pullmax

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja BBC, 17.1.2017.

 1. ToniC

  ToniC 3rd gear

  Tuli tilattua Fay Butler. Universal sheet metal machine handbook...

  Ei muuten ole enää kirja... Kierteellä niputettu kasa paperia printattuna vähän paremmalle paperille ja hinta 130 usd... Sen verran arvokas, että orggis saa olla yölukemistona ja printtasin 4 autotalliversiota, joissa ei rasvaset sormenjäljet haittaa. Tiedoltaan asiallinen opus. Nyt pitäs niitä teriä jyrsiä...
   
 2. ToniC

  ToniC 3rd gear

  LÖYTYYKÖ LASER/VESILEIKKURI (leikkuukyky 25mm levy) OPERAATTOREITA??? Iltahommia tarjolla .

  Alan Firmat eivät viitsi juuri tarjota.... --> Ei mielenkiintoa näin pieniin hommiin.

  Mulla olis cad kuvat erilaisiin pullmax teriin nyt olemassa.

  Pitäisi katsoa operaattorin silmällä, että kuvat on ok-muodossa koneelle ja tehdä koekappaleet, eli käytännössä ajaa 1 noin 60cm x 5 cm palikka halki, sekä pätkiä 50mm pätkikiksi. Nämä olisi siis irtovarsiin sovitettavat, joten kävis periaatteessa kaikkiin pullmax koneisiin, kun tekee vain varret.


  Materiaalitarve Levyn pala 50mm x 600mm PL 20 tai 25 Mat. 235, 355 tms....

  tarkoitus kokeilla niin, että ajaa levy vain keskeltä halki mutkitellen, josta tulee ylä ja alavastin kerralla. tuossa butlerin kirjassa taisi olla niin, että kun on alle 45 asteen kulmia, ei tarvi mitään välyksiä, vaan terien etäisyys on se jolla jätetään levyn tila.

  Leikkuusuihku vie reilun millin, niin on ok. Periaatteessa pieni suihkun laajeneminen jättöreunaa kohti ei haittaa, niin saisi sen syötettävyyden helpommaksi. Loppu hionta nauhakoneella.

  Jos toimii, niin tekisin lisää kuvia. Pitäisi vain tehdä tämä koe-erä ensin. Leikkaajalle oikeudet joka terämalliin , jos haluaa tehdä niitä iltapuhteina muille.. =)
   

Kerro tästä muillekin!