Renkaiden ja vanteiden valinnasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja 59, 7.11.2001.

 1. 59

  59 Gearhead

  Tuossa kesän aikana kaikennäköisiä laitteita tapahtumissa katselleena juolahti mieleen miksiköhän monet jättävät huomioimatta renkaiden ja vanteiden merkityksen auton ulkonäölle. Nehän ovat kuitenkin yksi suurimmista tekijöistä ulkonäössä. Ihan pelkästään renkaiden puhtaudesta huolehtiminen on tärkeää, valkosivun tulee olla valkoinen ja mustan kyljen musta. On koko auto paremman ja paremmin hoidetun näköinen. Usein edes näyttelyjä varten tuntikaupalla puunatuissa autoissa ei ole renkaita muistettu/viitsitty putsata. Eikä se muuten ole edes iso homma, kun viitsii vähän useammin tehdä eikä päästä likaa pinttymään.

  Lisäksi valitettavan usein näkee täysin tyyliin sopimattomia rengas-vanneyhdistelmiä. Esim. kromivanteet ja kohokuviokumit eivät oikein istu (makuja on monia) 50-luvun risteilijään. Ajatelkaapa vaikka Golden Pakaraa joillakin mustilla vyörenkailla tai kromivanteilla, ei taitaisi näyttää läheskään yhtä hyvältä???

  Moniin autoihin (50-lukulaiset, nostalgiarodit yms.) kuuluisi tyylinmukaisesti ehdottomasti rättirenkaat. En tiedä onko kaikkia peloteltu niiden huonoista ajo-ominaisuuksista, mutta valitettavan harvoin niitä autojen alla näkee. Omakohtaisena kokemuksen voin sanoa, että nämä nykyiset rätit ovat olleet ihan mukavat ajella, vaikka Suomen tiet ovat mitä ovat. Ja autokin näyttää aivan toiselta, kuin entisillä vyörenkailla ja kaposilla valkosivuilla.
   

Kerro tästä muillekin!