Rattiakseli ei maadoitu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja julmajari, 1.7.2017.

  1. julmajari

    julmajari Gearhead

    Töötin kanssa ollut vuosia ongelmia ja nyt selvisi että rattiakseli ei ole maadottunut kun parissa kohdassa rattia kääntäessä jolloin töötti toimii, rättinivelen peltiosat yhdistämällä tomii mutta mistä oikeasti pitäisi maadottua? x-runko letukka kyseessä.
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jos on rättinivel simpukan päässä, niin sen kautta menee semmoinen ohut levy, jonka kautta se maadoittuu. Suoraan en X-runkoisesta osaa sanoa, mutta noin yleensä...

    Eli simpukalta maadoittuu...
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Vanhassa c-kopan moparissa on rättinivelessä jousi hoitamassa maadoitustointa, itse korvasin poikkimenneen johdonpätkällä.
     
  4. julmajari

    julmajari Gearhead

    Noniin, overdrive toimii... eihän siinä alunperin mitään niveliä ole vaan jäykkä tanko simpukalta, olen vaihtanut ite nopeen 605 simpukan josta johtuu tuo johtumattomuus...
    keksin jonkun hyppyjutun tuohon niveleen.
     
  5. sbf

    sbf Gearhead

    Sit kun laittaa simpukkaan oikein hyvät voiteluaineet niin siellä ei tule enää metallipintojen kesken kontaktia ja sit ei taaskaan töötti pelaa kuin satunnaisesti ja töötin paininrenkaasta saa vittumaisia sähköiskuja kun töötin releen kelalle indusoituu korkeita jännitepiikkejä.
    kaksi tämmöistä tapausta on omassa tiedossa.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Pistä sinne hiili jousella hankaamaan rattiakseliin. Säästää laakereitakin, kun ei kipunat kairaa uria niihin.
     
  7. julmajari

    julmajari Gearhead

    joo, jotain laahurijuttua kelasin itsekin, pitää kattoo mitä keksii.
     

Kerro tästä muillekin!