Renkaat -91 Capriceen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja 71, 20.4.2015.

  1. 71

    71 1st gear

    Eikös kukaan voi vahvistaa että 255/60R15 mahtuu pyörimään kuten vanhakoppasessa ? Nokian nastakummit on 235/75 R15 ja nekin pyörii niin joteskin paljon matalampi kumi vaikka sentin leveämpi per reuna luulis mahtuvan ? Kait jollain on alla monen kombo ?
     
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Takana, edessä vai molemmissa? Mulla ainakin on takana tuommoiset (kuten tästä ketjusta selviää), eteen ei tulisi mieleenkään laittaa..
     
  3. 71

    71 1st gear

    Joka nurkkaan tietty 8) Mulla toi noksun 235/75 nastarengas oli vanhakoppasessa aika tiukka edessä mutta 255/60 ei ollut. Sen vuoksi ajattelisin sen mahtuvan uuskoppasessakin eteen kun sentti leveyttä lisää molemmille puolille ja huomattavasti matalampi niin luulis tilan riittävän ?
     
  4. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    No kurkkaapi alle nykysten pallojen kanssa ja jos jää enämpi kuin sentti tilaa sivuille ääriasennoissa niin mahtuuhan se. Vanteen offsetti vaikuttaa tietty kans, mut jos samoille vanteille meinaat niin silloin toi mittailu onnistuu helposti.
     
  5. 71

    71 1st gear

    Miksei eteenkin ? Noi Nokian nastat 235/75/15 ei ota kiinni mihinkään niin sentti lisää leveyttä ja paljon matalampi pitäis mahtua ? Vai pitääkö tässä jättää auto talviteloille kun ei kesägummeja oikein löydy 8) Kait joku on homman kokeillut ja vanteethan olis alkuperäiset alut...
     
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Koska kyseessä on henkilöauto, ei kuorma-auto.
     
  7. Tseiaar

    Tseiaar 3rd gear

    Vuoden vanha ketju, mutta vastaanpa silti.
    Mä hommasin omaan ´92 farkku Capriceen tälle kesälle 255/60-15" kumit kummallekkin akselille. Autoa madallettu 2,25" takapäästä, ja 1,5" etupäästä. Kummallakin akselilla olevat renkaat mahtuvat hyvin paikoilleen, ei ota kiinni edestä eikä takaa missään tilanteessa.
    Kun rengasta vaihtaa, ja nostaa autoa rungosta, tulee takarenkaatkin hienosti pois paikoiltaan. Jopa paljon paremmin kuin edelliset kesäkumit (225/75-15") tai talvikumit (235/75-15").
    Vanteina Capricen omat peltivanteet joilla kokoa 7 x 15", ET lienee 0 noilla orkkisvanteilla?
     
  8. Tseiaar

    Tseiaar 3rd gear

Kerro tästä muillekin!