Rataspää, ohjelma jenkkiautoista ja suomalaisista metsälöydöistä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja raycroft, 11.5.2020.

 1. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Tuli semmonen taajuusmuunnin hommattua itseasiassa! Kätevä vekotin, muuntaa tosiaan vielä tuon valovirralla toimivaksi. Aika arvokas kapine oli, mutta sillä tosiaan saa nuo kaikki ominaisuudet. Tässä muille siis se video mistä puhutaan.
   
  juko7, 12345678910 ja maverick999 tykkäävät tästä.
 2. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  -59 Cadillac X-runko
   
 3. Karck

  Karck 2nd gear

  Hyvä että alkaa lähestymään auto satamaa. Kauanko sulla nyt sitten merimatka kesti kokonaisuudessa? Itsellä on lähdössä vasta jenkkipäästä auto.
   
 4. raycroft

  raycroft 2nd gear

  58 Chevrolet Bel Air oli oikea vastaus :D

  Merimatka itsessään ei kestä kun noin reilun kuukauden, mutta tällä kertaa kesti kauan saada se sinne laivaan asti. Saattaa tuokin laivamatka kyllä vaihdella tietysti riippuen mikä laivayhtiö alkaa sitä kulettamaan :rolleyes:
   
 5. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Nyt tuli tuo sikkikone sähköistettyä. On kyllä huomattavasti mukavampi nyt käyttää :D

   
  Desoto57 ja esmi tykkäävät tästä.
 6. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Mistä hommasit tuon taajuusmuuntajan ja paljo kustanti?
   
 7. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Kuopion Insteleltä hain tuon muuntimen. Kolmen sadan hujakoilla se taisi olla. Aika arvokkaita nuo on, tosin tuohon hommaan ois varmaan vähän yksinkertaisempikin muunnin riittänyt.
   
 8. Bukero

  Bukero Gearhead

  eikös tohon olis ilmanmuuta parempi sellainen keinumallin poljin..
  jossa 0-kohta keskellä?
   
 9. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Tätä mietin mutta tulin siihen tulokseen että suunta vaihdetaan erillisestä kytkimestä. Ei mene vahingossakaan suunnat sekaisin, lähinnä siksi että sitä pakkia tarvitsee niin harvoin. Ehkä vähän makuasia, vähemmällä piuhan ja katkaisimen määrällä pääsisi sillä keinumallilla :rolleyes:
   
 10. Norri

  Norri Gearhead

  Mahtaako tulla moottorin kanssa lämpöongelmia, kun jos se on tarkoitettu käymään vähän kovemmilla kierroksilla? Noin hitaalla vauhdilla siellä moottorin päässä olevilla tuuletinlavoilla tuskin on mitään virkaa?
   
 11. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Siksikin tuo kulmavaihde pitää olla, moottori itsessään pyörii nopeasti mutta kulmavaihde muuttaa nopeuden muistaakseni suhteessa 1/29. Tuolle yhdistelmälle myöskään tuo pellin taivutuksen rasite ei ole suuri. Edellisessä jaksossa näkyy kuinka nopeasti moottori pyörii "täysillä" eikä se tuosta nykyisestä nopeudesta loppujen lopuksi ole paljoa hitaampi. Toistaiseksi näillä työmäärillä ei ole ainakaan lämpenemistä ilmaantunut :D
   
  Norri tykkää tästä.
 12. f34

  f34 Gearhead

  Tuollainen on-of poljin on hyvä kun isoa peltiä käännellessä tarvii molempien jalkojen tasapainoa.
  Itse on suunnitelmissa tehdä kahdella erillisellä painokytkimellä, oikealla jalalla eteen ja vasemmalla taakse. Isommat pokkaukset tarvii edestakaisin ajoa välillä tiukaten rullien väliä. Mutta on kädellä käytettävä suunnanvaihdinkin toimiva.
   
  raycroft tykkää tästä.
 13. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Varmaan tuo kaksi poljinta olis kaikkein paras tosiaan, isossa palassa ei tosiaan yllä välttämättä siihen suunnanvaihtoon. Tai sitten tehtävä joku erillinen ständi sille kytkimelle :D
   
 14. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Chevyä ois esittelyssä tällä kertaa :cool:

   
  FuryIII '71, 12345678910, maverick999 ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Uutta videota olis taas tarjolla. Viimein saapui se 59 cadillac


   
  heh heh©, esmi, FuryIII '71 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. raycroft

  raycroft 2nd gear

  No nyt tuli vähä nopeammin uutta videoo. On sitä tuossakin vähän tekemistä.. :D


   
  maverick999, heh heh©, 12345678910 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. EVO X

  EVO X Gearhead

  No niin, on onneksi olkoon Caddyn kotiutumisesta. Series 62 Coupehan siinä näyttää olevan. Ei siis Coupe Deville jos pilkkua viilataan. Yllättävän asialliset verhoilut, vaikka aluksi sisusta näytti melkoiselta rytökasalta.
   
  raycroft tykkää tästä.
 18. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Kiitoksia! Ihan hyvä huomio, en kyllä tiedä mistä tuo de Ville tuli, tosiaan series 62han tuo on. Yllättävän ehjääkin sieltä löytyy kun tarpeeksi siivoaa :D
   
 19. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Kertokaas ny vielä missä nuo erot ovat, ei nyt ihan muutaman sekunnin kuuklettelulla selvinnyt, meinaan että mistä se pilkku löytyy:rolleyes:
   
 20. raycroft

  raycroft 2nd gear

  Minun ymmärtääkseni DeVille ja tuo 62 coupet on ulkoa listoitettu samalla tavalla ja muutenkin samanlainen poislukien eri tekstit. Sisustassa isoimmat erot, DeVillessä oli napitettu tyylin penkit ja myös edessä käsinoja :D ovipahvit myös erilaiset. Vähän vielä "hipleämpi". Osaako Evo x sanoa muita eroja?
   

Kerro tästä muillekin!