remmiahdin valtakunta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.2.2003.

 1. B 50

  B 50 Gearhead

  Re: minin remmiahdin

  Annettujen tietojen pohjalta villi veikkaus olisi että siirrä ahtomittarin letkun lähtö ahtimen ja läpän välistä moottorin ja läpän väliin. :wink:
   
 2. pile

  pile Gearhead

  Re: minin remmiahdin

  juuri näin
   
 3. jk79

  jk79 1st gear

  Re: minin remmiahdin

  no onhan nuo ihan villejä veikkauksia mut auto oli penkki vedossa ja ihan sielä yläkieoksilla teki semmosen piikki ahdon ja kone paskaksi se meinasi myös siinä ennen vetokin sekoilla heitteli vähän nuita ahtoja
   
 4. B 50

  B 50 Gearhead

  Re: minin remmiahdin

  Roots ahdin ei tee piikkejä. Se pyörii aina samaa nopeutta suhteessa kampiakseliin. Maksimi ahtopaine riippuu valitusta hihnapyörävälityksestä, eikä ahdin kertakaikkiaan pysty tätä maksimia ylittämään.
  Takaisin ongelmaan: ahtomittari mittaa imusarjan painetta. Jos moottorin hengitys takkuilee paine kasvaa koska ahdin yrittää työntää edelleen ilmaa koneeseen samassa suhteessa kampiakselin kierroksiin. Eli tuoreiden taustatietojen valossa äänestän vaivaksi venojen takertelua tai imuvenojen kantamista niin että sylinteripaine pääsee takaisin imariin. Jokatapauksessa vika ei ole ahtimessa.
   
 5. rb

  rb Double Gearhead

  Tuota..... Miten ton jarrutehostimen kanssa!!

  Toimiiko se kuten kuuluu jos sen nappaa kaasarin ja ahtimen välistä? Meinaan tuleeko alipainetta jo liiankin kanssa, vai miten olette asian toteuttaneet?
   
 6. B 50

  B 50 Gearhead

  Joo.
   
 7. pile

  pile Gearhead

  ihan normaalisti imusarjasta missä se on alunperinkin kiinni.
  se takaiskuvena mikä letkussa on kestää alle kilon ahtopaineet hyvinkin. mutta jos ahdat oikeasti niin kannattaa katsella että se venttiili kestää.
   
 8. jk79

  jk79 1st gear

  Re: minin remmiahdin

  kiitoksia tiedoista. eli saanko minä rajoittettua nuo ahdot nuilla hihna pyörien avulla? tohon ruuvin päähän ei varmaan saa vaidettua hihna pyörää?
   
 9. Gettu

  Gettu 3rd gear

  Ei kierrä

  Mistähän vikaa vois alkaa etsiä kun SC Pontiac ottaa vaan 4000rpm ja alkaa sitten rykiä niin perkuleesti. Vika ilmenee niin ajaessa ja vapaalla huudattaessa?? Aivan kun joku rajoitin menisi päälle, tiedä sitten....? Voiskohan hihna luistaa....?
   
 10. B 50

  B 50 Gearhead

  Re: minin remmiahdin

  Juu, hihnapyörien välityssuhdetta(=halkaisijaa) muuttamalla saa muutettua ahtopainetta. Taitaa ahtimen hihnapyörä olla enempi tai vähempi prässäämällä kiinni.
   
 11. B 50

  B 50 Gearhead

  Re: Ei kierrä

  Veikkaan että jostain muualta kuin ahtimesta. Pitäis kiertää puhtaasti ihan ilman ahtimen hihnaakin.
   
 12. fury69

  fury69 Gearhead

  [​IMG][/img]
  Tuli tämmönen Whipple hommattuu.
   
 13. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Äkkiä voisin veikata että nyt tuli hommattua pikkusen liian iso.

  Tai sit alla on mörkö viritetty/stroukattu pikkulohko..
   
 14. fury69

  fury69 Gearhead

  Katotaan mitä ens talvena saadaan tehtyy...
  Mut tällä mennään tää kesä.
  [​IMG][/img]
   
 15. micco

  micco 3rd gear

  Kesäautoni imusarjaan on pultattu Magnuson/Eaton MP-62 -ahdin jonka lämmittämää ilmaa ajattelin viilentää vesiruiskulla. Onko viksumpaa ruiskia vesi ahtimen imupuolelle vai imusarjaan? Mitä ahdin tykkää läpi kulkevasta vedestä?
   
 16. B 50

  B 50 Gearhead

  Itse tunkisin vettä ennen ahdinta. Viilentää ilman lisäksi ahdintakin ja parantaa ahtimen tiiviyttä. Aiheesta tosin on useampia koulukuntia, lue muutama sivu taaksepäin. Ei kai se ite ahdin pahaa tykkää, ajetaan niillä sateellakin.
   
 17. franceies

  franceies 1st gear

  Smart puhelin Kiinasta
  ZTE V960 Smart Phone Andoird 2,3 OS Qualcomm MSM7227 800MHz 3G GPS WiFi 4,3 tuuman
  http://urlcini.com/9upf6b
   
 18. micco

  micco 3rd gear

  Ahtopaine kasvoi tosiaan pari psitä vesiruiskun avulla. Ei tarvi enää hihnapyörää vaihtaakaan :lol:
   
 19. studio57

  studio57 Gearhead

  Re: Ei kierrä

  meniskö laihalle?
   
 20. B 50

  B 50 Gearhead

  Muista tarkistaa/säätää seokset veden kanssa.
   

Kerro tästä muillekin!