Pysäköinnin parhaita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 25.7.2019.

  1. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Jyväskylässä eräällä asuinalueella ihmiset saivatten virhemaksut luvattomasta maastopysäköinnistä kun parkkeerasivat niin että toisenpuolen renkaat oli katukivetyksen yli nurmikolla ihan vaan sen takia että vierestä mahtuu ajamaan.

    Nyt sitten jätetään niin että ohi ei mahdu kun autot on kokonaan tiellä.
     
    Norri ja Pertti K tykkäävät tästä.
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Minulla oli kuva mutta hävinnyt jonnekin, autosta joka oli pysäköity keskelle neljää pysäköintiruutua. Niin että tämä päällysteeseen maalattu ns. risti oli keskellä autoa. Keskellä vielä parasta kauppojen aukioloaikaa.
     
    puusilmä, Gary Grand ja jjjkkk tykkäävät tästä.
  3. jjjkkk

    jjjkkk 3rd gear

    Jos se oli musta kilvetön Pontiac, niin tunnustan.
     
    musta pässi tykkää tästä.
  4. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Juu ei, joku pikkunen nykyauto. Joskus sen kuvan johonkin sivustolle jo mustatulla kilvellä lähetinkin mutten löytäny sitä vielä.
     
    jjjkkk tykkää tästä.
  5. RaneV8

    RaneV8 1st gear

    Itelle kävi sillai kun kotiin tulin niin joku oli ajanu tojotansa meidän ruutuun niin ei luonto antanu periksi ajaa vieraspaikkaan niin ajoin oman autoni tojon taakse poikittain noin 10-20cm päähän vetokoukusta ihan silläkin uhalla että saan ite sakon. Tuumailin ittekseni että siinähän selvittää rekkarilla taikka infotaululta kenen paikalle oli ajanut. Noh, huvittuneena seurasin kun keski-ikäinen tamma tuli pöytänsä kanssa tojonsa viereen monttu auki tuijottaen. Painelin siittä sisälle ja odottelin koska puhelin soi taikka oveen koputetaan, mitään ei koskaan kuulunut ja menin myöhemmin kattomaan niin siinä oli kaksi viereistä ruutua tyhjänä ja ilmeisesti täti oli aikansa vekslaillu edestakaisin siinä ahtaassa tilassa ja saanut autonsa pois.
     
    Gary Grand, Nikuzai, Pertti K ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. jariha

    jariha Double Gearhead

    Itse tein aikanaan monesti juurikin noin asuessani h:gin kivikossa, pakkas mustalaiset ja virolaiset narkkarit prkl parkeeraamaan aina sinne missä sattu tyhjä ruutu olemaan...
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  7. tammercity

    tammercity Gearhead

    Edellisessä tallissa (kerrostalon alakerta) olin selälläni tallissa kun kuulin jonkun ajavan tallin oven eteen.
    No nämä ovet sellaisia ylöspäin viistosti aukeavia helvetin painavia puusta tehtyjä, niin minä nostaan ovea ja kajahtaa suoraan edessä olevan auton etupuskuriin.
    Ulos en tietysti pääse, kun auto siinä edessä kiinni ovessa, mutta kuulen jonkun lehmän juoksevan takaisin autoille kakaroineen "sori sori sori" samalla huudellen.
    Hyppy kakaroineen autoon ja heilutellen karkuun.
    Ei näkyny toiste.
     
    cdv70, miguelo ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  8. Kippo6

    Kippo6 2nd gear

    Meikäläisen ruutuun parkkeerasi mustalainen ooppelinsa
    Hain hallilta kaverin ja puomin.
    Ensimmäisellä nykäisyllä ei lähtenyt liikkeelle, mutta toisella tulikin kuin tyhjää vaan, jopa niin hyvin että puomi väänsi ooppelin puskurin irti kiinnikkeestään.

    Siitä kun poistuttiin paikalta, niin mustalaisryhmä kurvaa pihalle. Hetken päästä muija soittaa perään ja kysyi että mitä oikeen tein kun isohameiset huutaa kuin hinaaja pihalla.

    Tuon jälkeen olikin mustalaisia koko suku muutaman päivän pihapiirissä, mutta minun ruudussa ei ole ollut enää niitten autoja.
     
    belair66, Norri, Gary Grand ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. tevo

    tevo Gearhead

    Ja on sitä mukavaa kurvata viimiseen vappaana olevaan ruutuun IC:llä..
     
    Nikuzai ja Pertti K tykkäävät tästä.
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ihmetelly aina miksei voi useampi kakspyöräinen samaan ruutuun parkkeerata. Välillä tyypit tulevat yhtä aikaa ja tuntevat toisensa mutta eri ruutuun jättävät. Yleisintä kuitenkin koulujen ja vastaavien pihoilla joilla ns. Pissis/ritsapillu tyyppisiä nuoria neitoja.
     
    Seevu ja Norri tykkäävät tästä.
  11. timuli

    timuli Gearhead

  12. wilburi

    wilburi Gearhead

    Camino'79 tykkää tästä.
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Laki kieltää poliisi sakon nojalla pysäköimästä kahta ajoneuvoa samaan ruutuun, eli parkki pirkko soittaa partion paikalle ja partio sakottaa omistajia kädestä pitäen

    En muista tähän hätään kuka tuttu kirosi sakkoa väärinpysäköidystä ajoneuvosta
    Olivat pari pyörää laittanu samaan ruutuun kun tilaa muutenkaan ei ollut liikaa
     
  14. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Ei kiellä. Jokaisen pitää maksaa parkkimaksu ja jokaisella pyörällä tulee olla mahdollisuus poistua ruudusta muiden estämättä.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onko muuten koska muuttunut?
    Ite meinattiin mopoillessa jättää samaan ruutuun ja mondeosta sinihaalarit kielsi ohi ajaessaan
    Tosin puhuivat jotain samalla mopoparkista, etten sit ihan tiiä


    Ja parkkimaksu pitää maksaa kaikilla tietysti se on ajoneuvo ei ruutukohtainen, siksi kärrystä ei taida tarvita maksaa parkkipaikkaa
     
  16. miguelo

    miguelo Gearhead

    Muistuipa mieleen eräs hupaisa juttu, joka tapahtui noin 30 vuotta sitten.

    Olin työkaverini kanssa liikenteessä Toyota Hiacella, joka oli aivan uusi.
    Viikonlopun rientoja varten kaverillani oli tarvetta käydä Alkossa, niinpä perjantaina hieman puolenpäivän jälkeen suuntasimme kohti viinakauppaa. (ruokatunnin päätteeksi, sillä tokihan omat asiat pyrittiin työaikana hoitamaan, mikäli vaan mahdollista)

    Tuohonaikaan Jyväskylän keskustassa toimi Alkon myymälä Gummeruksenkadun yläpäässä, sen edessä kadunvarressa oli pysäköintipaikkoja, sekä perinteiset kolikoilla toimivat pysäköintimittarit käytössä.

    Ajattelimme myös jotta noihin aikoihin ei välttämättä kovin paljoa ruuhkaa pitkäripaisessa vielä olisi, niinpä putiikin luokse saavuttuamme kaverini ajoi auton parkkiin kadunreunaan, hän joutui ottamaan avaimet virtalukosta, saadakseen auton sivuovenlukon avatuksi. Tämä siksi kun tuossa ei keskuslukitusta ollut ja tavaratilassa oli kassillinen tyhjiä viinapulloja jotka oli tarkoitus palauttaa samalla kertaa asioidessa.

    Minä jäin autoon odottelemaan kaikessa rauhassa, pian jostain ilmestyikin paikalle pysäköinninvalvoja, joka koputteli auton sivuikkunaan.

    Tuo silloinen "lappulasse" oli eräs vanhempi ukko, joka taisi olla oikeassa unelma-ammatissaan, sillä äijä oli jo vuosien mittaan osoittanut olevansa täysi mulkku. (toki työtänsä hän vaan teki)

    Äijä kehoitti minua laittamaan rahaa pysäköintimittariin, kun se oli punaisella.

    Kaverini asiointi viinakaupassa oli hieman venähtänyt, tarkoituksena oli pistäytyä vaan pikaisesti, mutta jostain syystä paluu autolle tuntui kestävän ja kestävän. No, eihän hän suinkaan mittariin rahaa laittanut autolta lähtiessään.

    Siinä pysäköinninvalvojan kanssa neuvotellessani koetin samalla kaivella takintaskujani, olisiko taskun pohjalla ollut kolikoita, mutta ei valitettavasti löytynyt.

    Sopivasti sattui samaan aikaan edessä olevasta parkkiruudusta auto lähtemään, ja kun huomasin jotta sen ruudun kohdalla olevaan mittariin oli jäänyt maksettua parkkiaikaa vielä kymmenisen minuuttia jäljelle, niin ajattelin ehdottaa pysäköinninvalvojalle, jotta "eikös homma olekin aivan ok, mikäli siirrän auton tuohon edessäolevaan vapaaseen ruutuun?"

    En tiedä miksi, mutta jostain kumman syystä tuo pysäköinninvalvoja suostui ehdotukseeni, niinpä siirryin Hiacen apumiehenpuoleiselta istuimelta sujuvasti auton ratin taakse, painoin kytkinpoljinta sekä vapautin käsijarrukahvan.

    No, koska Gummeruksenkatu on yläosastaan aika jyrkkä, niinpä ystäväni oli vaistonvaraisesti kääntänyt auton etupyörät parkkeerauksen yhteydessä kohden katukiveyksen reunaa, kuten kuuluukin.

    Tuosta johtuen auton valuttaminen edessä olevaan ruutuun ei valitettavasti onnistunut, vaan Hiace jäi lopulta noiden kahden ruudun puoleenväliin, kun rattilukko oli napsahtanut päälle avaimia virtalukosta otettaessa.

    Arvata saattoi jotta pikkuhiljaa alkoi huumorintaju olla lappulassellakin koetuksella, naama alkoi jo punottaa siihen tapaan:odcool:

    Minua alkoi naurattaa sen verran, että siirryin muina miehinä takaisin apumiehenpenkille, kun huomasin kaverini tulevan vihdoin ulos putiikista, hän oli ihmeissään mitä oikein on sattunut, onneksi selvisimme tuollakertaa ainoastaan nuhteilla, emmekä saaneet firman autolle parkkisakkoa, lähdimme kyllä liukkaasti paikalta...
     
    Seevu, viikinki75, freetime-cruiser ja 15 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Tänää paikallisen marketin pihan ajoi käyttis Escorttini vii eiseen parkkirivistöön ja lahdin käymään kaupassa ja rouva jai autoon koiran kanss odotaa...

    No siihen viereen tu iso Audi Q7 ,sileen "vino" parkii , ja vaimo sano sille golffarimörssäri kuskille että voisiko pysäköidä edes ruutuu sen auton, että päästään peruuttaen pois...

    Satuin juuri kävelemään parkkipaikalle, kun golffari hemmo huusi vaimolleni, että ole sinä lehmä hiljaa ja mä pysäköin autoni mihin haluan ja ajan tollasen romun yli....

    Kävelin tyynen rauhallisesti siihen siihen ja kyzyin äijältä ,et mikä pännii ja miksi huudat vaimolleni....sit se saatanan mulkku rupes mulle uhittelee, ja sanoin sille että mennään tonne nurtsin puolelle ja katotaan kumpi siirtää sen Audin siitä pois:):):):):),
    No vaimoni heitti lisää vettä myllyyn ja sano sille jäbälle, että et uskalla kokeill.......no ei uskaltanut,ja pyysi vaimoltani anteeksi, ja heitin vielä kannattaa varoa ecortti kuskeja....
     
    belair66, Sounderi, wilburi ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. Camino'79

    Camino'79 Gearhead



    Hattua nostan, itellä ei nimittäin ois kestäny hermo tossa tilanteessa vaan oisin kyllä (yrittäny)pyyhkiny samointein naamariin jos mun rouvalle ois tollein mesottu o_O
     
    sleepercooler, wilburi, Norri ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Siinä voi parkkeerata päin v...ua?
     
    Nikuzai, Aslak ja esmi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!