Rattijuoppous ja autotapahtumat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jakulepi, 1.7.2007.

 1. Stone

  Stone 3rd gear

  Rattijuopumustuomioden tiukentamisesta on sen verran tullu spekuloitua, että onko se niin, että niitä ei voida kiristää, koska lainsäätäjä-, tuomioistuin- ja lainvalvojatasolla (+ muut isokenkäiset) on myös niin paljon rattiskäryjä, että kovemmat tuomiot kalahtaisi myös niiden omaan nilkkaan? Tämä ihan vain ajatuksena siis...
   
 2. TanksAreFull

  TanksAreFull 1st gear

  Itte kyllä lähtisin liikenteeseen. Kuitenkin koko päivä ja kuus olutta. Ai minäkö rattijuoppo? No ei muutakun testaat itte, juot ekan klo 10:00 seuraavan 11:00, 12:00, 13:30, 14:30, 15:30 ja lopuksi kello 18:00 puhallat alkometriin. Yllätyitkö? Siinä sen näkee, aivan kuten itsekin sanoit kenenkään ei tarvitse käydä puhalluttamassa itseään tuollaisen määrän ja ajan jälkeen. Tietysti jos on joku 35kg anorektikko nainen niin on järkevää käydä tarkistamassa.
   
 3. garagektc

  garagektc Gearhead

  Pantera osui meidän kansan ytimeen eli heikkoon itsetuntoon. Uhotaanhan toki muuallakin, jopa niissä "isoissa" ja mahtavissa maissa mutta meillä tuo ilmiö on kyllä todella vahva.
  Ja kun se todella usein on viinalla höystettyä niin mopo lähtee käsistä ja veri lentää tai sattuu jotain muuta ikävää.

  Päissään tai aineissa hilluminen on ihan globaali ilmiö ja tottakait mekin mennään perässä. Siihen on hyvät mahdollisuudet koska muissa maissa tapahtuneita huonoja esimerkkejä ei voida kuvitellakkaan sattuviksi suomessa, ennekuin on paskat housuissa.

  Se että takavarikoitaisiin jonkun muun omistuksessa olevia autoja ei kuulosta oikein hyvältä. Liian monta varastettua tai muuten väärin perustein haltuunotettua ajoneuvoa vaihtaisi omistajaa.

  Ja jos rattijuopot saisivat kuolemantuomion niin siihen jonoon pitäis kuitenkin laittaa aika monen muunkin rikosnimikkeen haltijoita niin paljon että täältä loppuis sähkö...
   
 4. hannux

  hannux 1st gear

  No ! Perustakaa sinne Forsan kekkeriin se puhalluspiste ja kokeillaan.
  Jokainen saa käydä kokeilemassa vaikka jokaisen kaljan välillä testiä.
  Anonyyminä tietysti.
   
 5. oldirtyjuhis

  oldirtyjuhis Gearhead

  Re: KALAJOKI

  Tämä on täyttä valhetta! Ei siellä todellakaan ollut järjestysmiehet humalassa! Ensiksikin järjestysmiehiä oli kentällä nelinkertainen määrä verrattuna minimivaatimuksiin. Bimmerparty alueella on ollut jo useamman vuoden ajan niin tiukka valvonta järjestysmiesten suhteen, että valituksia on tullut tapahtumaan osallistuneilta tiukan linjan vuoksi. Mutta linjaa ei ole muutettu löysemmäksi, päinvastoin. Juuri sen takia, ettei ongelmia tulisi. Myös poliisi on ollut tyytyväinen Bimmerparty alueen turvajärjestelyistä.

  Nuo järjestysongelmathan liittyvät pelkästään Bimmerparty alueen ulkopuolelle, eikä tapahtuman järjestäjien vastuu tai vaikutusmahdollisuudet ulotu tapahtuma-alueen ulkopuolelle.
   
 6. oldirtyjuhis

  oldirtyjuhis Gearhead

  Kaikilla paikalla olleilla järjestysmiehillä, mukaan lukien tapahtuman pääjärjestäjällä, oli virallinen voimassaoleva järjestysmieskortti. Turha jauhaa paskaa asioista, jos ei tiedä, kuinka asiat todella on.
   
 7. Cadillacman2

  Cadillacman2 Gearhead

  http://www.paihdelinkki.fi/cgi-bin/test ... illewww.pl
  80 kiloinen jantteri veressä 0,1 promillea
  50 kiloinen jantsu veressä 0,8 promillea
  :eek:

  Itsellä on aina ollut periaatteena 0 promillea. Eli, jos on forssan picnikissä pakko juoda yksi olut en kahteen tuntiin hyppää auto rattiin vaikka ei itsellä nouse promillet yhdestä oluesta kuin 0,2:teen!
   
 8. herrakani

  herrakani 1st gear

  Jos ei juo yhtään alkoholiannosta, on melko varmasti ajokuntoinen.

  Auttaisko jos flindaan painettaisiin varoitus. "VAROITUS, juoma saattaa haitata ajoneuvon tai suurten koneitten käyttöä" niinkuin ameriikassa?
   
 9. Ahis

  Ahis Gearhead

  Taitaapa rangaistukset olla liian lieviä...
   
 10. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kun olin itse 17-18v, niin kännissä ajaminen oli suurimpia hölmöilyjä, mitä nuori saattoi tehdä. Sen vuoksi katkesivat jopa kaverisuhteet.

  Tuntuu siltä, että nykyään ei ole "mitään välii" ajetaanko kännissä vai ei. Kaikkihan niin tekee. Kuskille saatetaan jopa maksaa kyytimaksu kaljana, jota hän särpii siinä illan aikana, ajaessaan. :mad:

  Olisiko ihmisillä sen verran selkärankaa, että voisivat estää sen kaverin kännissä ajamaan lähtemisen? Vai onko se vain niin, ettei ole "mitään välii"?

  Pelottaa tälläinen yleinen välinpitämättömyys... Ihmisillä ei ole unelmia, eikä väliä siitä mitä tapahtuu, jos jokin menee vikaan. Ei osata haaveilla paremmasta, eikä ajatella tulevaa (ja ottaa vastuuta siitä)

  Sukupolvi, joka maksaa nyt työtä tekevän väestön eläkkeet ja päättää asioista silloin. Huh huh... :eek:

  Menipä filosofiseksi....
   
 11. herrakani

  herrakani 1st gear

  Liekö ajaneet bema.. eiku ei mitään.
   
 12. Ahis

  Ahis Gearhead

  Luultavasti... :soosoo:
   
 13. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Oisko tolla pojaalla ollu joku Torino jossain joskus näytillä? Vai liekö ollu joku toinen...

  Ei näistä jaaritteluista muuksi ole kuin jokaisen omaksi sielunhoidoksi, mutta saattaa silti joku jonkun hyvän idean saada kun juttu kulkee.

  Niinhän se yks kaveri sano erräässä tunnetussa kirjassakin että: "Emmää täsä mitää hikee koitakkan. Sitä vaan että pulkka liikkuu!"

  Eli syyllisenhaku ihan turhaa mutta asiat vois olla paremmin tulevaisuudessa.
   
 14. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Re: KALAJOKI

  Ei ulotu ei, mutta kantaa voisi kyllä ottaa alueen ulkopuolella tapahtuneisiin asioihin eikä vain todeta että omalla alueella kaikki hyvin. Ei paljon muita kerhoja naurata ketkä sinne bemaristien jälkeen tulee kun kaikki asiat vaikeutuu :argue:
   
 15. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Ehkä tien päällä nykyliikenteessä selviää hengissä kun, auto on iso ja jossa on 170 cm keulaa, josta 40 cm turvapuskuria ja sen takana iso, PAINAVA V8 moottori...
  - Kun ei itse harrasta kaahaamista, voi kai jotenkin turvallisesti lähteä tuonne bem...( anteeksi, sitä sana ei saa täällä käyttää) kaahailijoiden joukkoon!
  -Kukaan ei oikein muuten kommentoinut, miksi autolla pitäisi Suomessa päästä yli 120 km/h tunnissa.
   
 16. chrysler

  chrysler 1st gear

 17. Lassard

  Lassard Gearhead

  Tuo on osittain totta, että kännissä ajaminen ei ollut millään lailla coolia...taisi yleinen ilmapiiri olla eri mallilla.

  Mutta mitä siihen kollien älliin tulee, niin se on pysynyt viimeiset 50 vuotta ihan samalla tasolla. Kyllä ennenkin ajettiin sekä itteä, että viattomia hengiltä.

  Kuulin radiolähetyksessä, kuinka asiasta uutisoitiin, ja painotettiin erityisesti Tuunattua Bemaria. Muistan vielä hyvin, kun jenkkiautoista haettiin samoja lööppihenkisiä hehkutuksia. Koskaan ei kuitenkaan mainita esim. että se vaimonsa hakannut spede oli keilailija, golffinpelaaja, tai ravimies tjsp. Samalla lailla saadaan luotua paheksuntaa mitä tahansa ryhmää kohti.

  Juu ei o ikinä ollu Bimmeriä, eli ei kolahda omaan nilkkaan.
   
 18. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Ennen vanhaan oli kirkon edessä jalkapuut,johon pahantekijät ym rikollisen laitettiin kaiken kansan nähtäville.
  Laitetaan esim.isojen ostoskeskusten oven eteen jalkapuut rattijuopoille,siihen sitten apina(rattijuoppo)vaikka 4 tuntia istumaan pahimpaan ruuhka aikaan,varmaan sieltä ruokapuolelta järjestyis vanhentuneita tomaatteja,kananmunia ym törkyä,jolla kansa sais ojentaa... :D :mad:
   
 19. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Re: KALAJOKI

  Pakko se on nyt minunkin kommentoida offtopicina, mutta tässä on mielestäni esimerkki jolloin asennekasvatus olisi paikallaan tapahtuman ulkopuolisia asioita ajatellen.

  Kyseinen videoclip on siis Bimmerparty 2006 taltiointi, joka sisältää ensin tapahtuma-alueella kuvatun materiaalin joka on mielestäni asiallisissa puitteissa toteutettua tuikitavallista matskua harrastajakokoontumisesta. Kuitenkin pätkän jälkipuoliskolla on jotain, minkä olisi voinut harkiten suorittaa siellä alueen sisäpuolella, eikä huoltiksen(?) parkkialueella. Toivottavasti tämä kuljettaja oli edes selvinpäin.

  Juu, en jeesustele enkä syyttele, koska tämä ei ole missään nimessä pelkästään BMW harrastajien harrastamaa idiotismia, eli en halua heitä tällä erikseen leimata.

  http://www.youtube.com/watch?v=b26ny_RkFuY
   
 20. TanksAreFull

  TanksAreFull 1st gear

  Jees, noi nettilaskurit on yleensä mahdollisimman varovaisia arvioissansa, koska ihmisissä on henkilökohtaisia eroja ja halutaan muutenkin ottaa varman päälle. Niinpä tositilanteessa tuolla 80kg äijälläkin on melko todennäköiseti tulos 0. 50kg ukkoja taas ei forssassa paljoa näy, 110kg taitaakin olla jonkinlainen keskiarvo.. :rotfl:
  Mun viestin pointti olikin se että ei kannata ruveta hysteeriseksi, jos iso ukko on juonut yksi tai kaksi olutta paria tuntia ennenkuin hyppää rattiin niin mitä väliä, enemmän ratkaisee edellisen yön unet, omat agressiot, asenteet, ylinopeus, mielenterveysongelmat ja katseleeko naisia samalla kun ajaa.
   

Kerro tästä muillekin!