Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  2. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Laskin että jos käytetään postin 2019 lukemaa 50miljoonaa pakettia vuodessa. Niin 0,05 promillea kait tekisin 2500 kadonnutta pakettia. Jos pakettien määrä on noussut vaikka 4 kertaiseksi 200mil pakettiin/vuonna niin tällöin on hävinnyt 10.000 pakettia.

    Jos pakettien keskihinta olisi vaikka 500€ tämä tarkoittaa että posti hävittää 5mil€/vuosi tavaraa.

    + Hukkuneet kirjepostit ja niiden aiheuttamat vahingot muille.
     
    Muokattu: 29.6.2021
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

  4. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Paras veto mun kohdalla oli kun pari vuotta sitten posti tyri mun myymän asunnon osakekirjojen toimituksen pankkiin :mad:

    Mun pankista oli laitettu kirje kulkemaan 1. luokassa maanantaina ja kaupat sovittu keskiviikoksi ostajan pankkiin. 1. luokan kirjeen luvataan olevan perillä seuraavana päivänä, no yllättäen ei ollutkaan...
     
  5. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Saitko korvaukseksi yhden 1. luokan postimerkin?
     
    jarkko359 tykkää tästä.
  6. MJF

    MJF Double Gearhead

    Pikkupaketti tulossa Aliexpressistä ja tänään on tullut Suomeen. Saapa nähdä tuleeko läpi vai jääkö odotteleen tulliin o_O
     
    jarkko359 tykkää tästä.
  7. Siihen liityen:

    Jopa pienet verkko-ostokset EU:n ulkopuolelta tullattava huomisesta lähtien

    Pienetkin EU:n ulkopuolelta tulevat verkko-ostokset on tullattava huomisesta lähtien, kertoo Tulli. Näistä ostoksista pitää maksaa arvonlisävero. Nykyinen 22 euron raja verottomille nettiostoksille poistuu, kun EU:n yhteinen arvonlisäverouudistus tulee voimaan.
     
  8. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jospa tämä 2,9 euron suuruinen palvelu tuottaisi pientä jämptiyttä nyssyköiden toimituksessa. Ainakin otoksella yksi mulle piäkaupungissa ne tulee milloin sähköposti, tekstiviesti tai kirjeilmotuksen kera, joista usein useampi yhtä aikaa ja kirje vasta kun olen nyssykän kioskista hakenut. Toisaalta nyssykkä saattaa tulla lehtien seassa kotiin asti. Postin tullausivu toimi hienosti vs Fedexin vastaava
     
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Minulla on 05.05.2021 ebay/china virtalähde tilaus vetämässä...

    Viimeeksi 16.6 seurannassa ollut seuranta. Hintaa oli 48€. (Suomessa ei ole mitään tälläistä edes myynnissä ja pykälää teollisempi vaihtoehto on, jonka hinta on luokkaa 500€....)

    Oletan että jää nyt sitten postin haaviin 2,90€ lisäkuluja ja siihen tullaukset yms päälle. Lisäkustannusta 2,90€ ei aikaisemmin tästä olisi peritty....

    Varmaan kasanneet viikon jo paketteja rullakoihin, että saavat perittyä lisämaksut ja tulliin lisää tavaraa... kohta valitetaan ruuhkaa pakettien käsittelyssä ja, että se 2,90€ ei kata kuluja jotka paketeista tulee. (Haluavat 5,90€ vähintään)
     
    jarkko359 tykkää tästä.
  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tommoset nyssykät ovat olleet kohtuuton rasite Postille. Kiina ei tilitä niistä mitään tai niin vähän ettei sillä niitä jaa. Eneempi kannattaisi pitää älämölöä Postin taksoista ulospäin lähetellessä. Useampi satanen mennyt itseltäkin kun lähettelen jälkikasvulle terveisiä Suomesta.
     
  11. Lassi

    Lassi Gearhead

    Minulle tuli tänä aamuna viesti postilta, että tullaahan paketti ja maksa myös se 2,90€. No eipä se talous kaatunut 17euron ostoksen tullaamiseen.
    Mietin kans tuota, että onko se maleksinut jossain rullakon pohjalla, että saa vähän valtio lisätienestejä.

    Maksoin samoin tein, niin parin tunnin päästä olikin tullut viesti, että olemme lähettäneet virheellisesti viestin, että pitää tullata. Koska paketti on saapunut maahan ennen tuota 1.7 tms.. Varmaan aika monelle muullekin on tänään tuo sama sattunut:odroll:
     
  12. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Mielenkiinnolla ja odotin USA :n pakettia , kun seuranta oli pysähtynyt 24.6 Amsterdam terminal . Vaan katso , tänään tuli tekstari , paketti noudettavissa K-Marketin Postin automaatista , ILMAN MITÄÄN MAKSUJA !!!;)
     
  13. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Unohtui tuohon äskeiseen viestiini , että tämä tuli : Global Shipping Program lähetyksellä Ebay`stä . Mites tämä nyt vaikuttaa tuohon ALV maksuun ? . Vai mennäänkö niinkuin ennenkin ?o_O
     
  14. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    gsp = oot maksanut alvin tilauksen yhteydessä...
     
    jarkko359 tykkää tästä.
  15. Tän jutun perusteella voi hetken olla Postin ja Tullin jutut sekaisin:

    Postin lajittelukeskuksessa tehtiin töitä läpi yön, kun EU:n verouudistus astui voimaan – Tullattavien pakettien määrä jopa 40-kertaistuu

    TULLI on ennakoinut, että lakimuutos aiheuttaa pakettien käsittelyyn ruuhkia. Sekä Tulli että Posti ovat varautuneet ruuhkiin palkkaamalla lisää työntekijöitä.

    Se, kuinka ruuhkaa onnistutaan purkamaan, nähdään seuraavien päivien sisällä.

    Heinäkuu saattaa mennä harjoitellessa, mutta lopulta asiat tulevat nopeutumaan asiakkaalle päin, uskoo Postin Sami Finne.

    "Etenkin, jos verot on maksettu etukäteen.”
     
  16. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Tämä on kiva selvitellä kun olet saanut väärän koodin tai se vaihtuu matkalla tai paketti katoaa ...
     
    jarkko359 tykkää tästä.
  17. [​IMG]
     
    Seevu tykkää tästä.
  18. Kurvi

    Kurvi 1st gear

    Tänään tuli rockautosta paketti fedexin kautta. Suomeen saapui 2.7 eikä menny mitään tullimaksuja paketin hinta rahteineen oli n25€. Eikä tää ny ihan putkeen menny kun näin jakoautokuskin jättävän paketin naapurin postilaatikkoon josta kävin sen hakemassa.
     
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tilasin eilen hiustenleikkuukoneeseen uudet akut. Tnt oli 5€ kalliimpi ku posti. Pieni hintaero minusta siitä ettei tartte postia sotkemaan selviä asioita.
     
  20. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Siitä on peritty jo vaaditut maksut Globalin toimesta ostaessasi tuotteen.

    Katselin juuri tuossa, että ainakin niistä eBay-ostoksista, jotka tulevat Globalin kautta löytyy Order Details kohdasta vasemmasta yläkulmasta Tax Invoice - See Details kohta, sieltä löytyy kaikki summat ja verotiedot sekä nykyään vaadittu IOSS-numero jos siitä tulee kyse Tullissa.
    Sen saa ladattua sieltä koneelle/tulostettua PDF-tiedostona.
     

Kerro tästä muillekin!