Rikastin ja kylmäkäyntisysteemit, kokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja PauliP, 30.12.2010.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tuossa eilen projektibuickkia lämmittelin ja säätelin pihassa pakkasessa. Rikastin oli siinä jo säädetty toimimaan kohtuullisesti, samoin imuilma tuli pakosarjonen lämmönvaihtimelta ja ilmansuodatin tuntui lämpimältä. Eli TACS toimi ainakin kylmällä.

    Auto kävi nätisti tyhjäkäyntiä ja avasin ilmapuhdiostajan kannen rikastinläpän asennon tarkastamista varten. Yhtäkkiä kone alkoi rykimään ja ei meinannut pysyä millään käynnissä muutoin kuin kaasua pumppailemalla. Laitoin ilmanpuhdistimen kannen takaisin, ja kone palasi heti normaaliin tyhjäkäyntiin.
    Eli, imuilan esilämmitys näyttää olevan ihan oikeasti tarpeellinen ja hyvä vekotin. TACS systeemihän toimii siten että kovalla kaasulla imusarjan alipaine laskee ja läppä aukeaa kylmälle ja isovirtauksiselle puolelle. Kovilla virtauksilla ei kai polttoaineen pisaroitumista kylmissä kanavissa tapahdu niin paljoa.

    Tuossa ei ole pakokaasua imusarjan lämmityskanavassa kylmänä ohjaava EFE-venttiili toiminnassa, on näköjään joskus poistettu sen letkut, vaikka venttiili onkin paikoillaan kuskipuolen pakosarjassa ja termsotaattikytkin imusarjassa. Pitänee palauttaa systeemi käyttöön.
     
  2. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Vai oisko tuo laihalle menny?? Ku aukasit putsarin kannen sai ilmaa suoraan eikä tarttenu imeä putsarin läpi....
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Voihan se olla vähän laihalla ja tuo kylmän ilman vaikutus korostua siitä johtuen, mutta mieluummin saa olla rikastin päällä mahdollisimman laihalla kuin rikkaalla näillä besanhinnoilla.
     

Kerro tästä muillekin!