remmiahdin valtakunta

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.2.2003.

 1. B 50

  B 50 3rd gear

  Täysin normaalia. Periaatteessa ahtaa vain silloin kun lisävoimaa tarvitaan. Eli tyhjäkäynnillä ja pintakaasulla ei. Vapaalla saa viisarin heilahtamaan kun parista tonnista polkasee kaasun nopeesti pohjaan(vain sekka, pari). Kyllä se viisari alkaa pysymään plussan puolella, kunhan tulee enemmän asfalttia näkyviin. Eli tarvii rasitusta/vastusta, eikä ole suoraan suhteessa moottorin kierroksiin.
  Mittari-ihmettely liittyi muurahaisen systeemiin, kun itselleni ei hahmotu tilanne minkälaisessa tilanteessa olis ahtoa tyhjäkäynnillä.
   
 2. Muurahainen

  Muurahainen Gearhead

  Kävimpähän katsomassa sitä moottorin raatoa ja jumankekka broidillahan oli se mittarin lähtö kaasuläpän edessä!
  Eli mittarin letku oli siinä putkessa mikä tulee suoraan ahtimelta imusarjalle.

  Perun puheeni plussalla olosta. Ei varmaan ole enään läpän takana plussaa ja tuosta letkunlähdöstä ei saa mitään käyttökelposta dataa.

  En ikinä tarkemmin seurannutkaan mitä tuo näyttää kun mittari ei normisti ollut paikoillaan. Tuolla keinollahan saa moottorijarrutuksessa mahtavan ahdon :rotfl:

  Ei voi edes testata enään kun ei tuo kone käy kampi kyljestä ulkona :poff:
   
 3. B 50

  B 50 3rd gear

  Pitäähän tekniikkaa välillä koeponnistaa. :wink: Joo, toi vaihtoehto oli ainut mikä tuli mieleen että läppä ahtimen jälkeen ja mittarinlähtö läpän ja ahtimen välistä. Mittari väpättää siinä by-passin, tms, avautumispaineen rajalla. On se maksimi ahdot silti oikein näyttänyt. Mittari kannattaa kyllä olla heti ensistartista lähtien pelissä mukana, muuten on moottorin elinikä pitkälti tuurista kiinni.
   
 4. Muurahainen

  Muurahainen Gearhead

  No tuo oli tuollainen koeponnistus tosiaankin :)

  Tarkoitus ei ollut edes pitää konetta kovin pitkään käytössä.
  Vanha sohlo mihin päälle vain ahdin. Ei voi odottaa kovin pitkää kestoa.
   
 5. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  sbc350, 6/71, tähän mitkä ois toimivimmat kaasarit ??
  Kaasareitten koko ??
  merkki/malli ??
  onko db paremmat vai ??
  Oisko suoraan semmosia joita ei tarvis älyttömästi säätää/ruuvata?
   
 6. jukka63

  jukka63 1st gear

  Mulla ei oo kokemuksia noin pienestä moottorista.Isommasta vähän enemmän.Lähtisin siitä,sullahan on aikakin 1 kaasari entuudestaan.Ostat sille kaverin ja ruuvaat kiinni :D Noista roots ahdetun kaasareistä ei kukaan ota selkeetä kantaa mikä ois hyvä.Mulla itellä toimii db holley pari ihan ok.Toisilla ei toimi, ostavat saman Blower versiona ja toimii.Jotkut ajavat joillain kaasuttimen näköisillä cartereilla ja väittävät,että toimii.Siinäpä pohdittavaa :D
   
 7. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  mitäs eroa on tavallisella db ja blower version db ???
   
 8. chevy 2

  chevy 2 Gearhead

  Power valvea ohjataan alipaineen sijasta ahtopaineella.
   
 9. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Löytyisikös täältä eksperttejä jotka osaisivat tunnistaa ahtimen kuvasta? Pumpussa ei lue muuta kuin merkki B&M ja forced induction tms. Ongelma on että ahdin on oldsin 455:sen päällä ja kone on todella nuhainen. Alhaalta vetää kohtalaisesti mutta muu kierrosalue on aivan täysin voimaton. Tosin kaasarinkin tyyppi on mysteeri, hollikka se on ja päällä lukee vain "list-4781-2" sekä "86160". Olisiko 850? Muuten koneen tulisi olla ainakin sinnepäin laitettu, päällisin pällistelyin löytyy edelin torker imusarjaa, peltisatsit ja 3" putket koko matkalta, sisuskaluista ei mitään tietoa.

  Tosiaan kokoonpano on siitä veikeä että voimaa ei löydy mutta kulutus on kuin isommassakin koneessa, äkkiä päissään laskettuna keittoa menee noin 35litraa satasella. Osasyynä on kylläkin se että perä on tiuha kuin mikä ja lootana th400. Ahtopainemittari kuitenkin nousee kuorman alla plussan puolelle...? suurimman osan ajasta on miinuksella.

  Niin joo, tuolta löytyy kuva konehuoneesta. http://kuvablogi.com/nayta/1947327/
   
 10. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Mikä neuvoksi... reilussa vedossa menee laihalle suutin/neula sarjat ostettu näillä saa joten kuten pinta/puolkaasun säädettyä, mutta ylipuol kaasu menee heti laihalle. Eli miten tuota täyskaasu seosta pitäis ruveta nyt säätämään ?? mitä vaihtoehtoja ois.....?? vai onko 2x600 edelbrock liian pienet ??
   
 11. Lintta cruiser

  Lintta cruiser Gearhead

  toisiopuolelle isompaa suutinta
   
 12. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  laitoin isoimman mikä sarjassa oli. ei auta laihalle menee. (.104"/0,264cm)
  Onkohan saatavana isompia?? tai?? mitä?
   
 13. sbm396

  sbm396 3rd gear

  riittääkö pensapumpun tuotto
   
 14. Dartblower

  Dartblower Gearhead

  Toisiopuolen suutinkoko on 2,7 mm
   
 15. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Käväs mielessä josko tuon porais 3mm terällä saako idea kannatusta ? eli tuleeko toimimaan?
   
 16. Dartblower

  Dartblower Gearhead

  edeli ja carteri kyllä virtaa hyvin pienelläkin p-pumpulla hollikka vaatii enemmän, eipä tuossa vaihtoehtoja ole, myös ensiopuolta voi suurentaa ja neulaa vaihtamalla saada se ajokierroksille toimiin; eli vahva keski/alakierros ja ohut yläkierrroksille; tai voipi lyhetää neulaa jos ei muu auta
   
 17. dart69

  dart69 Gearhead

  Mulla 2x600 Carttereissa poratut 2,9mm toisiosuuttimet ja toisiopuolen ilmaläppien painoja kasvatettu. Ensiöpuoli muistaakseni etummainen kaasari 98 ja takimmainen 100 suuttimilla ja 68/40 neuloilla. 360+6/71 1bar ja tuntuu toimivan.
   
 18. partel

  partel 1st gear

  Kuinka nopeasti blower käy? Overdrive, konen redline?

  6-71 tilavuus on 410 cid/rev. Eli esim. overdrive on 10% ja redline 6000, blowerin nopeus on
  6000 x 1.10 = 6600 rpm. Eli 6600*410/12/12/12 = 1566 cfm (eli 0.237 cfm per blower kierros). Eli 2 x 780 cfm. Suurin piirtein.

  Meillä oli 496 BBC, 8-71, 10% overdrive. Reilusti yli 800 hv, 11 psi. Kaasarit olit "out of the box" 2 x 850 BG Speed Demon (double pumper). Kulutus 30L nii kaupunkissa kun hiwaylla, pumppu BG 280 gpm. Ajettu noin 4000 km, nolla ongelma, ei mitään säädetty.

  [​IMG]

  Ja kadulla ei saa ikinä ahdon puolelle, boost tule vasta jos kaasua todella painettaan. Mutta jos muutama millimetri tarkoita 100+ m suditusta...

  Nyt on 540 BBC, 8-71, 2 x 1095 cfm King Demon (=Dominator) blower carbs. Toivoisin, että olis 2 x 1250 cfm.

  Miten menee laihalle? Onko alussa muutama hetki hyvää ja sitten kuolee, tai? Sitten voi olla että kaasarit on kuivalla (bowls empty).

  *Pumppu, letkut etc
  *Liian pienet kaasarit, "too much vacuum sucks the bowls dry".
   
 19. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  tällä hetkellä aliahdetu välitys paineita 0,25bar, mites vaikuttaa seoksiin auttaisko ahtojen nosto vai meneekö vielä pahemmin laihalle vai ??
  rajotin 5750rpm
  tyhjäkäynti-puolkaasu seokset sinnepäin edes, mutta puolkaasun jälkeen menee laihalle, täyskaasu vedossa on laihalla, vähän aikaa odottaa niin paranee seos mutta laihalla edelleen kun tulee rajotin vastaan........(suuttimet porattu 3mm terällä....)
  vielä vois kokeilla neulat katkasta, sitten loppuu multa konstit :cry:
  bensa linjat on tehty, sähköpumppu on, luultavasti bensa riittää.....
  pitänee ruveta haaveilemaan isommista kaasareista.......
   
 20. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Mä en oikeen tajuu näit seosjuttuja "draw thru" kaasarivehkeissä, et miks se menis laihalle jos bensa riittää? Kun toi kuitenkin riippuu ihan siitä paljonko menee tavaraa sen kaasuttimen läpi, ei sen pitäis päästää mottia laihalle jos siellä on riittävästi suutinta, bensaväylää ja bensaa. Eikä isompi kaasutin suinkaan tarkoita samaa kuin rikkaampi seossuhde, se optimi on sama kaasuttimen koosta riippumatta. Ilmaa isosta kaasuttimesta voi mennä läpi enemmän ja sen myötä myös bensaa, mutta suhde säilyy optimissa samana.
   

Kerro tästä muillekin!