Pulttijaon teko?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Flea, 11.3.2005.

  1. Flea

    Flea 1st gear

    Mitähän mieltä suomen katsastusmiehet on vanteista joissa kaks eri pulttijakoa??? (10 reikää) Eli saako tehdä itse uudet.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ainakaan Weldin Dragliteissä ei ole ollut 10 reikäisestä GM/Moppe tuplajaosta mitään sanomista, mutta sepä on tehdään tekeleitä, saakohan noille vanteille nykyään itse mitään tehdä.
     
  3. Flea

    Flea 1st gear

    Kai ne voi sitte tehdä, jos niitä kerran on ihan tehtaankin tekeminä. Ja jos hyvin tekee, niin kuka sitä eroo huomaa.
     
  4. simppa

    simppa 1st gear

    Pulttijako

    Itselläni oli mangelssit joissa oli soikeat pultin reiät eli 4,75 ja 5 tuuman jaolle.Edellinen omistaja sanoi ettei hyväksytä katsastuksessa mutta kyllä niilä leima irtosi ihan hyvin.
     
  5. Flea

    Flea 1st gear

    Juu kyllä niillä leiman saa, JOS ei katsastusmies huomaa. On mullakin yhet semmoset vanteet ja pulteissa isot prikat jotka peittää reiät. Laittomat ne kuitenkin on.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ilmeisesti on niin, että kartiokiinnityksellä oleva soikeareikäinen kelpaa, koska se periaatteessa keskittää samalla lailla kuin tavallinenkin kartio. Jos on pelkkä soikee, tasareunanen reikä, tulee sanomista.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Aika paljon on autoissa sellaisia osia, joita tehdas tekee, mutta jollaiset ei kelpaa omatekoisena, eli aika paljon voi jäädä sen varaan, että huomaako joku vai ei.
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    kapselit

    Laita katsastuksen ajaksi pölykapselit.
     
  9. Aaron Henriks

    Aaron Henriks 1st gear

    Miltähän tollasen kartioks työstetyn kupumutterin ja vanteen väliin kierretty prikka näyttää ?? :odroll:
     
  10. Flea

    Flea 1st gear

    Eipä oo kartiomutterit. Pe/&¤kele kun on vaikee selittää mut mutterin päässä
    (vanteen puolella) Ikäänkuin jatke joka on just yhtä leveä kuin vanteen reiät.
    Laittaisin kuvan jos olis, mut jokatapaukses toimii ihan hyvin.
     
  11. Aaron Henriks

    Aaron Henriks 1st gear

    Yes ! Ymmärretty :lol: Sellasella "holkkimutterilla" se prikka homma toimiikin. Mulla on noissa "Konna ja Koukku"-auton lumihiutalevanteissa alkuperäisenä just sellaset. :lol:
    Mutt sitä mä vaan ,että kaikissa pulteissa / muttereissa ei voi sitä prikkaa käyttää :wink:
     
  12. raunoh

    raunoh 3rd gear

    Jos tehdään vanteen ja keskiön väliin sopiva soviteholkki, joka tukee vanteen, niin pulttien reikien soikeudella ei pitäisi olla mitään merkitystä, tällöin pultit vain huolehtivat vanteen pysymisestä paikoillaan sivusuunnassa. Siltikö on laiton ?
     
  13. Flea

    Flea 1st gear

    Muistaakseni (ei oo faktaa) laki sanoo, että vanteen taakse ei saa laittaa minkäänlaista sovite/levitys yms. palaa. Esimerkkinä noi tuning hemmojen käyttämät feikki levyjarrut on laissa kielletty. Siis ne jotka tulee vanteen ja jarrurummun väliin.
     
  14. Flea

    Flea 1st gear

  15. Flea

    Flea 1st gear

    Tai siis ei oo. Eli itse ei saa tehdä!
     
  16. Speed Bird

    Speed Bird 1st gear

    FEIKKI LEVYJARRUT!!! siis hä juma...ta!
     
  17. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Nyt selkis tuuninkin perimmäinen ideologia, feikkiä kehään ja kansa lakoaa ihastuksesta huh.. Katsastuksessa on muutenkin niin paljon tuurista kiinni kun itsellä viimeksi "unohtui" 235R15 eturenkaat alle ja leima tuli että paukahti vaikka kumit raapii lokasuojaa kun rattaat on laidassa (GM Midsize).. rek otteessa mainintaa joistain 195R14 renkaista! :wink:
     
  18. raunoh

    raunoh 3rd gear

    Taisin laittaa epätarkasti aiemman tekstini: tarkoitin vanteen keskireikään ("napatappia" isompi) tulevaa soviteholkkia, joka sitten välittää napakasti kontaktin keskiönapaan ja siten tukee vanteen tästä, eikä vanteen kiinnitys ole vain pulttien varassa: tämä holkki ei siis tule vanteen taakse eli vanteen ja rummun/levyjarrun väliin eli ei tuo vannetta yhtään ulospäin. Tällöin pulttireikien soikeudella ei ole juuri merkitystä, kun tuki on keskiöstä, pultit vain pitää pyörän paikoillaan sivusuunnassa (mutta toki antaa hieman täydentävää tukea myös pystysuunnassa).
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vanteet joissa on soikeat useammalle pulttijaolle sopivat reiät ovat laittomat, vaikka keskitys tapahtuisi keskiöstä.

    Monissa nykyautojen tarvikealuvanteissa käytetään muovisia merkkikohtaisia keskiön soviterenkaita.
     
  20. raunoh

    raunoh 3rd gear

    Kun "vieras" esittää nimettömänä jotakin ilman asianmukaisia viitteitä ja todisteita ja näyttöjä, ei tuollaiselle sanomalle voi laittaa mitään arvoa. On liian iso asia uskoa tuollaista tekstiä, jota ei voi varmentaa mitenkään, pidän tuollaista tekstiä pelkkänä väitteenä, todistusvoimaa ei ole; pitää olla vakuuttavampaa näyttöä. Kuuluu sarjaan "junk mail", jollaista ei pitäisi sallia laitettavaksi näille sivuille. Kun joutuu kuitenkin etsimään tietoa muualta asian varmennuksena, ja sen jälkeen laittamaan näille palstoille uudestaan.

    Nimettömällä ei ole uskottavuutta, väitteiden taakse kun voi kätkeytyä esim. mistään mitään tietämätön ala-asteen koululainen.

    Eli jälleen esimerkki rekisteröitymispakon tarpeesta, jos aikoo laittaa tekstiä. En kyllä ymmärrä, miksi operaattorit eivät sitä voi ohjelmoida. Jos jollakulla on asiallista sanottavaa, voi sen tehdä reilusti; poikkeuksiakin toki on nimettömyyden taakse perustellusti jäädä, mutta silloin ne harvat kerrat voi asian hoitaa operaattorin kautta, vastaavasti kuten sanomalehdissä lukija-palstoilla.

    Toki voisi jonkun palstan laittaa otsikolle "junk-keskustelua nimettömille" ja siihen "rajattomat" roskan kirjoittamisen oikeudet, jolloin siihen voi asennoitua asianmukaisesti eli hypätä suoraan yli.
     

Kerro tästä muillekin!