Putkenpään "viistouskone"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja busgods, 30.1.2008.

  1. busgods

    busgods Gearhead

    Onko kenelläkään kokemusta kyseisestä laitteesta.

    http://www.jointjigger.com/

    Tätä perusversiota eri valmistajien tekemänä myydään useallakin verkkosaitilla kohtuuhintaan. Ajatuksena on ymmärtääkseni käyttää normaalia bi-metal reikäsahan terää halutussa koossa ja porata putkeen reikä halutussa kulmassa. Terän uppoaminen putkeen reippaassa kulmassa kyllä epäilyttää...

    Lieneekö näitä myy/valmistaa joku ihan täällä vanhalla mantereella?? Oma ajatukseni olisi käyttää masiinaa turvakehikon putkien muotoiluun ainakin alkuvaiheessa. Kiitokset vinkeistä aiheen suhteen...
     
  2. hakoteilla

    hakoteilla 1st gear

    Tuo on ns. peltirunkoinen malli, yhdellä tutulla oli tuollainen ja ei kehunut, kuulemma muutaman porauksen jälkeen alkaa mennä kohdistus pieleen, eli reikä ei tulekaan keskelle putkea.

    Mulla on täältä löytyvä Notch Master, se alkaa olla jo tukeva värkki. Myyjä löytyi sumuiselta saarelta.

    Tollainen notcheri nopeuttaa kaarien/putkirunkojen tekemistä ja tuolla ei oikein niitä vituiksi menneitä susipalojakaan oikein saa tehtyä.

    Suosittelen.

    Edittiä sen verran, että olen käyttänyt normaaleja BiMetal-teriä ja leikkuunestettä. Terät on kulutustavaraa, mutta yksi terä riitti yksiin kaariin (6-piste, oviputkilla ja kattoristillä+muilla vahvistuksilla) eli se ei ole mahdoton kustannus hommassa. Homman tehokkuus riippuu paljon porakoneesta, joka terää pyörittää. Liian kova pyörimisnopeus syö terän aika tehokkaasti.
     
  3. 67Camaro

    67Camaro 1st gear

    Jos kokonainen CrMo putkirunko on hanskattu Suomessa tällaisella DIY pylväsporakonepaketilla, niin eiköhän kaaretkin pitäisi vastaavalla onnistua

    [​IMG]
     
  4. busgods

    busgods Gearhead

    No huh huh. Kyläsepän ratkaisu vetää ihan sanattomaksi. :) Tuostakin pienellä modifikaatiolla vois saada ihan asiallisen pelin. Meilläkin tuo pylväspora löytyy joten tuen voisi saada kohtuu hyvin kiinni.

    Ihan valmis tuotekin kävisi sinällään. Omalle työlle kun alkaa laskea hintaa nykyään - harrastetunnit alkaa olla tosi kortilla ja mieluummin käyttäisi nekin vähät itse asian väkästelyyn eikä puukon uudelleen keksimiseen. Oliko "hakoteillä" muistikuvaa Britteinsaarten liikkeestä??
     
  5. mke77

    mke77 Gearhead

    tolla tyylillä niitä on tehty meil päiten... tosin vesijohtoputkeen....ja pora on hiukan paree.....mut saahan säädettäviä putkiviilapenkkejä jo joka putkasta kun kallistaa täytyy..... keskitys terän päälle se kaikkeen eniten ottaa... ukko teki aikanaan kuppiterä istukan 10mm terälle ni rupes kestää ihan eritavalla, ja kun käyttää morse2:sen istukka sovitetta ilman terä istukkaa tulee viel vakaampi!!
     
  6. hakoteilla

    hakoteilla 1st gear

    Olisko ollu tämä
     
  7. laakkius

    laakkius Gearhead

    Eikös tuo onnistuisi sorvissakin samalla tapaa kuin pylväsporalla, kuppiterä pakkaan kiinni ja putkelle tekee pidikkeen jonka saa kiinni siihen teränpidikkeeseen, mikä se nyt sit onkaan nimeltään...
     
  8. 9000

    9000 Gearhead

    Voihan sen sorvillakin mutta miks alkaa sen kans urheileen kun sen saa pylväporakoneella kaikkein parhaiten ja turvallisemmin. Pylväsporaa käytetään noissa hommissa teollisuudessakin. Käsiporasysteemit voi olla kans aika hankalia kun kuppiterä tarvii niin pienet kierrokset ja kuitenkin pitää olla vääntöä.
     
  9. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    onnistuu myös isolla jyrsintapilla sorvissa. olen yhden ammattilaisen olisko tekniikanmailmassa nähnyt käyttävän. terä kallis mutta kestää aikast kauan. 8) eli tappi pakkaan ja teline putkelle ja sitten vaan ruuvaa päin 8) niin ja tietysti tappi pitää olla vastaputken kokoinen. ja tällä systeemillä helppo tehdä upotus kulmaan. 8) (jos soku nyt ymmärsi mitä hain) :poff:
     
  10. mke77

    mke77 Gearhead

    ......nimeen omaan kun "ajaa"kelkalla putken "päin" terää eikä kuten poratessa et työntää terän pituus suunnassa.....

    tosin jyrsin terän nopeus tarvii olla pirun paljon suurempi kuin kuppiterän ja sitä myöten lastut lentelee joka paikkaan :mad:
     
  11. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear


    ja jo ensimmäinen ymmärsi mitä hain 8) (en olekkaan niin huono selittämään kuin kuvittelin) :p mutta asiaan, eli tosiaan kierrosluku tuo kyllä oman haasteensa siihen lastujen hallitsemiseen mutta kunnon suojat kun väsää niin eiköhän se siitä. vaikka ei sitä viitsisi yhtä sorvia pelkästään tälle työvaiheelle pyhittää joten niistä pitäisi tehdä helposti irroitettavat mikä tuo lisää haastetta lastujen helppoon hallitsemiseen :mad: mutta jonkun tunnin kun uhraa tekemiseen niin eiköhän ne lastut ihan sopivasti kurissa pysy 8)
     
  12. mke77

    mke77 Gearhead

    jep ja kun sorvi on voi tehdä holkin minkä halkasee ja tekee pari siipimutteria millä rympätään holkki nippuun ja millä putki pysyy paikallaan terä pidikkeessä! kattokaas kun sorvilla tekee holkin ni se esijännittyy sopivasti sisään päin kun sisä sorvatessa materiaali lämpee enampi....hyvä hyvä!!

    pitääkin kysyy ukolt oisko sil jääny 42/43:nen terä jouten vois tehdä semmosen penkin... sähkö mootorei ja vaihdelaatikoi olis kyl... kun toi sorvi on ukol semmoses paikkaa et ei kummostakaa kaarta saa viereen kun ottaa seinään kiine....
     
  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    mulla on tommonen joint jiggeri , voisin myydäkkin, paa yyveeta jos on tarve
     
  14. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    siitä vaan rupeat sarjatuottamaan putki putkeavasten sovituskoneita 8) varmasti löytyisi ostajia 8)
     
  15. laakkius

    laakkius Gearhead

    No jos pylväspora on sellanen paska ku mulla, et kun istukan liikerata alkaa ole maksimissaan niin väljyyttä löytyy vaikka muille jakaa ja sen näkee porausjäljestä... :rotfl:
    Kaikenlisäks noissa toisissa kuppiterissä on sellanen lukitustappi joka lukitsee sen kupin, ja silloin siihen teräänkin jää pieni klappi, eriasia on ne kovapalakuppiterät jotka maksaa mansikoita, niissä ei ole klappia kun ei ole kuppikaan vaihdettavissa..
     
  16. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Branderin pajalla näin joskus ison jyrsin terän kiinni sorvin pakassa ja kelkalla ohjattiin putki oikeassa kulmassa terään.
     
  17. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear


    aivan, juuri niin se on paras tehdä! 8)
     
  18. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Meikkä teki itselle kaks em. tube notcheria kun luin itseni vuosi sitten koneistajaksi.

    Samalla tuli tehtyä 50mm teloilla oleva peltimankeli ja 42cm kitasyvyydellä oleva sikkikone.

    Reikäterällä turvakaariputken sahaus onnistuu ihan jees kunhan malttaa pitää syötön minimissä, terän hammastus on niin harva (jotain 4/6) että rajulla syötöllä lähtee heti, nopeasti hampaat irti. Olen etsinyt/kysellyt tiheä hampaisia teriä tuloksetta.

    Kuvia halukkaille saa pyytämällä.
     
  19. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Nää itse tehdyt koneet jaksaa vetää aina hiljaiseksi. Kuinkahan paljon kaikkea erillaista konetta ja laitetta oodeen tekiöiltä löytyy :eek:

    Pistä kuvia tänne meidän kaikkien iloksi!
     
  20. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

Kerro tästä muillekin!