Proportioning Valve -79 Camaro

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja JuusoR, 2.6.2017.

 1. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  Terve, elikkä osaisko joku hiukan kertoa kun kyseissä autossani syttyi BRAKE valo tauluun ja vilkaisin käsikirjasta että tarkoittaa joko jarrunesteen vähyyttä tai jarrutasapaino eroa? nesteet ok. Venttiilin liitin/katkaisia näyttäis olevan ok ja kiinni. Olisko mahdollisesti itse venttiili sökö vai voiko tosiaa olla jarrupaine heittoa oikeesti ja mikä sen aiheuttaa? Joku sylinteri jumissa??:odroll: Lähinnä onko kellää kokemuksia samasta vaivasta.. Tuli mieleen kans jos jarrut ok nii mitäs jos nyppää johdon vaa veks:rotfl:
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Soralla kokeile jarruttaa, meneekö suoraan vai perä sivulle vai?
   
 3. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Varmista ensin ettei seisontajarrun merkkivalokytkin oo jäänyt päälle....Siinä seisontajarrupolkimen takana.Noissa kuoleutuu se jousi etuvaijerissa eikä ihan jaksa palauttaa poljinta ....käsin kokeilet nostaa poljinta....hyvin pienestä kii....jatketaan propo valven kuittauksesta sitte ku oot tuon varmistanu
   
  KajS tykkää tästä.
 4. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Niinjuu aivan. Mulla vanissa kans toi polkimen anturi sökö. Polkasee ja vapauttaa niin sammuu mutta remppaa heti takasin.
   
 5. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  Aivan! pitääpä koittaa.. se on kerran sammunu ku vapautin käkkärin muistaakseni mut ekaa kertaa syttys ku painoin pedaalin lattiaa:lol: olisko sit sen verran liikahtanu poljin et sytty valo:odroll:
   
 6. KajS

  KajS Gearhead

  Ääni täältä tuolle seisontavalon kytkimelle. Aikani kiristelin ja säätelin slanttivanin (dodgeramvan) vastaavaa konstruktiota, kunnes irroitin johdon. Ei ollu kiva katsella sitä vilkkuvaa brakevaloa. Ei ihme, että joku aiempi omistaja oli sen johdon jo irroittanut.

  Lisäksi, jos brakevalo syttyy propovalven takia, on kyseessä oikea ongelma. Se seisontajarru taas on marginaalinen. Jos jarrut toimii, ei auto lähde hevillä liikkeelle seisontajarru kytkettynä (koskee tietty näitä pienitehoisia, viri-isolohkot nyt vie autoa vaikka kaikki jarrut päällä...).

  Ja jos brakevalo syttyy vielä, eka hoitokeino on kehiä, säätää takarumpujen kengät lähemmäksi rumpuja.
   
 7. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  Juu kyl jarrut pelaa ja just muutama kuukaus sit katsastettukki...
   
 8. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  eli ei heittooka misää kulmas...
   
 9. KajS

  KajS Gearhead

  Sitten sen seisontajarruvaroitusvalokytkimen kimppuun ennen auto! pura-ja-kokoa-sulkeisia.
   
 10. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  Juu tarttee seuraavaks tsiikailla sitä mut jos en iha väärin muista nii mun mielest se valo palaa kirkkaampana ku seisontajarru on päällä ja ku vapautan sen nii se himmenee vähä mut jää palamaa silti ja sit ku nyppäsen venttiilist piuha irti nii se sammuu
   
 11. PauliR

  PauliR 3rd gear

  Siis polkaisit polkimen lattiaan ja sit toi himmentyminen seiSONTAjarrun vapauttamisen jälkeen viittaa mun mielestä aika vahvasti propovalven laukeamiseen.
   
 12. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  polkasin kaasupolkimen nii se valo sytty ekaa kertaa??
   
 13. Nupa

  Nupa Gearhead

 14. JuusoR

  JuusoR 1st gear

  Jep, ei ole seisontajarrun katkaisiassa vika.. helposti palauttaa. Tällä kertaa ei taaskaa valo edes palannut..:confused: Voisko sit se ite venttiili olla sökö?? koska kyl joka kulmast jarrut löytyy:) eipä olis kallis kikkare.. ebayst about 50-60€ tilattuna..
   
 15. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Niin mutta palauttaako aina tarpeeks?kokeile painaa sitä ihan vähän...niin että ei edes naksahda.Mulla kans joutuu välillä seisokkijarrun pedaalia jalalla nostamaan ku jää palamaan.
   

Kerro tästä muillekin!