Raidetankojen sopivuus?

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Busch, 14.4.2020.

 1. Busch

  Busch 1st gear

  Tällä hetkellä autossa on paikoillaan uudet alkuperäiset raidetangot, mutta sisänivelet ottavat ääriasentoon käännettäessä öljypohjaan. Tämä onkin hyvin yleinen ongelma ls-swapissa ja jenkki foorumeita kahlatessani olen törmännyt pariin eri ratkaisuun:
  - Moottori nosto. Jos moottori nostaa ylemmäksi ei vaihteisto enää kunnolla mahdu paikallensa.
  - Kääntösädettä voisi rajoittaa mutta en millään haluaisi.
  - Moottori on 5.3 lm7 jossa on ls1 öljypohja, mikä on todella matala.
  - Vasemman puolen sisänivelen rasvanipan paikan olen muuttanut, koska se otti ensimmäisen öljypohjaan, lisäksi nivelen toisesta puolesta hion materiaali pois (ei ehkä kovin hyvä ratkaisu) ja vielä kun öljypohjasta ottaa vähän pois niin vasen puoli mahtuu kääntymään ongelmitta ääriasentoon. Vasen puoli olisi ratkaistu tällä.
  - Oikean puoli ottaa niin pahoin öljypohjaan ettei siitä nivelen materiaalin ja öljypohjan hiomosille selviä.
  - Öljypohjan radikaalimuokkaus raidetangoille sopivaksi ratkaisisi koko ongelman, mutta siihen en haluasi lähteä, enkä myöskään osaa alumiinia hitsata.

  Jos raidetankojen sisemmät nivelet olisivat pienemmät tai tulivat edes lähemmäksi centerlinkkiä olisi ongelma ratkaistu. 124 mersussa olisi muuten hyvä raidetanko, mutta jäävät 5cm liian lyhyeksi.

  Siksipä olisiko jollain tietoa että voisiko jonkun muun auton raidetankojen sisä- ja ulkoniveliä käyttää korvaamaan Gm A-korisen alkuperäiset raidetangot, tai jos pystyisi korvaamaan edes pelkät sisemmätnivelet?
   
 2. Auttaisko tämän mallinen centerlink asiaa?

  [​IMG]
   
 3. Busch

  Busch 1st gear

  Onko kuvan autossa ohjaus ääriasennossa kun katsoo olka-akselin kulmaa ei siltä näyttäisi tai sitten kuva huijaa. Todennäköisesti jos päivittäisi tuollaiseen versioon olisi ongelma ratkaistu. Oikeestaan nuo pelkät kuvan mukaiset raidetangotkin ratkaisisi jo ongelman. unibal?
   
 4. Busch

  Busch 1st gear

 5. Busch

  Busch 1st gear

  Joo eipä ne käyny.... Eikö kellään olisi muka tietoa?
   
 6. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Miten ei käyny, mikä otti kiinni? Olisko kuvaa? Alumiinin hitsaajia saattaa löytyä helpommin kuin sopivia raidetankoja ja päitä.

  Mitäs jos vaihtaa spindlet päikseen ja vaihtaa hammastankoon, joka on akseloinnin takapuolella?
   

Kerro tästä muillekin!