Ratsia tien päällä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja leksa, 16.2.2005.

  1. leksa

    leksa Gearhead

    Kerronpa ensin yhden ratsian, halventaako vai korostaako tämä ratsian suorittajan mainetta, mene ja tiedä.

    Muistatte varmaan ajan, jolloin ns. roiskeläppäpakko oli poistumassa. Paria päivää ennen tätä lakimuutosta tai mikä se nyt sitten oli, olin ajamassa Utin suunnalta Kouvolan keskustaa Tornimäen vesitornin kohdalle. Poliisi esitti siirtymistä vesitornin kioskin eteen tarkastelua varten.

    Ajokortii ja rekisteriote kiitos! Kaivoin tarvittavat paperit ja poliisi meni papereiden kera auton eteen. Auto oli -64 Valiant. Ja tarvitsee mainita auton olleen erittäin siistin. Poliisi huuteli,et laittasitko vasemman vilkun päälle... ja laitoin. No poliisi uusi pyyntönsä ja tulin itse katsomaan toimiiko vilkun valo. Toimihan se, mutta poliisi setä katseli valoumpioita puskurin yläpuolella ja vilkuthan ovat vallussa puskurin alla...

    Kerroin että kantsii vähän katsoa kauempaa, kuin polvet puskurissa jotta näkee nuo valot. Johon poliisi vastasi että kyllä hän tietää miten valot tarkastetaan.

    Oikea vilkku ja sama juttu, pyyntö kahteen kertaan. Poliisi siirtyi auton taakse ja uusi pyyntönsä, vasen villku, oikea vilkku, paina jarrua ... ja nyt poliisi tuli mainitsemaan että vilkku ja jarruvalot on samat...

    Vuoroon tuli ajovaljen tarkistus. Olin vaihtanut oikealle puolelle paria päivää aikaisemmin uuden ajovaloumpion ja polttimot molempiin ajovaloihin.

    Lyhyet, huusi poliisi. Tein käskettyä. Näyttää oikean puoleinen ajovalo tarvitsevan paremman polttimon kun ei oikein näy.

    Tulin taas katsomaan, mitä pe**. No näkyihän se, juuri niin kuin uusi ajovalo näkyy kirkkaassa päivänvalossa. kas ei uusi lasi vielä heijastele ylöspäin turhia valonsäteitä, vaan juuri puolivälisä alaspäin. Joten taas mainitsin poliisille, että katsoppa tällee kyykyssä, niin johan paistaa.

    Poliisi tuumas että ei näy ja sillä siisti.

    Entäs sitten roiskesuojat auton takapyörien takana? poliisi kysyi, ja meni MITTANAUHAN kanssa tarkastelemaan. No mittaus antoi riittävät tulokset, mutta tuulen voimaa arvioidessaan n 100km/h nopeudessa, poliisi arveli läpän materilaalin taipuvan ja tuolloin säädetty arvo ei toteudu..

    Rekisterikilven valon kirkkautta arvioidessaan, siis kirkkaalla ilmalla juuri silloin, poliisi sanoi wattimäärän olevan varmaankin liian pienen.

    Minulla alkoi hiukan nousta lämpö omassa syylärissäni, ja totesin että nyt kyllä menee liian pitkälle. Eihän tuonne rekisterikilven valon pesään oikein mahda saadakaan kuin 5 wattisia polttimoita, kun se on aika sellainen yhteinäinen käytäntö, ja näyttää palavan kirkkaasti, joten volttimääräkin on kohdallaan.

    Poliisi totesi hänen olevan ammattilainen, ja minun tulee kuunnella häntä, eikä päinvastoin.

    Seurauksena tästä sirkuksesta, ei riittänyt rikesakko, vaan ihan oikea sakko, jonka sitten menin kyllä valittamaan sekä mitätöimään poliisilaitokselle.

    Sakon kirjoittamistilannen on enempi vielä sirkus kuin tuo tarkistus, mutta olkoon se nyt tällä kertaa.

    Näitä on sitten lisää, mutta olenko ainoa kokemuksia kerännyt.. Tarkoitan erikoisempia kokemuksia ratsioista.

    JK. Pääsääntöisesti minulla ei ole ollut virkavallan kanssa minkäänlaisia vaikeuksia, vaan kohtelu on aina yleensä ollut asiallista ja huomauttamiset ovat tulleet aiheesta. Mutta näitä erikoistapauksiakin on ollut todella monia ja niistä riittää juttua monelle sivulle.
     
  2. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Aika pahan pellen oot kohdannutkin! Itse olen törmännyt ainoastaan asiallisiin poliiseihin ratsioissa ja valitettavissa sakotustilanteissa. Hauskin tapaus oli ehkä joskus, kun maijoihin oli juuri saatu tietokoneet. Istuin siis maijassa odottelemassa sakkolappua sudittelusta, hehheh, ja uusi tekniikka temppuili, eikä printteri meinannut tulostaa sitä sakkolappua. Konstaapeli huomasi mun olevan ATK-suunnittelija ja kysyi, enkö voisi katsoa, missä vika, HEHEEEEEEEE...
     
  3. Käkö

    Käkö Gearhead

    Jouduinpa itsekin ratsiaan '64 Valiantilla...
    Porissa raskaan kaluston ratsiaan...
    Noh, homma repes lapasesta poliisisedältä kun se huomas et mulla on kone vaihdettu, sen jälkeen punnittiin akselipainot, otettiin bensanäytteet ja katsastettiin autokin uudelleen... :mad: :mad:
    No, tulipa vittuiltua 1.5 tuntii virkamiehille...
    Ja ainuttakaan vikaa ne ei löytäny...
     
  4. NewPort-67

    NewPort-67 1st gear

    Oon jossain aikaisemminkin huomauttannut KOUVOLAn virkavallasta!!!
    Kysyivät kerran ratsiassa että onko mulla kusta päässä ja kaikkea muuta asiallista jota voi valtion virkamieheltä odottaa :mad: :mad: Töiden puolesta taas olen ollut tekemisissä poliisin kanssa muualla etelä-suomessa ja kohtelu on ollut todella asiallista :D Sakot on tullut niin kuin on asiasta kuulunutkin mutta ilman mitään päänsoittoa!!!
     
  5. Robot Riot

    Robot Riot Gearhead

    Tämä sattui Nurmijärvellä vähän yli kymmenen vuotta sitten.

    Ajelin Klaukkalaan päin -72:lla B-Kadetilla ja maija tuli vastaan ja heitti uukkarin.
    No,paperit,puhallutus.
    Vanhempi polliisi alkoi tarkastamaan hiljakkoin leimattua Opelia.
    Valot,vilkut,pyyhkijät pesulaitteen kera,ym.
    Käski kääntämään vielä rattia että saisi päänsä etupöyrän koteloihin eturipustuksia tarkastamaan.
    Konehuonettakin ihmetteli vaan ei keksinyt mitään huomautettavaa,oikein hakemalla haki jotain mistä pääsisi sanomaan.
    Nuorempaa konstaapelia alkoi jo hävettämään tämän vanhemman raivoaminen ja vimmattu tutkiminen,häipyi vähin äänin takaisin maijaan.

    Kun ei mitään löytynyt,käski vielä laittaa käsijarrun päälle ja alkoi työntömään ovitolpasta autoa taaksepäin,olimme siis mäessä,
    auto ei hievahtanutkaan...VOITTO mulle!! :D

    Siitä sitten matkaa jatkamaan ja mietin olisko siltä enään siinä raivoamisen yhteydessä uskaltanut kysyä leimaa otteesee,kun kerran niin perusteellisesti tarkasti :D
     
  6. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Terppa tohtorit
    Tulipa aiheesta mieleen että mites manselaiset, teillähän on tää poliisiopisto, kuinka tarkkoja(lue v-mäisiä) mahtavat olla nämä uudet tulokkaat tai jotka ovat harjoittelemassa?? Joskus oon kuullu puhuttavan että siellä päin on jotkut tietyt viikot jolloin kannattaa pysyä pois tieltä...
     
  7. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kaverin 74-Corolla: heikko takaiskari, putki heiluu -- > ajokielto, ja armoton vittuilu päälle kun kaksi asentajaa kertoi että putki on ihan tarpeeks hyvin kiinni! :mad: En voi käsittää! Mutta kovin olivat yllättyneitä kun pellin alla olleeseen 2T koneeseen olikin luvat. :p

    Toisen kaverin 71-coupe corolla: "Ajokortti ja rekisteri ote. Jaa että 1200cc kone? No polkaseppa kaasua. Joo, hyvinhän se kiertää. Noh, ajelkaahan vähän rauhallisemmin." Siinä sit ajeltiin vähän rauhallisemmin kotia kohti, sydän pamppaillen ja viilattu 3T (1,8)kone pellin alla... :lol:

    Valitettavasti poliisitkin on ihmisiä, ja valitettavasti monista ihmisistä tulee äärimmäisen vittumaisia tai tyhmiä kun ne vetää poliisin kuteet niskaan... Siviilissä eivät sen kummempia ku muutkaan ihmiset...
     
  8. leksa

    leksa Gearhead

    Ratsia vielä

    No osasinkin odottaa, ettei voi olla niin yleistä tuo omituinen ratsiointi. Minusta on tuntunut monesti, että olen kokenut keskimääräistä omituisempia ratsioita. Ja sehän on ihan hyvä juttu, ainakin muille.

    Kaverini kanssa cruisaillessa 70kyt luvun lopussa Plymarilla (Satellite 71), poliisi ohjasi tien varteen. Tarkastus ja löytyipä sanomista. Etuvilkun lasissa oli särö, ja siitä voi tulla kirkasta valoa, joka aiheuttaa väärin ymmärrystä. Joten kotiinajolupa ei muuta...

    Itselle kävi myös kerran tällaista:

    Olin 90kyt luvun alussa ajelemassa vaimoni kanssa töistä kotiin Kouvolan ja Heinolan välillä, kun poliisiauto ajoi rinnalle ja ohjasi tien sivuun. Autoni 64 Belvedere oli viikko aikaisemmin otettu kesäliikenteeseen, ja samalla katsastettu.

    Tien sivussa alkoi seuraavanlainen näytelmä. Jaa onkos paperit kunnossa, johon vastasin että ovat, ja auto on juuri katsastettu. (tätä ei varmaankaan olisi tarvinnut/pitänyt kertoa) No. katsotaanpas vähäsen.. paperit ok, valot, ok, renkaat ok, ovet... jaa kuskin ovi..heilutappa.. noo ei liian väljä sarana.. Minä kysyin että onko tämä nyt ihan tarpeellista. ÄLÄ kuule, meillä poliiseilla on oikeus kyllä katso, ettei liikenteessä ole vaarantavia tekijöitä.. ja voimme tilata katsastunmiehen tänne jos tämä ei käy.... Sanoin että voi tämän auton tarkastaa, jos niin on, kun on juuri katsastettu. Katsellaanpas lisää sanoi poliisi... takaovien ikkunat.. hei miksei ikkuna laskeudu täysin alas... (tiedätte varmaan että -64 Belven takaovien lasit eivät laskeudu piiloon) Tämä lasi ei toimi kunnolla... Jaa entäs sitten onko polkimien kumit eheät, saanko vilkaista...

    Tässä vaiheessa vaimoni joka oli kyydissä, sanoi että hänellä olisi kyllä muutakin menoa kuin odottaa jonkun vian löytyvän.... Poliisi totesi, että heillä on kyllä hyvin aikaa, vaikka aamuun asti..

    Poliisi oli lähes kyljellään auton vieressä asfaltilla katse alustan eri nippeleihin suunnattuna... mitenkäs pakoputken keskimmäinen kiinnitys on toteutettu, pitääkö se putken varmasti paikoillaan.... Tähän sanoin , että pitää varmasti, mutta en ole varma onko takajouset ihan kunnolla kiinni, voitko tarkastaa.... (alkoi pinna olla melko kireällä)

    Poliisi katseli sekä tarkasteli ja totesi olevan hyvin kiinni... Jaa kunnossa näyttää olevan, mutta onko vakuutukset kunnossa... Sanoin että auto on juuri katsastettu ja katsastuksessa tämäkin asia on varmasti todettu.. Noo katsotaan tuolta meidän koneelta, meillä on autossa sellainen laite että saadaan selville... mennäänpäs tuonne autoon katselemaan.

    Autossa istuessamme poliisi näperteli jonkun kannettava näköisen kera ja sitten soitti kuitenkin puhelimella poliisiasemalle ja kyseli rekisterinumeron perusteella vakuutuksien perään... ja kyseli lisää, edellisiltä vuosilta,,, ja edellisiltä.. TOTESIN kylmällä äänellä, ettei tuo auto ole ollut edes minulla tuohon aikaan..... NO NIIN.. löytyihän se.. Vakuutuksissa on jotain epäselvää vuodelta 82 .... tarttee ottaa kilvet pois. onko omia työkaluja.

    Alkoi ääni jo hieman nousta, onneksi hieman, mutta sanoin että loppuuko joiltain ihmisiltä järki kesken kun auton ajovaloumpioiden etäisyys toisistaan ylittää tietyn rajan. Ja vielä sen, että kilpiä ette vie, minä menen itse vakuutusyhtiöstä hakemaan selvityksen että vakuutukseni ovat kunnossa, ja vielä sen ettei tuo vakuutus kuulu minulle yhtään mitään mistä puhutte jne... vähintään puolen tunnin keskustelu aiheesta..

    Poliisi suostui jättämään kilvet, mutta ilmoittautuminen seuraavana aamuna poliisilaitokselle. Pääsin siis lähtemään.

    Menin aamulla laitokselle, ja kuinkas olikaan.. heppu joka oli laitoksen päässä puhelimessa, olikin ollut vahingossa väärässä, eihän ollut kuin vuoden 82 seisonta-ajasta kyse ja eihän se koskenut edes minua, ja ei siinä ollut edes rikettä, vaan virheellinen diagnoosi asiasta, joten anteeksi.. voitte ajella rauhassa.

    Totesin vaan, että työtähän me molemmat teemme saroillamme ja Moi!

    Yes, se näistä ratsioista..
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Olenkin jo kerran maininnut tämän: Yhteen aikaan(1998) poliisi pysäytti neljä kertaa kuukauden aikaan ja seurasi pari kertaa koti pihaan asti. Autona oli silloin vanha korinen 74 Escort, joka oli muuten ihan Mr kuntoinen. Yhdelläkään kerralla ei ole ollut mitään huomautettavaa. Viimeisellä pysäytys kerralla kysyinkin jo mikä tässä autossa kiinostaa kun pitää jatkuvaan pysäyttää. vastauksena sain vaan meillä on tapana pysäytellä näitä vanhempia autoja.
    Pistin äipän asialle kysymään laitokselta, miksi pysäyttelette jatkuvasti ilman syytä. Jolloin seurauksena oli se ettei sen jälkeen enää pysäytelty kertaakaan.
    Muuten olen ollut ihan tyytyväinen poliisin toimintaan kuopiossa, vaikka kerran jouduin opastamaan yhtä poliisia liikennemerkin suhteen.
     
  10. weripuo

    weripuo Gearhead

    näitä lukiessa tulee väistämättä mieleen, että poliisi ei olekkaan aina ystävä :cry:

    eilen kävin hervannassa ja tottakai siellä sivukaduilla oli poliisikoululaisia ratsiaa pitämässä, no ei siinä mitään kerrankin ihan asiallista käytöstä, ennen takertuivat kaikkeen pieneen ja tyhmään esim etupuskurin ja lampunkehysten puuttumiseen josta oli lähellä ajokielto koska vaarannan liikennettä?? voi kuulemma aiheuttaa hämmenystä jos autosta puuttuu jotain sellaista joka normaalisti siihen kuuluu, ja siten aiheuttaa vaaratilanteita :rotfl:
     
  11. 4D -38

    4D -38 1st gear

    Tähän ihan selvästi käy wanha klassikko witsi:

    Minne joutuu kaikki muslimi- ja juutalaispoikien esinahat kun ympärleikkaus on suoritettu?

    Vastaus: Ne viedään Tampereelle poliisikoulutuslaitokseen ja siellä niistä kasvatetaan täysiä kyrpiä :D :oops: :odroll:
     
  12. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Mulla oli kerran vuosia sitten kaverilta muutaman viikon lainassa -78 pikkucorolla kun viilupuikki oli työn alla.Kaveri sanoi että jos saat sen jotenkin leimattua,tee sille mitä haluat ja ajele niin kauan kun tarvit.Se oli mattamusta ja harjoittelin keulaan liekkien maalausta joka onnistuikin melko hyvin.Tuore leima papereissa lähdin konttorilta ajelemaan ja kylillä tuli paskalakit vastaan,samantien auto ympäri ja vilkut päällä perään ja pysäyttämään.Ajokortti,rekisteriote,puhallus kiitos.Kiertelivät ja syynäsivät melko tarkkaan mutta ei löytynyt sanottavaa.Sen jälkeen joka perkeleen ikinen kerta kun näkivät auton niin aina pysäyttivät,ja samat lähialueen tollot asialla.Ja joka kerta ajokortti,rekisteriote ja puhallus.Eivät kuitenkaan koskaan alkaneet vittuilemaan mistään,meinasin kysyä viimeisillä kerroilla että ostaakko haluat kun noin ahkeraan pysäyttelet.Oisko tuppukylän sheriffit katsoneet liikaa amerikkalaisia toimintaleffoja joissa rakkarit ajelee mattamustilla liekkimaalatuilla jenkeillä ja sitten päätelleet suuressa viisaudessaan että aha,nyt ne on tänne tulleet.Corollalla :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  13. invamopo

    invamopo 1st gear

    Viime kesänä poliisit pysäyttivät kahdesti.
    Ensinmäisen kerran turun torin laidalla. Ajokortti ja rekisteriote ja puhallus pilliin. Menivät papereiden kanssa maijaan ja kesti iäisyyden. Kaverit alkoi hermoilemaan. Hetken päästä poliisit tulivat huomauttivat valollisista karvanopista hattuhyllyllä ja olivat merkanneet niistä rekisteriotteeseen. Totesin siihen että asia on ok ja painoin katkasijasta ja nopat olivat pimeinä. Siitä poliisit sitten että vilkku ei vilkuta oikealle siihen minä. Kyllä se vilkuttaa. Pistin vilkun päälle ja nostin hieman kierroksia niin vilkku vilkutti kun tyhjäkäynnillä ei tahdo jostain syystä vilkuttaa. Toinen kytistä kertoi että on nuoruudessa ollu samanlainen auto harjoitusautona ja kehui että on se hieno auto ollu.

    No toisen kerran kävi niin että olin illan kruisinkin jälkeen menossa kotiin. Noin 5 metriä ennen kotiporttia antoivat pysäytys merkin. Käänsin pihaan otin paperit annoin poliiseille käteen ja otin postilaatikosta lehden ja kävin siinä vielä kusellakin. Toinen tarkasti papereita ja toinen taskulampulla silmäily autoa ja ehkä ihmetteli sitä pullojen määrää takapenkin jalkatilassa. Keräsin sieltä seuraavana aamuna noin sata pulloa... No puhalsin pilliin ja kyselivät että olenko kotiin menossa? Meinasin siihen että en ole kuhan tähän tulin mutta en viitsinyt kun olin niin väsy. No alkoivat tutkimaan papereita kunnes huomasin kuka oli toisena poliisina ja se alkoi kertomaan että hänellä on ollut tällanen auto harjoitusautona nuoruudessa. Siihen oli pakko tokasta että kerroit siitä viikko sitten torin laidalla kun viimeks pysäytitte... Kytät kattos mua ja autoa antoivat paperit ja lähtivät...

    Mutsi on sellasessa paikassa töissä missä käy poliiseja jatkuvasti. Kerroin mutsille sen kytän nimen ja käskin kertomaan terveisiä. Oli kuulemma kyttä ollu ihmeissään...

    Mua noi pysäytykset ei ole haitanneet ollenkaan. Ne on ollu hienoja uusia kokemuksia ja vaihtelua iltoihin ja sillon se on vielä kivaa kun auto on kauheen näköinen mutta tietää että kaikki on kunnossa...
     
  14. harri60

    harri60 Gearhead

    Olikohan samoja poliiseja asialla, kuin Leksalla. -81 tai-82 oltiin menossa -66 Coronetilla Mikkelistä Kouvolaan ja pikkasen ennen Kouvolaa poliisi pysäytti meidät. Silloin oli edessä 14" pyörät ja takana 15", vettä satoi todella reilusti ja poliisi tuumasi tarkastavansa miten perää oli korotettu. Takana oli uudehkot jouset ja keulaa oli laskettu. Pikkasen herätti virkainto, kun arvon konstaapeli makasi maassa tarkastamassa perän laillisuutta, autohan oli tien sivussa hiekalla. Sitten syynättiin koko auto läpi, kun valkeat peltisarjat kiinnittivät huomiota. Auto oli uudelleen rekisteröidessä katsastettu 383:lla ja saatiin kuulla kaikkea ihmeellistä ja asiatonta ko. poliisilta. Välillä se kävi soittelemassa jonnekkin ja lopulta pääsimme jatkamaan matkaa. Taisi olla kirjeopistossa käynyt poliisiksi
     
  15. dean66

    dean66 Gearhead

    Viime kesänä sattu näin päin:)

    tamperetta kohti olin menossa, sattui juuri suurajo viikonloppu ja kuopiosta päin kesti jyväskylän ohitus ihan helevetin kauan:)

    no eihän siinä, jämsän jälkeen alkoi tie olla hiljaisempi ja arvelin, että kai sitä vähän reilumpaa matkavauhtia voi hetken pitää, että aikataulu ei ihan persiilleen mene.

    vallu kehräsi mielissään kohtuullisen reilua ylinopeutta (hyi minua, tunnustan) tieosuudella, jossa oli jo se ohituskaistasysteemi valmiina, siis sai turvallisesti laittaa menemään ilman pelkoa vastaantulevista.

    totta kai, keulassa oleva rekkari on vähän silleen taivutettu sinne maskin allepäin (virtaviivaisuussyistä, kulkee vähemmällä bensalla :D ) ja kuka sitä nyt kesällä ajovalot päällä jenkillä ajelisi, parkit oli vain (hyi hyi taas).

    ja eikös sattunut, että vastaan tulee polliisit, kaukaa jo näki, miten siellä alkoi valot välkkyä katolla ja alkoivat katsella ensimmäistä mahdollista u-käännöskohtaa. no minähän siinä hiljentelin vauhtia ja aloin vapista, että voihan muna, taas lähti kortti.

    tempasin ensimmäisestä levikepaikasta auton parkkiin ja hyppäsin paperit kourassa seisoskelemaan ja odottelemaan. kohta valuu poliisit paikalle ja semmoinen nuori jamppa ojentamaan puhalluskonetta huulien väliin. puhaltelin tietenkin nollat ja sitten se alkoi katsella papereita.

    ainoa mitä sanoi, niin alkoi kehua, jotta onpa siistinä säilynyt vanha valiantti. minulta meinas siinä vaiheessa karata, että kai sinä nyt tutkalla mittasit, paljooko ajoin tai muuta vastaavata, mutta älysin myötäillä ja sitten se vaan totesi että rauhallista matkan jatkoa.

    hitto. silloin arvelin että jopas kävi säkä. mutta kovin oli ystävällinen LP silloin, toivottavasti sattuu toistekin kohdalle.

    ainoa mikä jäi mietityttämään, oli se, että miksi se valot päällä kääntyi perään? jos niillä ei kuitenkaan tutkaa ollut? se, että rekkari ei näy kunnolla? tai kun ajoin parkit päällä? mutta ei mokoma sitten edes niistä sanonut, säikäyttivät vain:)

    vaan semmosta... kesää odotellessa...

    -a-
     
  16. Tupperware

    Tupperware 3rd gear

    Pari vuotta sitten oltiin Forssaan menossa kaverin mattamustalla Cädillä. Kello oli ennen kahdeksaa ja koko Lahdentie/Kustaa Vaasantie kuollut. Eikös siinä Arabian risteyksessä ollut ratsia. Hieno näky; kirkas kesäaamu tyhjä tie ja..ratsia.
    No auto seis. Itselläni oli saksalainen muuripatakypärä päässä, oli poliisilla aika hassu ilme kun alkometriä tarjosi.

    Rekisteriotteeseen oli kirjoitettu että "oikea ajovalo suunnattava oikein"

    Poliisi: Onko ajovalo suunnattu?
    Minä: Mä en tie..
    Poliisi: Onpa tietysti, hyvää matkaa!
    Minä: .....

    Peilistä vielä katsoin kun kolme poliisiä jäi keskelle tietä katsomaan peräämme. Kukaan heistä ei näyttänyt sanovan mitään, katselivat vain. Haha mitä lie miettineet. Mutta asiallista palvelua, kiitos siitä.
     
  17. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    joo tos pari vuotta sitten olin menossa kaverin kanssa pakalliselle huolto asemalle härkkimään mokkaa (juomaan kahvia) niin sattuipa sitten poliisi auto paikalle ja kuten jo arvasin niin totta kai se pysäytti niinkun jokainen kyttä vaikka olssi on kuitenki ihan fiksun näkönen deltta 88 orkkisvaaleensininen¨ja vinyyli kattonen mut jostain syystä aina se osuus polliisin silmiin.... kuitenkin
    noh poliisi nousi autosta ja kyseli paperit ja haistoin heti että täy K****HÄN toi on.... tutki autoo ja etti vikoja ja eipä sattunu mitään löytämään kunnes sit tarkisti renkaat oli jotain kevät talvee ja alla oli poikkeuksellisesti käytetyt talvirenkaat vaikka tapana on ollu aina ostaa uudet.... mutta poliisi kuitenkin huomasi että etu renkaista oli hiukan nastat vähissä..... ja tuli huomauttamaan mulle et.....
    "eturenkaista puuttuu nastoja" mä siihen vaan jaa..... sit poliisi toistaa et eturenkaissa on huonot nastat et pitäs sutia vähän vähemmän...mä ensin vaan et joo..... sit tajusin vasta ittekki.... ja katoin poliisia kysyvästi konstaapeli vielä kertoi että " niin että pitää suditellä vähemmän ettei noi nastat lähe" ja tottakai mä sit rääpäsin namaa ja ikkunasta takarengasta osottaen sanoin.... "niin tää on takavetonen" no siitäkös arvon tinanappi suuttu ja olipa siinä koppireissu melko likellä...... :p :lol:
     
  18. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

  19. Suburi95

    Suburi95 Double Gearhead

    Ratsiaa

    Tässä juuri viime uudenvuodenpäivänä , lauantaina , päätimme viedä emännän Kadett-mallisen jääkaapin sulamaan/kuivamaan työpaikan pesuhalliin.enkä tietysti liikoja raapannut ikkunoita, matkaa kun ei ollut kuin pari km. Ajelin pikkukatuja oikoreittitarkoituksessa ja eikös maijaa aja risteyksessä vataan , olivat varmaan menossa tarkastelemaan yhtä ojaanajanutta DX-korollaa.Ja kas perään lähtivät ja pysäyttivät.Emäntä , joka ajoi subulla perässä,pysähty siihen kans ja ilmesty poliisien viereen,kuin myrskynmerkki.
    Puhallus ja ajokortti,johon minä ajattelin että Nyt. Uusivuosi ja henki haisi.
    Tuumasin , että perhanan kortti jäi lompakoineen toisen takin taskuun , vanhempi poliisi , että kai sulla kortti on? --Juu on,on.
    "Jos vähän paremmin raappaisit autoas?
    -Juu ,ollaan viemässä sulamaan tohon hallille..
    No, ajele varovasti..
    Jos olisivat kirjottaneet jotakin, emäntä olis kyllä keskustellut voimakkaasti kanssaan , oli se sen näkönen...poliisitkin vaan vilkas ja luikki maijjaansa.. :wink:
     
  20. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Onhan noita ollut tapauksia varsinkin Davidsonilla ajaessa tossa -90 luvulla lähes viikottain.
    Tulee mieleen kun saabista otettiin antenni irti ja työnnettiin pakoputkiin ja todettiin että suorathan nää on! prkl poika nyt kyllälähtee kilvet ja yms. luotinarujen kanssa keulakulman mittaus kerran... ja aina vaan pysy kilvet sitkeesti kiinni.
    Koko ratsaaminen loppui lähes tyystin jostain syystä tossa tän vuostuhannen alussa kun ilmeisesti tajusivat että kuka on erikoisella häksättimellä kadulle lähtenyt niin pakko on olla kaiken kunnossa. Näin ainakin täällä maalla, en tiedä miten pk-seudulla onko "legendaarinen" mp-seriffi Kaikkonen vielä kuvioissa, mutta sitä miestä en välttämättä haluaisi tien päällä tavata.

    Hauskin ratsia muistuu mieleen kohta 10vuoden takaa kun ajelin kaupungilla KATSASTAMATTOMALLA 4wd -72 K10 Chevyllä. Älyttömät renkaat, koko turvakaari täynnä lisävaloja yms... No seriffit pysäyttää, toinen sama jonka kanssa olen joka kesä taistellut HD:n laillisuudesta niin tervehtii kuin vanhaa kaveria ja siinä sitten ruvetaan syynäämään:

    Otteessa lukee renkaat 33x12.50-15 alla 38x12.50-15 tms jotkut älyttömät. No niistä rupee soittaan konttorille että onko nää lailliset kun ei oo varma ja sit kiipes lavalle laskemaan lisävalojen referenssejä no niitä on liikaa ja etukilpikin on "tippunut" metsään on jäljellä vain amerikan 4wd kilpi...
    Koko ajan odotan että milloin käsketään repiä se viimeinenkin kilpi irti, mutta sitten tulee pojille hälytys ja "ystäväni" ST huutaa että laita noi valoasiat kuntoon ja saman tien lähtee siviili golf pillit päällä paikalta.
    Vähän aikaa siinä ällistelin että mitähän tapahtu???? Tältä istumalta ajoin konttorille hakemaan vikalistaa ja nehän anto leiman kun kaikki toimi ja lisävalojakin puotin katolta pikaisesti konttorin pihalla pois.
     

Kerro tästä muillekin!