Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Juu, sinällään ymmärrän jos on todella hoppu saada tavara postista niin seuraa paketin liikkeitä mutta kun puhutaan Suomen sisäisestä palvelusta niin yleensä paketti tulee perille 1-2 päivän sisällä ja postilappu on sitten 3:tena päivänä luukussasi, tai jos puhelinnumero annettu niin saat sen heti kun noudettavissa, eli en näe sitä hyötyä miksi katsoa "tunnin" välein että missä paketti menee.

    Ulkomailta kun tilaa niin ihan mielenkiinnosta joskus katselee jos saa numeron... Firmalle kun tulee niin ulkomailta tullessa tietää varautua koska olla paikalla kun paketti saapuu.
     
  2. ajomies

    ajomies Gearhead

    On se sikäli mielenkiintoista kun näkee milloin on tulossa niin tietää hakea mm. perjantaina, kun muuten menee paketin haku vasta maanantaihin. No aina se riippuu mitä odottaa, ei kaikilla lähetyksillä hätä ole, ja voi odotella vaikka muutaman päivän ennen hakuakin. Postin kanssa oli hivenen pelleilyä, kun osoite on muuttunut 33 vuoden aikana viisi kertaa, vaikka asunto on sama, ja sitten tavaran nouto kolmesta eri paikasta. Lapussa luki mistä konttorista voi noutaa klo 14.00 jälkeen, ja sitten kun seuraavana päivänä meni hakemaan se oliskin menossa toiseen noutopisteetseen, sitten ajelin sen perässä, kun oli osia traktoriin ja se piti saada töihin. Mutta nykyisellään ei mitään moitittavaa ole ollut.
    Palvelu toimii joskus paremmin kuin voi odottaakaan.
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Itse tulee tilattua osia tarpeeseen, siksi tulee seurattua missä paketti menee.
    Tietty jos hyllyyn pahan päivän varalle tilailee, niin ei kait sillä oo väliä missä kuussa osat tulee perille.
     
  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Itellan sen paremmin kuin Matkahuollonkaan asiakkaille näkyvä rahdinseuranta ei ole kovin yksityiskohtaista eikä ajantasaista. Itellan seurannassa näkee, koska paketti on "lajittelukeskuksessa" ja Matkahuollon koska se on "kuljetuksessa". Siihen se suunnilleen jääkin. Välivaiheet jäävät piiloon. Toimipaikoissa rahdinseuranta on paljon yksityiskohtaisempaa. Esim. Matkahuollon seuranta näyttää, milloin tavara on missäkin lastattu ja minkä liikennöitsijän autoon.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Suomessa kun ei viitsitä tai haluta ottaa käyttöön kunnollista järjestelmää kuten jenkeillä on.

    Lajittelussa scannataan rullakko ja sen jälkeen kamat rullakkoon.
    Tämän voi myös kone tehdä, mutta jenkit tekee käsin, ettei lähetyksiä rikkoontuisi :eek:

    Auton kuljettaja scannaa rullakot kyytiin ja pois niin tiedetään automaattisesti missä mitäkin on.
    Sama toimii kirjeposti laatikoihin scannerilla luetaan laatikot ja piippauksen perusteella lähtee tai jää kyytiin.

    Kyseisessä paikassa sitten työntekijä scannaa paketin pois rullakosta tai toiseen rullakkoon niin taas tiedetään missä paketti kulkee.

    Viimeisessä paikassa rullakot scannataan joten tilaaja näkee 10 min scannauksen jälkeen, et paketti paikallisessa postissa joten huomenna tietää odottaa tai kotiin mennessä hakea koodilla postista.


    Helvetin näppärä ja nopea järjestelmä joka säästää kaikilta vaivaa ja aikaa.
    Ei tarvitsisi asiamies postissa joka pakettia erikseen scannata ja tieto paketin saapumisesta lähtisi automaattisesti.
    Sitä mukaa kun rullakoita scannataan ne menee tietojärjestelmään ja jakoalue järjestyksessä tulostetaan pakettilaput.
    Tulostimelle saapumisjärjestyksessä jokainen postiljooni laatikosta omansa ottaa koska tulostin sylkee isomman numeroidun paperin ennen ja jälkeen jakoalueen.

    Homma nopeutuisi, paketit kestästäisi ja tulisi todennäköisemmin perille :D
     
  6. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Edellä mainittu tapa hirvittää ainakin meikäläistä lähinnä kustannus syistä, sillä nytkin jo kulut nousevat varsinkin Itellalla vuosittain muutamaankin otteeseen. Jos ei valtio vie tuloistasi suurinta osaa niin vähintään sen vie Itella ja postittaminen.
     
  7. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Juuri tuli puhelinsoitto tästä hävikistä, Itella oli tutkinut asiaa 4 kuukautta ja päätynyt siihen tulokseen että on se paketti perkele hukkunut joten lähettäjä pääsee nyt virallisesti palauttamaan rahat minulle.
     
  8. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Macs antique autopartsilta lähti USPS paketti tänne 2.1.2013.
    Tullista tuli ilmotus eilen 7.1. että paketti oli saapunut 4.1.2013 tulliin. Maksoin puoltapäivin tullit eilen. Ja tänään 8.1. soi ovikello aamulla 7.45, helvetti, heräsin siihen ! Ja vaimoni vastaan otti paketit.. kohta vaimo tulee kotio mitä siitä sitten seuraa????!!!!
     
  9. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    taitaa olla liian myöhäistä pyytää ostaa kukkapuskaa tätille :lol:
     
  10. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    oli vissii unohtanu päivän aikana mun :pinup:
     
  11. spike

    spike Gearhead

    Työn puolesta käytän pelkästään matkahuoltoa. Isommat lähetykset lähetän DHL:llä. Itsellä ei ole matkahuollosta moitittavaa. Postia en ole vitsinyt käyttää kun on ollut niin paljon kaikennäköistä häikkää yksityisesti.

    Viimeksi oli vaimon paketti hukassa. Hänelle oli tuolossa kaksi pakettia, tulivat kuulemma eri varastoilta ja siksi kahtena pakettina. Postilta tuli kaksi identistä saapumisilmoitusta tekstiviestinä. Kun hän meni paikalliseen postiin (silloin viellä "oikea" postikonttori) ja löysivät yhden paketin. Kun hän sitten kyseli että entä toinen niin on vain yksi piste. Sitten hän soitti kyseiseen verkkokauppaan ja kyseli että missä toinen niin sanoivat että näkevät omasta päästään että molemmat paketit on kuitattu noudetuksi. Lähettivät sähköpostilla saamansa seuranta numerot ja toinen oli eri kuin vaimon saamat kaksi samanlaista. Takaisin postiin jossa väittivät kivikovaan että toista pakettia ei ole. Siinä vaiheessa minä sekaannuin asiaan ja vaadin kovaan ääneen että menevät vain katsomaan jos löytyy. Kyseinen pulju kun käyttää omia laatikoilla värikkäillä logoilla ja ei varmaan ollut Karjaan postissa toista samanlaista. No täti sitten meni vaivautuneena katsomaan syvän huokauksen saattelemena. Noin kahden minuutin päästä tuli takaisin paketti kourassa. Nyt posti on s-marketissa ja on ainakin halukkaampi palvelu.

    Kerran oli postinkantaja runnonut paketin väkisin postilaatikkoon sillä seurauksella että paketti sisältöineen meni rikki ja postilaatikon luukku meni rikki. Postilla ei kuullemma sellaista tapahdu vaan olin varmaan itse riikonut. Tämä ennen asiamies aikoja. Pettymys kotona oli suuri kun oli tyttären heppakerhon paketti ja kuukauden lehti ymm sälät olivat riekaleina ja läpimärkiä.
     
  12. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Itselläin ei ole ollut mitään suurempaa kahakkaa Postin kautta, mutta sitä odotellessa. joku likimain 3000 lähetystä parin vuoden aikana tehty.

    Ainut että välillä yrittävät "kusettaa" pienlaskutuslisällä kun itse keksivät pari kertaa lähettää kesken laskutuskauden (joka on kuukausi) uuden laskun johon ei ole kertynyt montaa kymppiä.

    Muutoin ollut ihan ok.

    Nokialla on ainakin aivan liian pieni postin konttuuri, jonoa on joka kerta vallan kamalasti... se on iso miinus, onneksi ei tartte aina jonottaa.
     
  13. ViLU

    ViLU Gearhead

    Ihan hienoo, odottelin rokkiauton pakettia ja kattelin ikkunasta, että kas sieltä se postin auto tuleekin. Olin menossa ovelle ja sitten ihemettelin, että mihin se äijä oikeen katos. Sitten näkys vaan takavalot, WTF!? Menin sitten laatikolle kattomaan ja siellähän oli lappu, että en ollut paikalla. Olisko vittu kannattanut tulla soittamaan ovikelloa perkele! :mad:
     
  14. capri30S

    capri30S 1st gear

    Toi vituttaa suunnattomasti iteänikin, ja kun ennen sentään sai samana päivänä hakee postista, niin nyt ne on täälläpäin keksiny laittaa vasta seuraavan arkipäivän lappuun, eikä niitä kiinnosta käydä pönkimässä vaikka tavara on hyllyssä varmasti. Ja jos sattuu oleen perjantai, niin saat paketin vasta maanantaina, vaikka olisit ollut kotona kun auto kävi laatikolla!
     
  15. ViLU

    ViLU Gearhead

    Tämä tapahtui siis nyt aamulla. 08:51 kuski oli väittänyt etten ollu kotona. Soitin sitten muutaman vihasen puhelun asiakaspalveluun (09:00) ja chättäilin viellä Postin nettipalvelussakin muutamat kirosanat niin sitten soi ovikello (09:56). Noh, siellähän oli kuski paketti kourassa ja mossotti, että oli sekoittanut osoitteen, joopa joo...
     
  16. ViLU

    ViLU Gearhead

    Heh, tuli puhelu joltain Postin ylemmältä nais henkilöltä joka kysyi, että oliko kuski käynyt ensimmäisellä yrittämällä soittamassa ovikelloa. Vastasin miten asia oli, että ei todellakaan vaan kääntyi vain pihalla niin, että takavalot vilahti. Tämä nainen sitten sanoi, että kuski väitti soittaneensa ovikelloa. Nainen sanoi sitten, että kuski tulee saamaan tästä hieman huutia. :poff:
     
  17. capri30S

    capri30S 1st gear

    Täytyypä itsekin ottaa vaan raakasti toi käytäntö, kun on käynyt samoin jo useamman kerran..
     
  18. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Meillähän tuo postinjakaja tekee ihan samaa, lappu postilaatikkoon joka on pihatien päässä. Ei viitti käydä pihalla sen paketin kanssa, vaikka jo laatikolta näkee että olis autoo pihalla joten joku voisi olla kotosalla. Pakettihan menee sitten tuohon meitin asiamiespostiin josta sen saaminen on vähän niin ja näin kun aukiolo ajathan on niinkin mainiot kuin 9.00-16,30 ja satunnaisesti lauantaisin. Tuleepa siis suosittua matkahuoltoa aina kun vaan mahdollista.
     
  19. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Noi pari ensimmäistä virkettä kuulostavat kovin tutuilta! :D
     
  20. kojo

    kojo Gearhead

    Mulle fedex teki ton pari kertaa.. DPD (vai mikä se nyt onkaan kerran)
    Viimeks kun fedexin kuski kävi niin ajo kyllä pihaan saakka ja ovessa on lappu että soita jos ei näy niin soitti, en kylläkään kyennyt just silloin vastaamaan niin laatikko ootteli oven vieressä illalla.. :D
     

Kerro tästä muillekin!