Pro Street Top10 2016

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja mopster, 14.6.2016.

  1. mopster

    mopster Gearhead

    [​IMG]


    Pro Street Top10 listan kausi 2016 on alkanut. Listalle haetaan Suomen nopeimpia katsastettuja katuautoja, ja autot laitetaan järjestykseen tänä vuonna ajettavien varttimailiaikojen perusteella.


    Autoja koskevat säännöt:


    • leima oltava voimassa suoritushetkellä

    • ilokaasut kielletty

    • ahtimet pitää olla merkitty otteeseen

    • slicksit kielletty, DOT-merkityt katusliksit sallittu, rengaskoko vapaa

    Osallistumiseen tarvitaan Suomessa ajettu aikakortti tältä vuodelta, ja lisäksi kahden kymmenyksen sisään oleva backup aikakortti sekä kopio rekisteriotteesta. Backup aikakortilla varmistetaan ettei kukaan pääse osallistumaan ajanottolaitteiden häiriöstä johtuvalla haamuajalla, ja rekisteriotteesta tarkistetaan katsastuksen voimassaolo sekä mahdolliset ahtimet. Backup aikakortti ja rekisteriote vaaditaan vasta kauden lopussa, mutta niitä saa toimittaa myös kauden aikana. Mitään rekisteriotteen tietoja ei julkaista.


    Cruisingnightin Tatu ylläpitää ja päivittää listaa. Jos haluat osallistua niin laita Tatulle sähköpostia osoitteeseen prostreettop10@gmail.com ja liitä mukaan aikakortti skannattuna tai valokuva siitä, ja tiedot kuka ajoi ja millä autolla.


    Lista löytyy viestiketjun seuraavasta viestistä ja sitä päivitetään sitä mukaa kun uusia tuloksia saadaan.
     
  2. sbc350

    sbc350 Gearhead

    Uusin lista

    [​IMG]
     
    Muokattu: 9.9.2016
    MOPOAUTO 63 tykkää tästä.
  3. holo64

    holo64 3rd gear

    Saako olla wheelie barsit?
     
  4. mopster

    mopster Gearhead

    Ei niitä oo kielletty :D Säännöthän on pääkohdiltaan samat kun mitä katuautokisoissa, eikä sielläkään mun käsittääkseni wheelie barseja kielletä.
     
  5. holo64

    holo64 3rd gear

    Ai niinku leima varuste:eek:
     
  6. mopster

    mopster Gearhead

    Ei niiden tarvii otteessa olla, sen enempää kun niiden dot sliksienkään. Jos joku tarvii katuvessan kanssa wheelie barseja niin eiköhän ne pultata kiinni vaan liimaratakisoja varten.
     
  7. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Mites toi koneen koko? Jos käy katsastamassa vehkeensä ujolla isolohkolla ja mandariinin kokoisella ahtimella. Leiman jälkeen stroker ämpärin kokoisella turbolla, Lukeehan siellä otteessa ahdin ja koneen kokoa ei mittaamatta tiedä.
     
  8. mopster

    mopster Gearhead

    Ei siihen tilavuuteen puututa eikä pystytäkkään puuttumaan. Oikea sylinteriluku ainakin pitää olla eli periatteessa semmonen kone mikä menee leimalla läpi. Ahtimien kanssa vähän samoilla linjoilla, eli ahtimien lukumäärä ja tyyppi (esim. turbo tai mekaaninen) pitää olla sama mikä otteeseen on merkitty.
     
  9. mopster

    mopster Gearhead

    Uskali lisätty listalle.
     
  10. mopster

    mopster Gearhead

    Peri kiilasi listan kärkeen.
     
  11. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    Eli leiman jälkeen voi vaihtaa moottorin viisi litraa suurempaa, vaihtaa ahtimet sekä poistaa äänenvaimennuksen. Kuitenkaan ei voi laittaa kaasupulloa takakonttiin, vaikka auto menee leimasta läpi kaikki kaasuvermeet kiinni ilman pulloa.
     
  12. mopster

    mopster Gearhead

    Vaatimukset autoille on samat kuin katuautokisoissa, ihan sen takia koska käytännössä tähän listaan osallistuvat autot on juuri niitä samoja autoja jotka ajaa noita katuautokisoja. Ilokaasujen osalta linjanveto on helppo, ne on kielletty katuautokisoissa joten ne on kielletty myös tällä listalla. Kaasuvermeet saa toki olla autossa kiinni mutta ei sitä pulloa.

    Koneen tilavuutta on mahdoton valvoa kun ei me sitä oikeata iskun pituutta voida tietää. Sääntöjä tehdessä tuli mietittyä että laitetaanko semmoinen sääntö että pikkulohkopapereilla olevassa autossa on oltava pikkulohko, mutta tässäkin asiassa tulkinta on hankalaa. Rekisteriotteessa ei lue onko iso- vai pikkulohko, ja monia pikkulohkopapereilla olevia autoja katsastetaan "pienitilavuuksisella" isolohkolla. Jos tämä kerran menee läpi leimakonttorilla ja katuautokisoissa niin ei mekään siihen ruveta puuttumaan.

    Se on sitten kokonaan eri juttu jos joku vaihtaa katsastuksen jälkeen keulille jonkun pro padan, ja sekin on käynyt mielessä että mitäs sitten tehdään. Käytännössä tätä ei kumminkaan tapahdu, joten ei olla katsottu tarpeelliseksi miettiä mitään sääntökiemuroita tämän varalle. Sääntöja voidaan tietysti aina tarkentaa, joten jos jotain selkeitä "vilppejä" tulee ilmi niin näitä pohditaan sitten.
     
    Muokattu: 21.7.2016
  13. pontso

    pontso Gearhead

    Ilokaasut sallittu striitissä . " ILOKAASU Sallittu. Ei saa yhdistää minkään muun ahtamistavan kanssa " . lainattu fhran säännöistä .
     
  14. mopster

    mopster Gearhead

    Tarkennetaan nyt sitten vielä että katuautokisoilla tarkoitin näitä lentokenttäkisoja kuten WCSC, Burnout Party jne, ja säännöt on siis vastaavat kun näissä. Top Streetillä on hyvin vähän tekemistä katuautojen kanssa nykysäännöillä, vai saakos nykyään putkirunkoautoille konttorilta leiman?:D
     
    Catiska tykkää tästä.
  15. pontso

    pontso Gearhead

    "Ns. ‘putkirungot’ kielletty. Runko tai puolirunko oltava alkuperäinen kyseiseen autoon tarkoitettu. tän mukaan putkirungot kielletty " fhra . west coastissakin on lupa yhdessä luokassa
    "Ilokaasun käyttö KIELLETTY muissa luokissa kuin ET- BRACKET" lainattu suoraan. eikös ne westin säännöt oo kuitenkin aika samat ku fhra:n
     
    Muokattu: 29.7.2016
  16. mopster

    mopster Gearhead

    Juu siellä ET-Bracketissa voi ajaa kaikilla laittomilla vehkeillä mitkä ei täytä katuautojen vaatimuksia.
     
  17. C-barge

    C-barge Gearhead

    Mitens Hyvinkää sijottuu tuossa listassa, onks ne vehkeet laittomia vai laillisia? Muistelen siel ajaneeni mm. vipillä striittiä eikä tulliu poliisi pidättää.
     
  18. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    No saakos jostain leiman ilman putkia?
     
  19. mopster

    mopster Gearhead

    Hyvinkään kisa poikkeaa vähän muista siinä mielessä että siellä järjestäjät ei oo ollu hirveen tarkkoja ketä päästävät ajamaan heads up ryhmiin. Muistan esim. yhtenä vuonna C-ryhmään osallistui chevyn pikkulohkolla varustettu kupla.

    Pitäiskö myös katusliksit kieltää kun ei nekään ole leimavaruste? Idea ei ole se että pitäis olla juuri sama varustus kun siellä konttorilla, vaan idea on se että on sama varustus kuin katuautokisoissa. Katuautokisoista saa myös niitä aikakortteja ja niillä voi osallistua tälle listalle.
     
    Jenssi tykkää tästä.
  20. C-barge

    C-barge Gearhead

    Mitens niille autoille käy listalla jotka hylättiin Porissa?
     

Kerro tästä muillekin!