Ratin korjaaminen.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Seevu, 25.4.2019.

 1. Seevu

  Seevu Gearhead

  Vanhan ratin korjaamisesta oli juttu AmerikanRaudassa 3/2018. Artikkelissa kuvattiin työvaiheet ja materiaalit. Helppo homma.

  1963 Impalan ratti otettiin työn alle ja halkeamat kaivettiin auki: [​IMG]

  Lehden ohjeen mukaan hommasin Wurthin Replast Snap 90sec. täyteaineeksi. Se vaikuttaa kuitenkin liian pehmeältä ja parempi aine voisi olla tämä Rellun rattiin laitettu Teroson 5010:
  [​IMG]

  Ratti ja täyteaine (Wurth) on todella pehmeää kamaa, joten työstämisessä kannattaa olla tarkkana. 120 karkeus on ehkä liian rouhea rattiin, mutta tarkkakätinen hioo sillä liian täytteen.

  Muotojen hiomiseen käytin hammaslääkäristä hylättyjä tekareiden kiillotukseen tarkoitettuja hiomakärkiä. Toki kärsivällinen tekijä pääsee samaan tulokseen hienolla hiomapaperilla kiedottuna sopivaan palikkaan.

  [​IMG]

  Impalan ratista täytettiin kromikoristeiden paikat ja huomenna pintaan laitetaan DeBeer Berobase 500 värimassa ja Supreme lakka.

  [​IMG]

  Rattia(kin) korjatessa pitää rasvat poistaa huolella. Ja laittaa muovitartunta ennen täyttöä ja ennen maaleja.
   
  pe-le ja cdv70 tykkäävät tästä.
 2. Seevu

  Seevu Gearhead

  Värin ja lakan sain vasta tänään päälle. Musta hinkkaväri ei välttämättä olllut(minulle) paras vaihtoehto. Virheitä jäi niin paljon, että oikein hävettää :(:oops:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Bat ass, Naumasto, pe-le ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Hienosti tehty ratti! harmittaa kun ei ollut tietoa oikeista aineista kun värkkäsin Polaraan 3-spoke optiorattia.
  Lainaan samalla topikia.

  Mulla Pontiacissa PMD:n orkkis ratti. Jotain kumi / muoviseosta ja yhden sakaran ympäriltä mustaa massaa lohjennut pois.
  Tuumittelin jos pinnottaisi koko kapistuksen nahalla ja korjaisi puuttuvan massan ennen päällystämistä.

  Eikös täälläkin ollut firmoja jotka hoitaa homman, vai oliko viron reisu edessä?

  Tällainen ratti:
  https://www.google.com/search?clien...19j0i8i30i19.07FAgqMpui0#imgrc=-596OtL4SFkaBM:
   
 4. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Hyvä että teit tämmösen miniprojektiketjun,nämä on mukavia kun voi aina oppia.
   
 5. Bat ass

  Bat ass 3rd gear

  Ajoneuvoverhoomo L.Keihäs hoiti minulle yhden Cadillacin ratin nahalla päällystämisen ja lopputulos oli aivan huippu, suosittelen
   
 6. Juhaniitta

  Juhaniitta 1st gear

  Hyvä postaus!
   
 7. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Miten tekisin ton Raf977 ratin kun ei oo ku rautalangat jäljellä. Huom TEEN!!!! ryssänmaalta voi ostaa vajaaseen 400€ entisöidyn joo. Mutku haluan tehdä itte enkä maksaa jollekkin.
   
  f34 tykkää tästä.
 8. Tuohon tuskin auttaa pikkujutut..Varmaan tarttee rakentaa runkoa jostain jne. Tässä on hieno video, mutta ei kyllä auta kotiseppää. Mutta ehkä voisi silti auttaa keksimään jotain?

   
 9. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Noita youtuubin videoota on tullu katteltua. Jyrsinkones rikki :mad: . Joku halkaastu pukihässäkkä vissiin pitää teherä johon voi valaa jotain jne........... Miks tunteja on 24/vrko_O
   
 10. Minusta tuntuu, että joillakin on useampikin tunti vuorokaudessa.

  Saiskos siihen rattiin hisattua kiinni jonkilainen metallirinkula, johon voisi vaikka ruuveilla kiinnitellä rungon palasia, niin kuin vanhoissa puurateissa.
   
 11. juhapih

  juhapih Gearhead

  Se on hyvä Mikko, että sulla on vaan pelkkä ranka jälellä. Korjasin aikoinaan veekasin ohjeen innoittamana Tsaikan ratin joskus 20 vuotta sitten. Mitä lie ryssän muovia se oli, mutta noin 5 vuotta myöhemmin irtosi maalit ja ruiskukitti. Ja tässä muutama vuosi sitten kun vein etupenkille uuden tuulilasin, niin haisi kabiinissa kuin mädätynyt kissan raato. Ratti oli sulanut, liejua oli valunut lattialle ja koko ratti oli ihan räkää... Siinä oli ehjää vain se korjattu tööttikehä jonka työstin alumiinista... :eek:
   

Kerro tästä muillekin!