Rengasalan ammattilainen/huippuosaaja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja toyopet, 27.3.2017.

 1. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Tubeless?


  Painata vanteelta alas ja kippaa 100grammaa niitä muovikuulapyssyn kuulia jokaiseen kumiin ja ajele menemään
   
 2. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Ennemmin ostaa sen pussin sitä oikeata jauhetta mikä siihen tarkoitettu
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 3. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Samallahan sen gummin painelee molemminpuolin irti ja kattelee gummille asennon missä menee kohtuu painolla...
  pyöräyttää vaikka varttikierroksen kerrallaan vanteella jne. tuppaa sieltä yleensä löytyyn se kohta jossa menee pienemmällä painolla, jos ei niin mättää sitten sen puolikierrosta lyijyä.
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 4. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Itse käytin laitattamassa vanteille ja painottaa BFG AT renkaat SYSIPASKOILLE Jack Wheelerin vanteille.... Kun en perkele uskonot nettiä ja kun ei ollut vara muutakaan nyt ostaa.
  Eka rengas ja vannekombo 300g heittoa. Katselin noin tunnin kun ne tappeli niiden kanssa. Sit ne sano, he soittaa kun on valmista, että säkittävät ne. Ei kuulema antanut ammattiylpeys periksi ruveta lätkimään kauheata kasaa painoja.
   
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Jotenkin tuo "rengasalan ammattilainen" kuulostaa nykyään lähinnä surkealta vitsiltä...aina kun käy epätöivoisesti etsimässä jotakin rengasliikettä, johon uskaltaisi viedä renkaansa ylipäätänsä laitettavaksi alkaa aina miettimään omien rengas- ja painotuskoneiden ostamista...vielä enempi kun ajelee kotiin ja katsoo laskua :odconfused:

  Mihinkä ovat kadonneet ne perinteiset ja osaavat rengasliikkeet johon vaan mentiin ovelle ja kysyttiin :

  " Moi, kerkiätkö laittaa vanteelle ? "
  "Joo, odota hetki" ...sitten olitkin jo kohta menossa kotia kohti tyytyväisenä :odcool:

  Nykyään on watun hienoja toimistoja ja tiskit, jonka takana istuu joku "ammattilainen" , watun näsäwiisas konttoriapina, joka rupeaa kyselemään jotain ajanvarausta, että oliko sinulla aika varattuna ? :odrealmad: :odrealmad: :odrealmad:
  Rengaspajan puolelle et pääse edes valvomaan miten renkaitasi murjotaan siellä :odcry: :odcry: :odrealmad: :wc::wc::wc::wc:

  Minulle rengasliike ja ammattilainen tuo mieleen lähinnä vähän nuhruisen rengasliikkeen, jossa renkaita on joka paikassa...siellä työskentelee ammattinsa osaava kaveri likaisissa haalareissa, jolta homma käy sen suurempia ihmettelemättä ja konttorin virkaakin hoitaa pieni nuhruinen koppi jossakin nurkassa, jossa seinällä on joku Good Year:n pimukalenteri...kahvia jos on, niin se on pohjaan palanutta mustaa tököttiä, joka jää juomatta...kippaat sen huomaamatta jonnekin roskikseen, jos tyhmyyttäsi otit sitä...
  Ei rengasliikkeessä tarvitse olla tarvitse hienoja toimistoja ja kahvihuoneita upottavine sohvineen...hinnat tingataan rehdisti, eikä niitä katsota joltain koneelta ja sanota ettei ole yhtään varaa tiputtaa blaa blaa...ei varmaan olekaan kun kaikki rahat menee typeriin pytinkeihin ja kahvihuoneen sohviin ja sen turhan "konttoriapinan" palkkaan :odconfused:
   
  Muokattu: 13.7.2017
  Powerstroke, wilburi, Jarde1 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Tuosta tuli mieleen eräs autokorjaamo täällä meilläpäin.
  Todellinen härski hartikaisen paja.
  Vein vuosia sitten vaimon auton sinne jarrulevyjen vaihtoon kesäisenä perjantaina iltapäivällä. Sanoivat että:
  "jätä siihen vaan, ei me enää tänää tehä mitään"
  (Istuivat haalareissa aurinkotuoleissa ja imuroivat keskiolutta.)
   
  rane58 tykkää tästä.
 7. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Varmaan tollasiakin rydäpajoja on vielä...en nyt kuitenkaan tarkottanut mitään "rydäpajaa", vaan ihan perinteistä suomalaista rengasliikettä, joita oli vielä joku 15 vuotta sitten melki joka nurkalla...nykyään on vaan noita suuria ja mahtavia Viaaanooooreja ja muita Multimastereita, ne ei ole mun juttu, vaikka pakostakin niitä joutunut käyttämään.
   
  rane58 tykkää tästä.
 8. Jza

  Jza Double Gearhead

  Mä vaihtelin autoon alatukivarret ja totesin sen jälkeen että ohjauskulmat on ihan v*tuillaan. No pitkä reissu tiedossa niin meinasin että käväisen säädättämässä ne oikein mittareilla jossain rengasliikkeessä. Maanantaina kello 16.30. Arvatkaapa onnistuiko! Ei saatana, ei yksikään liike ottanut. "siinä menee tunti, ei me ehditä".

  Joopa, edellinen säätö tehtiin vartissa vuosi takaperin ovelle ajaen (Orimattilassa, Käkelän auto ja rengas) ja tuli hyvä. Maksoi jotain naurettavaa. Nyt meillä meni kahdelta ihmiseltä yhteensä kuusi tuntia tiistaina puhelimessa ennen kuin tärppäsi firma joka suostui ne tsekkaamaan samana päivänä ja hommaan tosiaan meni tunti. Eikä löytynyt edes kotikaupungista. :mad: Vissiin lomat vähän painaa päälle, mutta silti. Ei heinäkuussa pitäisi mikään rengassesonki käsittääkseni olla? Osa liikkeistä tarjosi kuukauden päähän aikaa.

  Olisi pitänyt ottaa se ainut (tuttavan) tarjous "tuo puolilta päivin", mutta kun naiivina luulin että johonkin toiseen liikkeeseen pääsee suoraan ajamalla sisään ja aikaisin matkaan. Tai ehkä olisi päässytkin, puhelimessa lienee helpompi myydä eioota kuin kasvokkain.
   
  Muokattu: 13.7.2017
 9. emil knievel

  emil knievel 2nd gear


  toi on mukava kuva menneiltä ajoilta, mutta me jotka tota "kaivataan" ollaan katoavaa kansanperinnettä ja todellinen vähemmistö. jakkupuku ja kulmahousut tuo rahaa. tee-se-itse-mies, ei juurikaan.
  autokorjaamoiden(ja rengasliikkeiden) väestä on enää murto-osa minkäänsortin ammattilaisia, tiskin takaa tuskin löytyy kaveria joka osaa tehdä edes voikkaria.
  "mikä sen rekisteritunnus on?"

  ihan välihuomiona:
  joskus opetin kädestä pitäen katsastus-inssille tojotan ensiö- ja toisiokenkien eroa ja merkitystä... ettei se koulutuskaan näissä hommissa mitään takaa.

  toisaalta... joskus ammoisina aikoina korjaamolla työskennellessä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa alkaa vääntämään YHTÄÄN mitään kun työaikaa on puolituntia jäljellä. ajoittakaa ukot hommanne niin, ettei paina pakko päälle!!!
   
 10. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Täällä itä-helsingissä on yksi wanhan liiton paja. Rengaslasi oy.
  Sitä olen käyttänyt, ja homma toimii.
   
 11. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tasapainotus kone tuli sen verran sopivasti, että tuli hommattua hallille rengaskonekkin


  Niitähän saa jo leasing laitteenakin


  Tuttu oli laskeskellut, et hänellä on auto, vaimolla on auto, tyttärellä on auto ja pojalla bemari

  Pari iltaa ynnäilly ja totesi, että molemmat koneet uutena haukkuu hintansa takaisin 3 vuodessa ja sen jälkeen kaikki on vaan voittoa ja ihan vaan oman perheen renkaat tekemällä  Jos nuukailla tahtoo, niin selainen 100e;n käsikone ja jotain tasapainoraetta.


  J.K mitäs sellainen pussi maksaa ja toimiiko pienemmissä renkaissa?
   

Kerro tästä muillekin!