Radion korjaajaa haetaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja töttersström, 17.3.2007.

  1. töttersström

    töttersström 1st gear

    Vanha 59 cadillacin radio hakee korjaajaa.
    Olisko jollain kokemuksia tai suosituksia?
     
  2. hla

    hla Gearhead

    Ei oo kokemusta, mutta ainakin Mobilistissa mainostaa vanhojen autoradioiden korjausta Lappeenrannassa Teleme Oy. Yhteystiedot löytyy esim. Googlella helposti tai sit tietysti Moblasta.
     
  3. M

    M Gearhead

    teleme oy, valtakatu 66 lappeenranta ja siellä mika timperi. oldsmobilen radio päivitettiin nykykuntoon tuolla, mutta onnistuu niillä vanhan korjaaminenkin.
     
  4. WSE

    WSE 1st gear

    Jos asialla ei ole kauhea kiire, ja muillekin tiedoksi, niin olen perustamassa firmaa Lohjan alueelle kesäkuun aikana, muiden autosähkötöiden ohessa mm. kaikki radioihin ja vastaaviin liittyvät hommat onnistuu.
     
    Norri tykkää tästä.
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Turun Huoltoexpertit, Markulantiellä Veikon Koneen vieressä samassa talossa.
    Vanhat radiot osaavan tekijän nimi on "Lahti". On tehnyt mulle vanhan GM:n transuradion pääteasteen vaihdon ja tähän viimeiseen Camaro -70 orkkisradioon putsaukset ja tarkistukset.
    Suosittelen lämpimästi.
     
  6. töttersström

    töttersström 1st gear

    Kiitos Kiitos, näillä mennään aluksi.
    Toivottavasti tärppää.
     
  7. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Siis onnistuuko jossain AM -autoradion muuttaminen FM:ksi??
    Vai tarkoittaako käytännössä sitä että vanhoihin kuoriin tulee kokonaan uusi radio?
     
  8. WSE

    WSE 1st gear

    Alkuperäisen toteutuksesta ja asiakkaan toivomuksista riippuen, ratkaisumallina on joko FM virittimen soveltaminen korvaamaan am viritin käyttäen hyväksi alkuperäistä viritinmekanismia ja vahvistinpiirejä soveltuvin osin, tai modernisoida laitteen elektroniikka alkuperäinen ulkoasun ja toiminnot säilyttäen.
    Myös mp3 ja vastaavat modifikaatiot ovat mahdollisia, mutta täytyy muistaa että tällainen ei ole sarjatuotantoa vaan yksityiskohtaista käsityötä ja räätälöintiä, ja vaatii siten työtunteja. Toisaalta, on paljon mahdollisuuksia soveltaa valmiita ratkaisuja (uudemmista laitteista) ja siten säästää kustannuksia ja aikaa.
     
  9. M

    M Gearhead

    toi meidän oldsin radion päivitys toteutettiin laittamalla vanhoihin kuoriin uusi tekniikka. kaikki orkkis piuhat sopii suoraan, samoin nappulat toimii niin kuin ennen.
     
  10. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Hienoa!! Teetkö ihan koko auton sähköistyksiä myös? laita selkeät nettisivut aiheesta jotta yhteystiedot tarvittaessa löytyy muillekkin.

    Harrasteautosähköosaajat ovat yhtä harvinaisia kuin kananhampaat-sen ole itse saanut huomata.
     
  11. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Onkos se muuten 59 kaukossa vielä putkiradio? Luultavasti... Kitaravahvistimien korjaajat älyäis varmasti jotain vanhojen putkiradioidenkin päälle. Putket ja konkat uusiks, niin luulis jo pelittävän.

    Kannattais vaikka jostain kitarakaupasta kysyä.
     
  12. kaukokupee

    kaukokupee 1st gear

    Sikäli kuin on sama kuin -62:ssa (ja tietääkseni on), siinä on viisi 12V putkea varsinaisessa radio-osassa ja yhdellä germaniumtehotransistorilla tehty pääteaste. Ne putket menevät aniharvoin rikki. Pääteasteessa on joku tehovastus, joka saattaa olla palanut poikki, ja se itse trankku saattaa kärvähtää vääränlaisella kaiuttimella (tai ilman kaiutinta käytettäessä!). Jos kaiuttimista kuuluu "tömps" kun radion kääntää päälle, trankku on ainakin ehjä.

    Joku niistä putkista ohjasi muistaakseni pelkästään kanavahaun solenoidia, ja se on kovemmalla koetuksella kuin muut.

    Omassani ei ollut konkissa mitään vikaa, eikä toisessa varaosiksi ostamassanikaan radiossa (se on jo jatkanut matkaa). Ehdin ammoin aukoa ja tutkia masiinan, mutta ei siinä lopultakaan muuta vikaa ollut kuin palanut sulake :)

    Ei ole radiona ollenkaan huono, harmi vaan että keskiaalloilla ei nykyään paljoa kuunneltavaa ole varsinkaan päiväsaikaan kun kauempaa ei oikein kuso kulje. Suomen viimeinen lähetin on Santahaminassa...
     
  13. WSE

    WSE 1st gear

    Kyllä näin on tarkoitus, samaten myös "rodiboksien" ja johtosarjojen tuotantoa ja muuta sellaista. www sivusto on tekeillä, pitänee neuvotella overdrive ylläpidon kanssa mainostilasta täälläkin sitten kun homma on ajankohtaista; eli kesäkuun alussa. Tällähetkellä ei palkkatyön vuoksi ole aikaa vielä yritystä pyörittää mutta tuleva paikkakunnan vaihto ja vaimon pysyvä työpaikka siellä mahdollistaa alkamisen täysipäiväiseksi yrittäjäksi.
    Toki YV:n välityksellä voipi asioista keskustella noin alustavasti.
     
  14. karra

    karra Double Gearhead

    Teleme on muuttanut, nyt Prisman takana:

    Teleme Oy
    Teollisuuskatu 9
    53600 Lappeenranta
    puh. (05) 45 16 111
     
  15. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    Yksi parhaista, korjaa laitteen kuin laitteen.
    Musiikkilaitehuolto M.Lammi
    Raisio p. 0400 789 085
     
  16. bathory

    bathory Gearhead

    Miten muuten toteutettu kun modernisoitu vanha mankka uudeksi sisustaltaan, niin näyttö yms jutut. Että jos vaikka 50-luvun mankan modernisoi mp3-/BT-/yms. mankaksi, niin mitenkäs kappaleiden valinnat yms.?
     
  17. karra

    karra Double Gearhead

    Tässä yksi tarina Telemen tekemästä modifikaatiosta.

    Projekti jossa rakennettiin romukuntoisen putki-Becker Mexicon osista toimiva laite, mikä sopii ulkonäkönsä puolesta ponttoonikoriseen mersuun. Etupaneeli sovitteineen Mexicosta vm. 1954 ja tulevana koneistona Philips 22AN322 vm. 1984 eli ikäeroa osien välillä 30 vuotta.

    Kiertosäätimet toimivat täydellisesti, samoin asteikon viisari ja asteikkovalo. Vipukytkimet ja automaattihaun painike ovat nyt toimimattomat.

    Lisäetuna laitteen ULA-alue ulottuu nyt 108 MHz:n saakka, asteikko ei kylläkään pidä paikkaansa. Laitteessa on ainoastaan ULA-alue käytössä.

    Kytkentävalmis suoraan 12V:n sähköjärjestelmään.

    Tässä Mexicon lähtötilanne:
    [​IMG]
    Donor eli Philips 22AN322 alkuperäiskuntoisena:
    [​IMG]
    Muutostyön lopputulos:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Mielestäni modeja on tehty paljon amerikkalaisiin, ainakin kaverin e-bodyihin on, en osaa sanoa onko niitä dokumentoitu?
     
  18. karra

    karra Double Gearhead

    Telemen vanhojen radioiden korjaus loppuu 31.1.2018 ja aiemmin mainittu korjaaja siirtyy jatkamaan samaa työtään Pulttikanava Oy:hyn 1.2.2018. Vinkkinä elektroniikkakomponenttien tarvitsijoille Pulttikanava on jatkanut lopettaneen Laatu-Sähkön komponenttimyyntiä jos siis joku niitä näiltä kulmilta haikailee. Aikovat panostaa myös autoharrastuspainotteiseen pientarvikemyyntiin; taisi olla puhetta että tuumaisia ruuvitarvikkeitakin löytyy, ja on varmaan aiemminkin löytynyt.
     
    isalmela ja rb tykkäävät tästä.
  19. Substitute

    Substitute Gearhead

    Vähän asiaa sivuten, rakentelin viime kesänä 70-luvun alun Buickin radioon usb/bluetooth/TF muistikortti/Radio dekooderin. Kun dekooderin muovipanelia sopivasti pienensi, se mahtui radion alkuperäisen näytön paikalle ilman muutoksia radioon. Vahvistimeksi laitoin kojetaulun alle pienen lisävahvisimen. Tuon ja vahvistimen virta kytketyy päälle vanhan radion nupista, muut säädöt noilla painikkeilla.
    Mutta tuohon dekooderiin tarttee jättää aina virta päälle tai laittaa joku toinen virtakytkin, tuo menee aina täydelle volyymille kun siihen kytkee virran päälle ulkoisesti.

    Tämä maksoi noin kolme euroa kotiin toimitettuna, sis. kauko-ohjaimen. eBaysta ja Aliexpressistä noita löytyy haulla mp3 decoder.

    [​IMG]
     
    Muokattu: 23.1.2018
  20. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    Joo muttei harrastaja ystävälliseen hintaan :(

    5/16 unc x 1" senkkikanta pultti 2,5€/kpl

    Kaakon pultista 1€/kpl

    Arvatkaa vaan oliko eka ja vika kerta pultti ostoksilla Pulttikanavassa?
     

Kerro tästä muillekin!