remmiahdin valtakunta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.2.2003.

 1. Achti

  Achti 3rd gear

  Niin, haastehan vissiin on se imusarjan teko, jos tuollaiseen lähtee. Niitä kun ei saa valmiina...
   
 2. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Joo, nimenomaan. Se et ostat tollasen setin ja se oitmii maksaa X- määrän, jos lähet etenkin irtoahdinta ostamaan, siihen vetopäät, asialliset laakeroinnit jne ja äkkiä ollaan valmiin setin hinnassa, Kaiken saa toimimaan, kaikki on tehtävissä, mut sit tarvii hakee haastetta ja unohtaa budjettiasiat.
   
 3. Nutlass

  Nutlass Gearhead

  Mites jos ajatellaan että olis tarve sellaiselle 500hp/reilusti vääntöä, pelkästään katukäyttöön tarkoitetulle mahdollisimman toimintavarmalle ja pitkäikäiselle moottorille. Lähtökohtana tyhjä konehuone, Chevy pohjalta ehkä kuitenkin. Mistä tollaista kannattais alkaa suunnittelemaan? Pikku vai isolohkosta? BDS:n uus setti maksaa reilun 4 tuhatta, mutta minkä päälle sellaisen nostaa ja onko esim. 8t € kokonaiskustannuksena realistinen?
   
 4. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Imusarjan teko tuossa on kaikista pienin haaste. Mitään valmiita osia ei varmaan saa koska kaikki käyttää 71 sarjalaisia. Vähintään toiseen päähän pitää koneistaa laakeripääty, sellainen että siihen saa nokan kiinni. Jos ahtimen hammasrattaassa on eri pulttijako eikä 71 sarjan nokka sovi, pitää sekin tehdä tai sovittaa. Kaikki täysin tehtävissä, kannattaa vaan etukäteen tietää mihin on alkamassa.
   
 5. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Chevyn kone ehkä halvin,? ja saatavuus hyvä,? 500 hp lähtee helposti vaik pikkulohkosta, mut paljonko on "reilusti" vääntöä sitten.. et tarviiko sen takia isolohkoo ? mut pikkulohko varmasti helpompi leimata kadulle.

  Toiminta varmuus ja kestävyys = oikeat osa valinnat.

  kyllähän 8000 € on realistinen ja hyvä budjetti jos ostaa uutena esim. ahdin setin+kaasarit+bensalinjat+vivustot ja jotain muuta tarviketta, .....muuhunpa ei sitten paljoa rahaa jääkään.....o_O
   
  Muokattu: 13.1.2018
 6. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Myyköhän mikää yritys käytettyjä paketteja? Eli Ahdin imusarja........
   
 7. Achti

  Achti 3rd gear

  Niin, juuri tälläisiä asioita halusinkin tietää. Kiitos. Tottakai on tehtävissä.

  Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta 8-92 ahtimen käytöstä ylipäänsä?
   
 8. Achti

  Achti 3rd gear

  Eikös se budjetti oo aina karannut lapasesta kun puhutaan remmiahtimesta? :D itse tykkään mielummin siitä että pikkuhiljaa hyvä tulee, toimii myös rahallisesti. Vs. Se että tekee hirveellä kiireellä jotain pari kolme kertaa...
   
 9. Catrik

  Catrik 3rd gear

  En löydä intternetistä yhtään keissiä että ois laitettu tuollanen. Kannattaa varmaan ekana ettiä mitat sille 8V92 puhaltimelle. Sen jälkeen lasket paljonko autoa pitää korottaa että saat moottorin pudotettua tarpeeksi alas että näet kuskin paikalta vielä eteenpäin. Eikös tässä topicissa joku kertonut että piti jo 6/8-71 ahtimella katsastaa ilman ilmanputsaria näkyvyyden takia.
   
  Achti tykkää tästä.
 10. Catiska

  Catiska Gearhead

  Ja nykyohjeilla ei katsastusta hyväksytä ilman ilmanputsaria. Eli ainakin joki ohut kikkare pitäisi löytyä.
   
 11. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Mihins toi perustuu? Mun mielestä siinä on joku vuosimalliraja siinäkin.
  Tol remmiahtimella käytökelposesti ja vaivattomasti saa sellanen 40% lisää tehoa vapariin ilman et en kustannukset paljo nousee. Silloin ku tollanen uus on viimeks ostettu ni hinta oli jotain neljä tonnii, vähän reilu. En oo tsekannu mitä on nyt, mut neljän tonnin sijotuksella kun 500 heppanen mosa muuttuu 700 heppaseks ja kaasuvastaavuus sekä vääntö ovat nekin eri planeetalta, niin ei kyl oikeesti ole kallista. Vähintäänkin kokemisen arvoinen saia.
   
  Achti ja Herje tykkäävät tästä.
 12. studio57

  studio57 Gearhead

  Multa löytyy yks lsa motti ,560hp vakiona ja remmiahtimella , nokkaa ja hihnapyörii vaihtamalla 750hp bensallakin.. yv:nä voi kysellä
   
 13. Kalu

  Kalu Gearhead

  ^eikös sulla ollu veekasissa bbc.kin myytävänä, vai oliko joku muu..? Kalliiltahan se tietysti kertarysäyksellä tuntus, mut ei oo helppoo tykätä blowerikoneista...
   
  studio57 tykkää tästä.
 14. studio57

  studio57 Gearhead

  Semmonenkin löytyy
   
 15. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  [​IMG]
   
  Catrik ja Herje tykkäävät tästä.
 16. Keme

  Keme Gearhead

  Missä tuo lukee?
   
 17. T5

  T5 Gearhead

  Tämä saattaa olla nyt äärimmäisen tyhmä kysymys, mutta kun ei vaan tiedä, on pakko kysyä.

  Jos Fordin 460 päälle länttäisi vaikka 8-71 -ahtimen, niin millä sen tehoja saa penkitykseen rajoitettua, että saa sopivan penkkilapun? Jos vaikka koneen tehot olisi nyt 250hv, niin 50hv olisi vain varaa tehojen nousta.

  Yksinkertaisesti vain tarpeeksi isolla hihnapyörällä?
   
 18. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Sillä. Tai rajoittamalla kaasuläpän/läppien avautumista.
   
 19. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ilmanputsari täyteen koristetyynyjä yms, ihan mihin vaan mielikuvitus riittää. Niin ne tekee euro-puolella.
  Tossa esim rajottaisi ilman pääsyä ahtimeen, kuristelevyt kaasarin alle yms.. Koska yleensä jos tarjoaa muutoskatsastusta ahtimella jollain 0,1-.0,4 ahdoilla, niin voivat alkaa nikotella että ei ole tarpeeksi. Tosin en tiedä mihin toi perustuu...
   
 20. XJR

  XJR 2nd gear

  2.2.1. Tehonmittaustodistus
  Määräyksen edellyttämä tehonmittaustodistus tulee olla tehty Trafin laatimalle valmiille lomakkeelle (liite 3) tai vastaavan sisältöiseen dokumenttiin, johon on liitetty mittalaitteesta saatu graafisilla kuvaajilla varustettu mittauspöytäkirja. Todistuksesta on täytettävä vähintään kaikki pakollisiksi merkityt kentät. Todistukseen kirjataan moottoriin tehdyt muutokset ja vaihdettujen komponenttien yksilöintitiedot, kuten esimerkiksi moottorilohko, sylinterikansi, nokka-akseli, iskutilavuus, polttoaineensyöttölaitteisto, sekä ahdetuissa moottoreissa käytetty ahdin, sen tyyppi, välijäähdyttimen koko, mahdolliset mekaanisen ahtimen hihnapyörien halkaisijat ja ahtopaine. Mittauspöytäkirjan teho-, vääntö ja ahtopainearvojen tulee olla mittalaitteen kirjaamia. Mittauspöytäkirjan luotettavuutta arvioitaessa, voidaan pitää yleissääntönä että ahtopainetta tulee löytyä koko tehoalueelta (koko pyörimisnopeusalueelta joutokäyntiä lukuun ottamatta).
   

Kerro tästä muillekin!