Pyöränlaakeri LM12710/LM12749

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Jukka K, 13.2.2006.

  1. Jukka K

    Jukka K 1st gear

    Tunnistaako joku otsikossa mainitun laakerin tyypin, onko ko. laakeria käytetty jossakin USA autossa tai muissa autoissa? Laakerin mitat ovat 45.237 x 21.986 x 15.494. Ensimmäinen numero on laakerin ulkokehän ja toinen numero on sisäkehän/rullan (cone) numero. Löysin googlella kymmenittäin osumia laakerivalmistajien sivuilta, mutta en tarkkaa tietoa, missä autossa sitä on käytetty. Etsin ko. laakeria omaan käyttöautooni, joka on BMW 728i 1896. Varaosaliikkeen laakeripaketissa oli väärä ulkokehä LM 12711, joka on millinen (46 mm).
     
  2. RODI39

    RODI39 1st gear

    Mene hyvin varustettuun laakerifirmaan niin saat sieltä pelkän ulkokehan numero stemmaa suoraan timkenin kataloogiin
     
  3. Jukka K

    Jukka K 1st gear

    Menin jo, koko laakeri löytyi suoraan hyllystä. Samaa laakeria käyttää joku VW:n malli eli tällä kertaa kyseessä oli aika yleinen tuumamittainen kartiorullalaakeri.
     
  4. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Timkenin nettiluettelosta löytyy automallit ja käyttökohteet em. LAAKERILLE - sieltä applications
     
  5. Jukka K

    Jukka K 1st gear

    Kiitti linkistä Tomaso, sieltähän se tieto löytyikin. Ilmankos laakeri löytyikin niin helposti, kun se on monessa autorekissä ja mallissa käytössä. Tarvikeliikkeen laakeripaketista oli joku myyjä lainannut toisen laakerin muualle ja tilalle oli laitettu väärällä ulkokehällä oleva laakeri. Ostin varalta sarjan myös toiselle puolelle ja kauppa hyvitti sen hinnasta laakeriliikkeestä ostamani laakerin hinnan. Paketin sisältö oli siis alunperin oikein.
     

Kerro tästä muillekin!