulta.
   
 16. Hai

  Hai Gearhead

  Mitäs ottavat niin surkeita yhteistyökumppaneita.
   
 17. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Surkeat kumppanit vetävät toisiaan puoleensa kuin neodynium-magneetit :odconfused:

  Tulipa tehtyä eBay ostos Espanjasta, hieman se arvelutti, mutta otin riskin tein "bidin" ja voitin.
  Rahdin kuljettajana oli parjattu GLS joka tuntui kuitenkin alusta asti hoitavan asiat kuten pitääkin...seuranta toimi hienosti, kuljetus oli nopea, väliaikatiedotteita tuli ja myös Postin seurantanumero lähetettiin sähköpostiin GLS:n taholta jossa kerrottiin että 1 - 2 päivän sisällä se on noudettavissa lähipostista.
  Postilta tulikin heti seuraavana päivänä viesti että noudettavissa Postista aivan kuten oli luvattu...lisäksi lähettäjä on piti yhteyttä ja kommunikoi selkeästi englanniksi alusta asti.
  Hän lähetti jopa aivan saman Postin noutoilmoituksen suoraan postattuna sähköpostiini vain varmistaakseen että tiedän tavaran olevan noudettavissa.
  Esimerkillistä toimintaa sekä lähettäjältä että GLS:lta, niin ja tavara oli hyvin pakattu ->> tuli ehjänä perille :odcool:
   
  Muokattu: 3.3.2021
 18. teddy99

  teddy99 Gearhead

  https://www.ostologistiikka.fi/kategoriat/toimitusketjut/matkahuolto-tyytyvainen-haukku-kampanjaansa

  "Matkahuolto tyytyväinen haukkukamppanjaansa"

  Negatiivista palautetta pyytänyt kampanja herätti suurta huomiota. Yhtiö sai 278 palautetta sekä yksityis- että yritysasiakkailta. Kampanjan toteutti reklamaatiokäsittelyyn erikoistunut tamperelainen Nonono.io Oy."

  Herätti suurta huomiota?? Onko tällaista kyselyä edes julkaistu missään? Googlekaan ei löydä mitään tuohon liittyvää. Olisivat varmaan saaneet enemmän toivomaansa palautetta, jos vaan Matkahuollon asiakkaat olisi saaneet tietää kyselyn olemassaolosta.
   
 19. hmr66

  hmr66 3rd gear

 20. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  31.1. tilattu eBaystä sähköjohtoja - vieläkin matkalla. 6.3. ilmoituksen mukaan lähtenyt välipisteestä Kööpenhaminasta, mutta ei kuulu, ei näy. USPS/ Posti.
  Suosittelen, todella suosittelen erään yrityksen mainosta mukaellen. "Mä tilaan, FedEx tuo". Ei kannata käyttää halpoja jäljitelmiä. On se, kun ei kerrasta opi...

  AHi
   

Kerro tästä muillekin!