Rambler American 2d 355sbc 1964

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Keränen, 13.3.2014.

 1. palontie

  palontie Gearhead

  No on on,mutta kun itellä ollut -70sporttikatto niin kiinnostaa helvetisti:D
   
 2. Kalu

  Kalu Gearhead

  No eikös tua hootee oo? Vai mikä se ei luiskaperä nyt sitte onkaa...
   
 3. palontie

  palontie Gearhead

  en mä ainakaan kuvasta selvää mikä malli.
   
 4. Keränen

  Keränen Gearhead

  Kyllä se Kalu oikein arvasi. Eli HooTee.

  [​IMG]
   
 5. palontie

  palontie Gearhead

  Onpa hieno ja ryhdikäs ht.
   
  Keränen tykkää tästä.
 6. simooo90

  simooo90 1st gear

  Hieno on!
   
  Keränen tykkää tästä.
 7. Holley

  Holley Gearhead

  Onpa kiva Rambler-projekti! En ole vaan eksynyt näitä projekteja lukemaan. Mulla oli vielä 13 v sitten pitkän linjan projekti, tolppa-Chevy II viri-350:llä ja itse vaihtamillani (etu)levyillä ja manuaalilaatikolla, joten kovin paljon tuttua tässä on! Paitsi että tää hakkaa 200-0 sen meikäläisen harjoitteluauton, johon ei uhrattua taitoa eikä rahaa, mutta kovasti intoa kuitenkin. Että tykkään yleisesti. Väriksi joku muu kuin musta noin ehdotuksena, mutta teet tietenkin kuten haluat.
   
 8. Keränen

  Keränen Gearhead

  No kiitos! Kävitkö kokeilemassa varttimaililla? Oliko millanen moottorin kokoonpano ja mikä manuaaliloota? Mulla ei ole koskaan ollut mustaa autoa niin kyllä se pitää tästä tehdä :D
   
 9. Holley

  Holley Gearhead

  Chevy II:lla ajoin 250 netthepalla 1/8 mailia 9,84/127km/h, joka vastaa Sierra Cosworthia. Sitten kun siinä oli se vajaa 400 hp, ajoin saman 1/8 mailia 10,8s / 125 km/h ja voit uskoa, että lukottomalla perälä oli melkoisen pikimustaa viivaa koko matkan. Eli en tiedä, mitä se oikeasti kulki, mutta joku 50-150 km/h välinen kiihtyvyys oli kyllä aika kivaa ja lukkoperän ja järkevän ripustuksen se olisi tarvinnut. Manuaaliloota oli "heikko" Saginawin 4-vaihteinen, mutta välitykset olivat huippua: 3,11 / 2,20 / 1,47 / 1,00 enkä oikeasti ymmärrä, miksi porukka väkisin haluaa jotain close-ratio-laatikoita - ellei sitten osta jotain Gear Vendorin "kertojaa". Siis erikseen tietty 5- ja 6-loviset vaihteistot, nyt tarkoitin näitä vanhoja 4-vaihteisia. Se Chevyn kone oli portatuilla kansilla 2,02/1,6 -venttiileillä ja Iskyn 292-nokalla, mutta ehkä liian pienellä puristussuhteella. Victor Jr tais olla imusarjana ja 750 dp kaasuttimena, siitä tykkäsin. Kone pelas sinänsä ok sen aikaa kun pelas. Öljynkierto ja öljytilavuus!! Se sen moottorin tappoi, maavara ja koneen sijoitus ja öljytilavuus olivat oikeasti ongelma pienessä kopassa.
   
  Keränen tykkää tästä.
 10. Keränen

  Keränen Gearhead

  Kylläpä se on taas vastustanut. Pähkäilin melkoisten värinöiden lähdettä ja huomasin kytkinkopan haljenneen. Ei muuta kuin kone lootineen pois ja koppa hitsaukseen. Aloin katsomaan vauhtipyörää ja eiköhän se ollu ulkoisesti tasapainotetun koneen vauhtipyörä (400 & BBC). USpartsilta löyty hyllystä oikea vauhtipyörä ja sain sen seuraavana päivänä. Tarkoitus oli saada auto näyttelyyn(27.5) ajamalla samana päivänä kun osat tuli. Kiireellä auto läjään ja siirtokilvillä 25km päähän. Koneesta loppu tärinät, mutta 80km/h jälkeen kardaani alkaa täristämään. Etenkin kun höllää vähän kaasua. En ole vielä tarkemmin katsonut mistä johtuu. Tein uudet moottorinkiinnikkeet kun epäilin koneen tärinöiden johtuvan niistä kun entiset eivät olleet sitä parhainta suunnittelua... Pari kuva eiliseltä. Takana toyon katuslicksit.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Muokattu: 29.5.2016
 11. Keränen

  Keränen Gearhead

  Tuli pyörittyä auton alla pari viikkoa sitten ja kardaanin ristikon kupit oli väljiä omiin koloihinsa. Korjasin tämän ja tekasin vielä traction barsit. Tuli testattua 1000ft aikaa ja siitä ajasta päätellen(7 eri drag time sheet:ia) varttimaili menisi jonnekkin 12.5 tietämille.
   
  Muokattu: 27.6.2016
  Herje tykkää tästä.
 12. Tero2

  Tero2 Gearhead

  Ei ku radalle kokeilee...
   
 13. Keränen

  Keränen Gearhead

  Pitähään sitä ehdottomasti käydä kokeilemassa. Kilpiin laitto seuraavana vuorossa. Jarruvalokatkaisija ja tuulilasinpyyhkijät ja jos sitä vetäsis maalin pintaan..
   
 14. Keränen

  Keränen Gearhead

  Nyt on tuulilasin pesuri ja pyyhkijät. Alkuperäinen pyyhkijän moottori toimi alipaineella ja muokkasin tuon sähkömoottorille. Ongelmana on se että moottorin akselin päähän ei sovi kuin noin 6cm varsi, joten pyyhkijöiden liike pysähtyy vähän liian aikaisin. Jääpi johonkin kello 13.00 kohdalle. No..ei mua haittaa. Toivottavasti ei katsuriakaan :D

  Tällä hetkellä kärry on lähes kokonaan hiottu mataksi ja haljenneet pakkelit hiottu pellille. Pellissä oli ruosteen syömää huokoistaa pintaa, jotka puhdistin hiekkapuhaltamalla ja koritinaa päälle. Vielä riittää työtä...

  Viimeinen kuva pinkkinä:

  [​IMG]
   
 15. Keränen

  Keränen Gearhead

  Nyt se olis mualattu. Jotain täytyy keksiä noille puskureille. On lommoa ja pahaa ruostetta. Kävin tuossa kylillä pyörähtämässä perjantai-iltana ja poliisi-setää rupes kiinnostamaan konepellin puute. Yritin netistä kaivaa tietoa, mutta ei löydy mitään oikeaa faktaa. Kysäsin sitten katsastusmieheltä asiasta niin sano että max korjauskehotus alle -98 vm. autoon. Se ois ens viikolla rekisteröintikatsastus..konepellin kera :)
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  jamba tykkää tästä.
 16. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  komiahan siitä tuli. vaikka mustaksi vedit. :D onnee leimalle.
   
 17. Keränen

  Keränen Gearhead

  Musta passaa kaikkeen :D Pikku näpertämistä melko paljo vielä leimalle, mutta viimeistään torstaina se viedään!
   
  kotr tykkää tästä.
 18. Keränen

  Keränen Gearhead

  Nyt sitä on piinapenkissä käyty ja läpi meni! Pari juttua joutuu korjaamaan. Tilasin mustapohjaiset orkkiskilvet. Noilla mennään pari viikkoa. Mutta mutta...alkaa hermot mennä tuon kardaanin kans. Aivan sama mitä korjaat niin aina se jonkin takia tärisee. Pitää katsoa heittokellolla onko tuo piru edes suora.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Muokattu: 28.9.2016
 19. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen 3rd gear

  Tyylikäs Rambler!
   
  Keränen tykkää tästä.
 20. Kalu

  Kalu Gearhead

  Tärräykseen ekana tulee mieleen, että onhan kartaanikulmat oikein, tai edes tieto miten ne pitäisi olla...?
   

Kerro tästä muillekin!