Rengas suosituksia normaaliin asfalttiajoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja -ari p-, 26.5.2006.

  1. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Käyttökokemuksia/suosituksia renkaista?

    Auto 1989 GMC Suburban ja ajo lähinnä asfaltilla.
    Tällä hetkellä vanhat 33" mutarenkaat alla joten ulina on tietysti aikamoinen asfaltilla.
     
  2. mä_vaan

    mä_vaan 1st gear

    itellä oli bfg at 31x10,5x15
    pikkarissa ympäri vuoden ja toistasesksi parhaat renkaat ikinä
    kuitenkin pääsäätönen ajo maatiellä normaali käyttöauton tapaan mm. kauppaan ja takas
     
  3. MudMax

    MudMax Gearhead

    Nelivetorenkaista ei ole kovin monesta merkistä kokemusta, mutta Kellyyn ja humpuukiin (Hankook) verrattuna selkeästi parhaat on ollut Goodyear Wrangler RT/S.
    Näitä on ollut parissakin Moparissa, ja painavassa autossa niillä saattaa pärjätä jopa talvella, mutta ehkä jo taas ensi talveksi hankin nastarenkaat, eihän nuo wrangleritkaan enää ole pinnaltaan uudenveroiset.
    Asfaltilla kuitenkin mielestäni hyvät ajaa. Halvathan ne eivät ole, mutta halparenkaissa ei taida olla edes kulutuspintaakaan läheskään yhtä paljon.
     
  4. weripuo

    weripuo Gearhead

    voisin melkein suositella bfg longtrail t/a
    se oli mukavan hiljainen ja kohtuu jäykkärunkoinen raskaaseen autoon

    talvikäyttöön en voi suositella
     
  5. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Kiitoksia tähän mennessä. Itselläkin bfg mud renkaat tosiaan alla mutta sen verran kuluneet että vaihto olisi edessä. Sen verran unohdin mainita että myös talvella tulisi pärjätä samoilla renkailla. Toki kaikkea ei voi saada varsinkaan näin painavalla autolla lukkojarrutuksessa taitaa olla ihan sama mitkä on alla;) Coopperin all terrain renkaita on minulle suositeltu. Kokemuksia noista?
     
  6. vette427

    vette427 3rd gear

    ite ostin juuri Jimmyyn BFG all terrain T/A ku meijän firman autossa ed kumeilla ajettiin 139000 ympärivuotisessa käytössä. siis samoilla!!!
    todelle hyvät kokonaisuutena, mutta tarkat ilmanpaineille ja vanne leveydelle. tosin niinhän ne on kaikki tollaiset gummit
    ylivieskassa rengasmyynti sorjonen myy sopivasti näitä.
    mun oli 33/12.5-15 ja hinta muistaakseni noin 650e eli ei kilometri kustannus oo liikaa...
     
  7. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Tarkat ilmanpaineille ja vanneleveydelle?
    Asiaan liittyen onko tietoa missä pk seudulla kannattaa käydä laitamassa ilmanpainetta renkaisiin kun eihän nykyään missään huoltoasemalla ole kunnon ilmapainepistooleja suoraan seinässä.
     
  8. AVRO

    AVRO Gearhead

    Bridgestone a/t 694, ainakin Range menee noilla kesät-talvet mukavasti. Kesällä ei niin suurta eroa, mutta talvella nämä ovat paremmat kuin BFG:n a/t:t.
     
  9. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Pocahontasissa BFG:n T/A Näillä olen pärjännyt kesät-talvet ja vielä (helpossa)maastossakin.
    Ainoa missä ei pito riittänyt oli kun oli akseiletten yli liejua pellolla ja jää liejun alla.
     
  10. skotikka

    skotikka 3rd gear

    oikeista paineista puheen ollen..

    mitkä noi all-terrainien oikeet paineet kuulus olla? omassa lavurissa kulunut lainehille, siihen malliin et ilmanpaineet ei oikeet.. ja en tieten ny muista mitkä paineet mul niissä ny ees on :odroll: niissä suositusrajoissa kuitenhi..
     
  11. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tiellä olen käyttänyt noin 3kilon paikkeilla... Maastossa n.2-1,5 kiloa.
     
  12. Sten

    Sten 3rd gear

    Eikö niissä enää oo se maksimiraja siinä 2,5 kilon paikkeella ??? Ite käytän 1,8-2 kiloa omassa mudterrainit (33x12,5-15) maantiellä.
    /Sten
     
  13. rockamobile

    rockamobile 1st gear

    enpä muista miekään noitten paine rajaa, mut reippaasti yli kolomen se on...
    suosituspaineet on ilmotettu yleensä tyhjälle autolle ja sittenki raakasti alakantiin,
    se on kyllä totta että mehtään mentäessä tuo 1,5-2,0 on hjuva.
     
  14. Sten

    Sten 3rd gear

    Niin, olenhan mäkin yrittänyt yli 3 kilon paineella mutta ajan mielummin siinä vähän alle 2 k paineella. Jenkit taas suosittelee 2,1 kilon paineella tieajoon. Ja se maksi paine muistaakseni oo 35 psi , mutta voihan se muisti pätkiä myös. 1 psi on 0,07 kiloa joten se tekisi sitte 2,45 kilo.
    /Sten
     
  15. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    En tosin ole varma edes pitääkö sen huoltiksen mittari paikkaansa missä renkaitä olin käynyt täyttelemässä, mutta sieltä kun saa vielä riittävästi ilmaa (ei ole sellainen pieni kannettava pullo jolla EHKÄ saa riittävästi ilmaa johonkin "normaaliin" renkaaseen...).
    Kuitenkin aika kovilla renkalla tiellä tykkään ajaa, niin ei urat keikuta niin kovin ja säilyy kaarteissa pienemmällä kallistumisella.
     
  16. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Vähän samaa kyselisin taas maasturiin sortuneena(tälläkertaa ford explorer -94) että onko noita vähän isompia "maastorenkaita" olemassa sellaisia joilla vois tosiaan ajaa kesät talvet? Edellisellä isolla bronkolla en talvella kerennyt ajamaan eikä näin ollen ole kokemusta näiden talviajosta? Samalla jos joku viisaanpi kertois ton explorerin pulttijaon ja että minkä kokoinen rengas sinne mahtuu pyörimään ilman korotuksia???
     

Kerro tästä muillekin!