Rakentelusäännöksiin muutosehdotus Trafilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Slant Sickness, 7.9.2019.

 1. Menee hiukan politiikan puolelle, mutta menkööt. Hallitus torppasi sen katsastuslievennyksen ja jos katsotaan hallituksen Spice Girlsejä, niin siellä ei ole paljoa ymmärrystä autoilua ja vielä vähemmän autoharrastusta kohtaan. Nykyinen Boss Spice oli ennen vaaleja kieltämässä polttomoottoriautoja..
   
  mukko, Dataviilaaja, tooke ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Keski-ikäinen lihaa syövä ja maitoa juova autolla liikkuva ja rasistisia ajatuksia omaava hetero mies on tänäpäivänä kauhistus joka ei kelpaa kuin yhteen asiaan . Maksamaan tämä vallalla oleva hulluus.
   
  Muokattu: 21.12.2019
  mukko, jorkkeri72, Pikuppeilija ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Äläs ny. Vanhusten katsastukset puolittuivat ja se on aika paljon lievennystä. Ja sen lieventävän päätöksen tekivät autoihin kriittisesti suhtautuvat nuoret naiset. Ei huono.
   
 4. Se vaan tarkoittaa uuden veren uhraamista, jotta heidän äänestäjät on tyytyväisiä..
   
 5. Seejii

  Seejii Gearhead

  Korjatkaa jos olen väärässä. Meillä on nyt vallassa toimitusministeriö joka on kunnes seuraavissa vaaleissa on valittu uusi eduskunta ja muodostettu uusi (vaaleissa valittu) hallitus. Sinä aikana kun tämä väliaikainen hallitus on olemassa. Se ei tee omia esityksiä (ei saa tehdä) ja toimeenpanee Rinteen 1/2 vuotisen hallituksen tekemät päätökset. Ja hoitelee juoksevat asiat (jos hoitelee).
   
 6. fxsts

  fxsts Gearhead

  Ei, kyllä se on toimivaltainen hallitus kun sen on jo presidentti hyväksynyt. Valitettavasti!
   
  isalmela tykkää tästä.
 7. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Nukkehallitus.:mad:
  Ihan pumpattavan näköisiä kyllä..:D
   
 8. Varsinkin tuo toinen oikealta on sen näköinen, että se vaatisi välitöntä tekohengitystä..;)

  [​IMG]
   
 9. mcmies

  mcmies Gearhead

  No ei nyt sentään. Se on Tragicomissa työn alla se määräys, tulee sieltä kyllä aikanaan ulos. Sinne tuli aika kasa lausuntoja siitä esityksestä, käyvät niitä läpi siellä ja viilailevat määräystä sieltä täältä vähän.
   
  Gary Grand ja janihei tykkäävät tästä.
 10. Tired

  Tired Gearhead

  Pumpattavalla haulikolla.
   
 11. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Kaikkien, jotka edustavat yllämainittua ryhmää, tulisi hakea turvapaikkaa paikalliselta poliisiasemalta. Tällöin saataisiin puolet Suomen virkamiehistä hoitamaan meidän asioita jopa pyytämättä. Siis kuten muillekin turvapaikan hakijoille. Ja tuo maksupuoli muuttuisi samalla saantipuoleksi. Kätevää! Ja jospa vaikka Corvetteen tarvitset uuden vaihdelaatikon, laitat vain laskun sosiaalitoimistoon ja PIM. Vaihdelaatikko on tuota pikaa autotallissasi.
   
  Retem tykkää tästä.
 12. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Kyllä mää voisin noista neljälle kyytit antaa makkarin puolella.
  Ja kun ketään ei saa jättää ulkopuoliseksi niin toi toinen oikealta voisi toimia sen makkarin oven vartiana:D
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 13. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Höpö höpö..
  Säkki päähän ja takaapäin, niin sillekin löytys ihan varmaan ottajia vaikka jonona taakse..:poff:

  Yhtään isommassa arvossa en kyllä tota vasemmanpuoleista liitäjääkään pidä. Säkille olis käyttöä..:odeek::wc:
   
 14. Sierra

  Sierra Double Gearhead

  Ei tuttu katsastaja tiennyt tuleeko vuodenvaihteessa voimaan tämä kyseinen muutosehdotus.
  Hitto kun alkaa stressata, kaveri jonka piti moottorinohjausta vähän rakentaa ja hänen kanssaan sit ajetaan penkissä tuo, ilmoitti että on motivaatio tehdä mitään nollassa. Kun siis pitäisi saada vielä vanhan lain aikaan aloittaa katsastus penkkipaperilla, jos tulee tuo muutos että ahdin nostaa tehoa vähintään sen 30%.
  Mutta hei, onhan tässä vielä aikaa vuodenvaihteeseen!
   
  Muokattu: 24.12.2019
 15. Keme

  Keme Gearhead

  Vuoden vaihteessa ei muutu yhtään mikään. Noissa on muutenkin aina siirtymäaika eikä se edellytä mitään penkkilappua tms. Pitää vaan jotenkin todistaa, että projekti on alkanut vanhojen juttujen aikaan.
   
 16. Sierra

  Sierra Double Gearhead

  No joo, tuota jo selvittelin vuosi sitten, kävin käytännössä kaikki joensuun konttorit läpi ja yksiselitteinen vastaus oli, että katsastus on pitänyt aloittaa vanhan lain aikaan, se ainut mikä kelpaa todistamaan tuon.
   
 17. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Juu turbo harrastajille todella huononnnus vaan toi uusi muutos.
   
 18. Wade-

  Wade- 3rd gear

  Siis olenko itse nyt todella pihalla vai mikä tässä on kuvio, kun muistaakseni esityksessä oli maininta, että moottoria saa käytännössä virittää niin, että sen teho saa nousta 20%, ja tämä ei vaadi mitään katsastusjuttuja (eli ei tarvitse penkkipapereita ja muutoskatsastusta, ei sillä että kovinkaan moni olisi vaparia viritellessään konttorilla käynyt muutoskatsastamassa esim. Alukansia penkkipaperin kera)

  Kuitenkin, jos lyöt ahtimen kylkeen, katsotaan sen automaattisesti nostavan tehoa ylitse tuon rajan, joten tarvitset penkkipaperit todistaaksesi ettei näin ole. Silloin meno on tismalleen sama kuin nykyäänkin. Näin olen ainakin itse käsittänyt... Olenko väärässä?

  Itse ajattelin sen siis näin, ettei kukaan saa ahtaa moottoria ilman, että sitä muutoskatsastettaisiin... Koska rajan vetäminen olisi todella vaikeaa, milloin voitaisiin perustellusti sanoa, että ahdin ei ole korottanut tehoja kuin esim. 15%, ja siksi ei tarvitsisi muutoskatsastaa...
   
 19. Sierra

  Sierra Double Gearhead

  1. jos moottoriin on tehty alkuperäistä tehoa ilmeisesti lisääviä muutoksia, on muutetun moottorin tehosta esitettävä tehonmittaustodistus; ahtimen asentamisen katsotaan lisäävän tehoa vähintään 30 prosenttia.
   
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Eikös ne tehopainosuhteet tulleet kivasti ylös myös? Olin esitystä lukiessani taskulaskinappi kädessä ja laskeskelin, että jos -66 Dartin "D-Dart" menisi tehdastekoisesta 275 bhp tehoilla ja moinen laitos painaisi varusteilla vaikkapa 100kg enemmän kuin kutosdartti, niin Gen3 Hemi 5.7 voisi olla "muutoskatsastettavissa". Käytännössä pitää saavuttaa sopiva tehopainosuhde originaalilla voimamallilla ja sitten sen tehon saisi tuplata. Luulisi noilla konstein löytyvän turbollekin koti. Ainakin joistakin malleista.
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!