Puhkiruostuneet ovet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Jussi*M, 25.4.2008.

  1. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    Mikä olisi paras, tai sanotaan nyt sopivin keino korjata ovi joka on puhkiruostunut pystysuunnassa noin 20 cm:n matkalta. Kyseessä siis reuna alhaalta ylöspäin. Puhkiruostunut kohta on siis noin sentin-pari päässä ulkoreunasta.

    Ajattelin vetää laikalla paskan pellin pois ja puhdistuksen jälkeen lasikuitukittiä haavaan. Sen jälkeen normaalit hionta- ja pohjatyöt ja uusi maali.

    Oven pintapeltejäkin on saatavilla suht edullisesti, mutta onko pellinvaihto kuinka kallis operaatio? Itsellä ei ole osaavia tuttuja, joten homma pitäisi teettää "markkinahintaan".
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    onko harvinainenkin kosla ? jos on perus korolla tai vastaava,niin eti ehjä ovi ja vaiha koko räppänä. jos kyse on halvasta käyttöritsasta ,niin kitillä vaan paat umpeen.
     
  3. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Tai jos kyse on halvasta käyttöritsasta, niin siinähän se on hyvä opetella tekemään peltiremonttia niinkuin se kuuluukin tehdä.
     
  4. 348

    348 1st gear

    Joo ja jos autoo meinaa pitää paria kuukautta pitempään niin pitempään kestää jos hitsaa eikä mee työ hukkaan kun ruosteet tulee taas parin kuukauden päästä läpi...
     
  5. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    Tos on kuva

    [​IMG]
     
  6. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Vastakysymys:
    1) ajatko leiman loppuun ja viet auton kierrätykseen?
    2) osallistuuko auto ensi vuoden tuning car showhun?
    3) meinasitko rempata halvalla ja myydä sitten auton kalliilla?
    4) haluatko opetella tekemään autoja niinkuin american hot rod tv-sarjassa?
    5) oletko valmis investoimaan työkaluihin?
    Vastaukset riippuu siitä, mihin laitat ruksin.
     
  7. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Muistutan vielä, että jos vastaat myöntävästi kohtiin 1 ja 3, saat tulevien sukupolvien vihat niskaasi: joku helvatan Kuusaan Jussi oli sitten mennyt laittamaan sukkahousuja ja kanaverkkoa oviin, hyvinpä alkoi entisöinti :mad:
     
  8. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    :lol: :lol:

    Ei kun tuo on sen verran siisti ja hyvä tekniikaltaan että ajattelin pitää sen pidempäänkin. On meillä kakkosautona. Koska korista ei ruostetta muualta juurikaan löydy niin tuo pitää tottakai laittaa. Ovipellin vaihto olisi tietysti parhain vaihtoehto mutta lienee aika kallis operaatio. Maalipinta on kyllä vähän kulahtanut mutta sille tekee käsittely hiovalla vahalla varmaan ihmeitä :wink: .

    Eli taidan vastata kaikkiin kohtiin ei.
     
  9. TS

    TS 1st gear

    peltitöidenopettelun kannallä minäkin, on hyötyä sitten myöhemminkin.

    Toisaalta jos on jo muita projekteja ,niin noita kokonaisia sierranoviahan saa vielä purkaamoistakin. :D
     
  10. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Laitan sulle Jussi Yyveetä.
     
  11. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    Miten tollanen sit käytännössä hitsattais? Kaistale tuohon ja kitillä tasoitus vai koko ovipelti uusiksi?
     
  12. janzamar

    janzamar 1st gear

    Eihän sitä tarvi kun se ruoste poistaa eli kaistale riittää,Sierrakos toi oli avaimenreiästä päätellen?
     
  13. -TH-

    -TH- Gearhead

    voiskai sitä tuolaseenkin harjotella joo, mutta voipi olla että mielenkiintosempiakin kohteita löytyy.... onko tuo joku orion tms.? tiijän omakohtasesti että epäkiinnostavan rotiskon hierominen on omiaan pilaamaan inspiksen tehä ns. "kunnolla" tuollasia melko epäoleellisia kohteita...samalla menee into tehä mitään.
     
  14. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kammoksun peltihommia ja puhki-ruostetta, joten vaihtasin oven. Siinä on kohta joku toinen reuna puhki kuitenkin. Alareuna alkaa olla jo hilkuillaan.
     
  15. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    Katselin äsken vähän tarkemmin noita ovia. Kuskin puolella on samanlaiset mutta ei vielä täysin puhki, nämä alareunassa. Kummankin oven alareuna sisäpuolelta on kanssa ruosteessa ja taitaa olla puhkikin parista kohtaa.

    Alan siis katselemaan hyväkuntoisia, valkoisia Sierran ovia niin kuskin kuin apumiehenkin puolelle. Takaovet on säilyneet ihmeen hyvin, vain ihan pientä kukkasta parissa kohtaa.

    Näyttää siltä että noiden vaihtaminen onnistuu "kotikonstein"... onhan miulla konsulttiapuna appiukko, eläkkeellä oleva autoasentaja ja hällä tallissa työkalu jos toinenkin. Hitsausvehkeitä ei ole.
     
  16. Jza

    Jza Double Gearhead

    Motonetissa on riesaan ovien korjauspeltiä myynnissä pariin kymppiin. Kannattas ehkä kattoa löytyykö omaan sopivaa...
     
  17. janzamar

    janzamar 1st gear

    RTO-tuonnista vois ehkä löytyä jopa halvemmallakin,
    joutu tosin soittamaan kun nettisivut on kai vasta tulossa.
    http://www.rtotuonti.fi/
     
  18. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    Kyllä vaan, mutta probleema piileekin siinä kuka ne siihen hitsaa ja millä hinnalla. Kustannukset voi kohota sen verran että ovien vaihto terveisiin tulee huomattavasti halvemmaksi.

    Osaako kukaan sanoa suunnilleen mitä ovipeltien vaihto kahteen oveen voisi kustantaa jos homman tekee tavallinen toiminimihitsari eikä ole tuttu?
     
  19. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Motonetin varaosalistassa on esim Volvoon "Etuoven alareuna vasen". Minkä kokosellta alueelta tuo nyt korjaa, ja onko pelkästään se pintapelti?
     
  20. Jussi*M

    Jussi*M 1st gear

    Joku appiukon tuttu pystyy kuulema hitsaamaan nuo ovet, eli homma hoituu sikäli edullisesti.

    Helmoissa on vähän "alkavaa kukkasta" eli pienenpieniä ruostepiskuja. Kannattaako ne jo hinkata pois vai riittääkö noin alkuvaiheessa olevalle ruosteelle pelkkä käsittely jollain neutraloivalla aineella?
     

Kerro tästä muillekin!