remmiahdin valtakunta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.2.2003.

 1. suurhattula

  suurhattula 3rd gear

  tervehdys.
  edellinen vastaus on täyttä asiaa.MUTTA jos haluat puuhastella/hitsailla/koneistella,niin mulla lojuu hyllyssä kaks pumppua tyhjänpanttina.taitaa olla mallia 6v-71=vaikee saada valmiita moottoriin sovitepalikoita(tai oli ainakin 10v sitten).soittele jos kiinnostaa.0500-574666 janne hml
   
 2. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Mun Paxton SN-93:n korjasi muistaakseni Simo Patoharju / Specialty Engineer joskus 2007 vuonna: http://www.speceng.fi/

  Tuli sille kyllä hintaa mutta oli ahdinkin kyllä kuin uusi. Samalla vaihdettiin tehokkaampi impelleri siihen niin sai vähä paremmin ahtoja, se alkuperänen impellerihän on todella huono. Ostin sillon ahdinsarjan käytettynä ja halvalla, se ahdin oli seissy hyllyssä koskemattomana muutaman vuoden. Mullakin oli ylivälitetty se vielä, tokalla testilenkillä ku veti Camaron neulan +200km/h nopeuteen niin jumalaton mekkala alko kuulumaan pellin alta. Oli menny se "kuulavälitys laakerikehä" paskaksi, siinä oli selvät jäljet että kun oli seisonu varastossa ilman öljyjä niin oli ajansaatossa syöny jälet sinne kuulien kehälle. No ne jälet sitte muuttuu yllättäen aika paljo pahemmaksi ku kiemuraa antaa tarpeeksi :D
   
 3. peet70

  peet70 3rd gear

  No kuinka katoit pesävälykset...itte yrittänyt saada vetopyörän päähän momenttiavaimella katottuna n.3-4 nm voiman.Kiinnitys pultit 13-17nm.Eikös tuo shimmaus kuitenkin vaikuta voimaan jolla kuulia painetaan akseliin joka välittää voiman impellerille.Vinkkejä saa antaa jos oon ihan hakoteillä.Kuulat tuli kyllä metallisena korjaus sarjassa.
   
 4. Catiska

  Catiska Gearhead

  Kaverin puolesta kyselen. Löytääkö mistään järkihintaan (alle tonnin) SBM imusarjaa jossa olisi vielä pop-off venttiili turvaksi. Äkkiseltään näyttäisi että saatavuus on suorastaan surkea. Sekin mitä löytyi maksaa jo itsessään pumpun hinnan.
   
 5. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ei niit taida olla. Ainoo minkä tiedän on Austarlialainen MAx Wedge merkkinen, niit on kaks tullut mun kautta. Muut mitä oon nähnyt on Offenhauserin 2 x 4 pohjalta rakennettuja jotka on paljon korkeampia eikä ehkä niin hyviä.
   
 6. Catiska

  Catiska Gearhead

  Muokattu: 10.10.2017
 7. Catiska

  Catiska Gearhead

  Kaveri suunnittelee vanhanliiton konetta, siksi huuhtelupumppu.

  Pikkulohko
  Puristukset 11
  E85
  Kaasareilla
  Takokamaa alakerta
  Kannet virtaa 304/228cfm
  Nokaksi jotain 260/270 .050 ja nostoa .60 seudulle

  Menisikö tuollaisessa 6-71 vai joutuuko menemään 8-71 kokoon? Tietty ei tuonne varmaan paljon painetta tarvitse saada, 7-8psi varmaan riittäisi.
   
 8. fury69

  fury69 Gearhead

  Indyn modman imusarja.ei oo pop-off ventiiliä,tilaa pelkän runner-base:n ja tekee laipan itse ni saa ahtimen haluttuun kohtaan. hinta tais olla 400$.
   
  studio57 tykkää tästä.
 9. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  En oo varma onko sama. Muistaakseni silloin makso ausseis joku 7-800 sikäläistä taalaa.
   
 10. fury69

  fury69 Gearhead

  Indyn Modman ja Aussi Max Wedge on eri imusarjat.Aussi imusarja taitaa olla ainoa missä ei ole hitsaus/pulttiliitoksia.
   
 11. fury69

  fury69 Gearhead

 12. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Juu, tarkotin et en oo varma onko sama kun toi blowershopin myymä. Äkkisältään vaikuttais et toi blowershop voi olla jopa korkeampi. BDS kans ainakin teki noita just offenhauserin pohjalle, niil oli sellanen irtoyläosa joka on hitsattu sit offyn päälle. Mul on iteasiassa tallillakin yks sellanen B-lohkoon johon ei kans oikeen mitään löydy muut ku Indyltä. Rakenteensa vuoks vaan aika korkee.
   
 13. fury69

  fury69 Gearhead

 14. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Pikkusen aikaa sai miettiä mitä helkkaria tuossa tuulilasissa lukee.. Blowed A Mopars RY, pitäskö tossa kuitenki lukea "blown" vai mitä tuo on tarkottavinaan
   
 15. Achti

  Achti Gearhead

  Tere,

  Hieman uusi ja vieras aihe sinällään tää ahtaminen, vaikkakin onhan näistä jotain tullut lueskeltua sieltä sun täältä. Kokeilin myös hakea viesteistä, mutta yllätys tuo haku ei toimi. Onko tuollainen 8-92 ahdin millainen katukäytössä, onko kenelläkään kokemuksia? Kokoja ahtimissa on monennäköisiä ja on isoa ja pientä reikää ja jotain mihin lontoon osaaminen ei taivu :D sillä täältä hiukan tiedustelisin taustatietoa k.o. kamppeesta.

  Kiitos =)
   
 16. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Luulisi että katukäyttäytyminen on prioriteettilistalla aika pohjilla jos puhutaan niin isosta moottorista että 8-92 käyttäminen on perusteltua. Jos tuollaista ahdinta on edes olemassa, eikö kaikki aftermarket puhaltimet oo 71 sarjaa ja Detroitin 92 sarja on V moottoreita?

  Kysymyksesi vaatii siis tarkennusta. Tarkoititko kenties yleisesti kaikkia roots ahtimia?
   
 17. Achti

  Achti Gearhead

  Kyllä tuollainen olemassa on, jotain juttuakin löytää netistä. Sekäettä, yleisesti juttua rootseista täytyy tästä topicista lueskella ja opiskella. Kännykkä selaus ei oo mun juttu... mutta eritoten kiinnostaa tietysti kyseinen härveli, jos jollakulla on moisesta jotain tarkempaa infoa.
  http://www.thedieselstop.com/archiv...64&page=47&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1.htm tuolla on jotain. Pitää tietokoneen ääressä tutkia lisää.
   
 18. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Noi on aika vähän käytettyjä V-mottien ahtimia, kiinnitys hassusti pitkillä studeilla jotka V-asennossa, eli ei käy normi blower imusarjaan suoraan. Noi "tein itse säästin" ratkaisut, mistä tässäkin kaiketi ajatuksena kyse, tuppaa loppupelissä yleensä kustantamaan huomattavasti valmista settiä enemmän. Mut toisaalta harrastushan on harrastus...
   
 19. Achti

  Achti Gearhead

  Joo näinkin tässä päivän mittaan oon käsittänyt, haasteellinen tuo V-kiinnitys sinällään. Pakkohan noita itte on koittaa tehdä, ainakin jotakin. Lähinnä just nuo koko (8-98) ja virtaavuus asiat kiinnostaa. Jos tälläiseen ryhtyisi, niin 496 strokerin päällehän tuollainen tulisi.
   
  SauliK tykkää tästä.
 20. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Ei V-mallin asentaminen ole sinänsä mitenkään ihmeellinen juttu. Enimmikseen ne pysyy alaspäin olevil kulmapinnatapeilla kiinni. Toki vinot pitää sen siitä keskeltä.

  Asentaessa hihna irti ja kokoajan pyörittää kun kiristelee ahdinta imusarjaan. Yhtään ei saa pyörintävastus muuttua.

  Se että onko tuollaisesta apua isolohkossa jää nähtäväksi..
   

Kerro tästä muillekin!