Renkaiden elinikä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja WBBC, 16.11.2019.

 1. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Itsellä ollut Nokia Hakka 6,7,8 ja ukilla tais olla Hakka 4:set talvirenkaina. Kaikki olleet ihan hyviä, pois lukien että nastat tuntuu irtoilevan vähän turhan herkästi kaikista.

  Kesärenkaana Nokialaiset on niin hanurista, että en kyllä osta. Ei kestä kulutusta 9tkm käyttöautossa ja oli loppu. Ja kalliita vielä suhteessa moniin muihin. Michelinin Energy Savereitä ollut nyt ja niihin harvinaisen tyytyväinen. Omassa rengas koossa suht halpoja (alle 400€ sarja). Oli pari Continentalitkin, mutta ei oikein ollu hyviä. Toinen Continental oli kova ääninen ja kului nopeasti vielä.

  Harrasteessa alla vieläkin jotkut halppis renkaat kestäneet aivan sairaan hyvin. Oisko ostettu 2007 ajettu noin 1500km vuodessa siitä voi laskea että kestäneet yli 20tkm joka on todella hyvin. Pintaa tällä hetkellä about noin 3mm. Ikä alkaa tulla vastaan kulutus pinnassa näkyy selviä repeytymiä...

  http://www.suomencaprit.fi/foorumi/...gallery_item&type=garage_gallery&image_id=395
  "Sportjet" 205-50-r15

  Niin ja valkoista savua tuli uutena vielä.
  https://gyazo.com/badd11b6a4fbe7ed105ff90f522c70cf
  (Samat renkaat siis vieläkin alla)

  Jos kesällä vihdoin ostais uudet, ja korkkais nekin heti kun saa alle. Tuohon kokoon ei ole oikein mitään sopivaa tarjolla jollei kelpuuta Nankang UltraSporttia
   
 2. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Itselläni on ollut yli 10 sarjaa Nokian kesärenkaita Mersun ml alla ka jokaisella sarjalla on ajettu 32-37 t km.
  Eli en voi moittia.
  Viime kesänä lipesin tästä Nokiasta pirelliin mut eivät mielestäni olleet niin hyvät.
  Tuo mainitsemani km määrä on se minkä ajan kesässä ja 75% on kärryperässä josta puolet 2.5 t kuormalla.
   

Kerro tästä muillekin!