Rengaspaineet??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 23.4.2003.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Paljonko pitäisi olla?
  Kun ei ole mitään hajuakaan
  Eli autona 60-luvun camaro, ja renkaina
  205/15 ja 275/15
   
 2. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Ei taida vielä näillä tiedoilla selvitä.
  Renkaan profiili pitäisi ainakin tietää, mutta veikkaisin vaikka 205/70-15 ja 275/60-15, jolloin laittaisin taakse n. 1.8-2.2bar ja eteen 2-2.5 bar.

  Paras keino on hakea se oikea rengaspaine kokeilemalla. Laitat ensin sen verran ettei näytä "luttanalta" ja alat mittailemaan säännöllisin väliajoin. Jos alkaa kulua reunoilta niin nostat paineita ja jos keskeltä niin lasket paineita.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ööö.. No mitenkäs nuo sitten muuttuu jos esim on 50 korkea eikä 60 tms?
  Eli miten vaikuttavat?
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Sama juttu joka kerta. Millasia kivirekiä miehet oikein ajaa kun paineet on aina lähempänä 2.5 kuin 2.0 vaikka valmistajan suositukset perusrenkaille on lähempänä 2.1 kun 3.0:aa. Ja jos profiilit mataloituu niin paineetkin yleensä laskee ? Vois kuvitella, että on jotain vikaa alustassa, jos tarttee helkkarinmoisia paineita ?
   
 5. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Miten kun jotkut puhuu, että matalaprofiilirenkaassa saattaa käydä niin, että liialla paineella alkaakin kulua reunoista- onko mitään perää?

  Itselläni keskikokoisessa amerikkalaisessa on takana 255/60 15 ja 2.5 bar oli liikaa ja kului keskeltä, joten tiputin 2.0:n. Edessä 205/65 15 ja 2.5 bar on toiminut ihan hyvin.
   
 6. lake ender

  lake ender Gearhead

  Matalaprofiiliset kuluu juuri noin, eli liian vähän painetta, niin kuluu keskeltä.
  Liika paine taas harvemmin kuluttaa renkaita epätasaisesti.
  Meitä on moneksi, mutta itse kuulun noihin "kivireillä" ajelijoiksi.
  Sen minkä mukavuudessa häviää, ajo-ominaisuuksissa voittaa. Kokeilemalla ne sopimammat paineet löytyvät.
   
 7. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Matalaprofiilisempi rengas samanlevyisenä vaatii enemmän painetta.
   
 8. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Onks todella noin? Mä muistan, että VM:ssä oli joskus ratatesti jollain Volvolla, missä ne ajo vakionakeilla ja sitten matalaprofiilisilla aavistuksen leveämmillä, niin toimiakseen ne korkeepeofiiliset vaati huomattavasti suuremman paineen kun matalaprofiiliset.
   
 9. xtremer

  xtremer 1st gear

  mitä matalampi profiili sitä enemmän vaati painetta, vaikka rakenne olisikin jäykempi.
  Näin on sanottu mulle monessakin rengasliikkeessä.

  Vrt traktorin renkaassa painetta muistaakseni on 1 bar.
   
 10. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  traktorin eturengas vai? Niissä haetaan paineella jotain ihan muita ominaisuuksia, ei niitä voi verrata. Kyllä mullakin 60-sarjalainen toimi parhaiten jollain 0.7 kilolla, muttei silläkään vissiin oo tän kanssa tekemistä. Rengasvalmistajilta kannattais sitä tietoa udella, rengasliikkeissäkin se tieto on aika usein sellasta mutu hommaa. Ton vaan muistan ton Volvo testin VM:ssä, ja siinä oli tosiaankin niin päin, että matalaprofiilisessa nopeimmat ajat tuli pienemmillä paineilla. Ei muuten oo f1 renkaisaskaan kauheesti painetta, tosin eipä ole matalaa profiiliakaan.
   
 11. Batman

  Batman Gearhead

  Lasketaankohan noi 60-sarjaset matalaprofiilisiin? Mun pick-upissa on kulunu 275/60 keskeltä vähä reunoja enemmän, siis takana = liian vähän painetta?? Minkä verran ootte pick-upeissa pitäny takana painetta?
   
 12. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Liikaa painetta. Minkä levyinen vanne ? Jos vanne on kapea esim. 7", tarvii painetta olla hieman enempi, muuten se on "lullamainen" ajaa. Mutta siitä taas seuraa se, että rengas kuluu keskeltä.
   
 13. Batman

  Batman Gearhead

  10" vanne, ja painetta on ollu vaan jotain 2 bar. Ajettavuus on kyllä ihan kohdallaan, tai mitä se ny pikapissa voi olla. Auto on muuten stepside=lyhyt. Ja ajelut on käytännössä aina ilman kuormaa. Pitäisköhän tota painetta vielä laskea vähän?
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  onko painetta liikaa jos kuu paistaa taka vasemalta ?

  hei camoon aika ajoneuvo kohtaista

  toi ilman paine ja maku asia myöskin vaiko...? hä
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kävin vaihattamasssa viime kesänä takarattaat.(255-60-15). Liikkeessä 3 ukkoo mietti sormi suussa mitähän paineet pitää olla! sit ne puhalsi sinne 3,5 KILOA!! Lähtiissä vielä P*R_LE supattivat keskenään että tollo ku 6-kone tollasessa lotjassa, vaikkakin pellin alla 360 cid.. kyllä mielipiteet varmaan muuttu ku pihasta poistuin savupilven saattamana!
   
 16. paxton

  paxton 1st gear

  leveä rengas tarvii paineita enemmän suhteessa kapeaan että ei kapene keskipakovoiman johdosta ja kulu keskeltä. eli jos leveä rengas kuluu keskeltä niin ei ilmaa ole liikaa vaan liian vähän.itselläni on 265/50 16 renkaat ja noin 5 kiloa paineita hiukan kovat ajaa mutta kuluu tasaisesti
   

Kerro tästä muillekin!