rockautosta tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hertta08, 11.3.2009.

 1. -tl-

  -tl- Gearhead

  Jos tilaat tavaroita EU:n veroalueen ulkopuolelta, ne on tullattava, ja niistä on maksettava arvonlisävero. Jos lähetyksen tavaroiden arvo ilman kuljetuskustannuksia on enintään 22 euroa, veroa ei tarvitse maksaa.
   
 2. Beach

  Beach 2nd gear

  Jos tuote alle 22€, niin saa ilman alvia. Jos tuote yli 22€, niin myös rahdista alv.
   
 3. pfihlman

  pfihlman 1st gear

  Helou, mitä tuohon etukäteen tullaus-menetelmään tulee laittaa? Pitääkö etsiä jostain tullin sivuilta joku notuli vai miten se niinkuin käytännössä toimii? Pitäs ehkä turbiini tilata ellei korjaamo löydä sellaista:
  Enter Tax ID Pre-Pay Customs Charges (except Mail packages)? (Not available for selected shipping method)[​IMG]
   
 4. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Ei mitään, laitat vaan täpän siihen pre pay custom charges kohtaan
   
 5. Beach

  Beach 2nd gear

  Aina maksanut tullit ja verot vasta kun tavara Suomessa. Jos en ihan väärin muista, niin Rockauto osaa lähettää alle 150€ ostokset niin, että ei tarvitse tullia maksaa.
   
 6. Hai

  Hai Double Gearhead

  Mites ne sen tekee?
   
 7. dart -66

  dart -66 Gearhead

  No eipä ole vielä osunut kohdalle...
   
 8. hzemax

  hzemax Gearhead

  Yleensä, ko oon tilannu Rockautosta, ni oon tilauksen jälkeen painanu sitä prepay taxes nappulaa (toimii vaan Fedex) ja jos ei sitä summan alhaisuuden vuoksi tarvitse, ni ei sitä tartte maksaa, eikä se Rockauton ohjelma sitä penää.

  Useimmiten se Fedex on se edullisin vaihtoehto. USPS ei semmosta tarjoa. Oma aikani on senverran kallista, ettei mulla ole aikaa eikä edes varaa turata Tullin haluatko tullata itse perseilyn kanssa.
   
 9. MudMax

  MudMax Gearhead

  Näin: https://tulli.fi/netista-tilaajalle/tullausinfo/tullauksen-hintarajat
  Joskus tilasin vannesetin Ebayn kautta 1 kpl kerrallaan, kun rahdin hinta nousi vähemmän kuin mitä tulli+tullista perittävä alv olisi maksanut (ja lisäksi varmistin ettei Kiinassa valmistetuista alumiinipyöristä mahdollisesti perittävää polkumyyntitulliakaan voi mennä).
   
 10. Beach

  Beach 2nd gear

  Voi olla jo vanhentunutta tietoa, mutta joku koodi paketin päälle siitä että tavaran arvo alittaa tullimaksun rajan.

  Vaan selviäähän se arvo siinäkin kun itse tekee tulliselvityksen.
   
 11. jusi99

  jusi99 Gearhead

  RockAuto Order 132500378 - Possible Delivery Problem

  Hello,

  FedEx has informed us of potential issues with the following shipments from RockAuto Order 132500378:
  Clearance delay

  To reach FedEx by phone or email, please visit https://www.fedex.com/en-us/customer-support.html

  Please contact the carrier to avoid having your shipment delayed or returned to sender.

  Miten tähän pitää suhtautua. Rockautolle maksettu tullit. Osien hinta alle 150€
   
 12. Nupa

  Nupa Gearhead

  Kato fedexin sivuilta mitä siellä lukee.
  Ei välttis muuta kuin odotella.
  Noita on tullut kun eivät ole jaksaneet ajella tännepäin (eli "paketti ei ole ehtinyt päivän jakeluun").
  Kerran oon joutunu selvittämään, että kaikki kulut on maksettu.
   
 13. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Mulle tuli toi sama ilmoitus kun Rockauton paketit oli odottamassa tulliselvitystä Postilla. Postin kautta tuleviinhan ei voi tulleja maksaa Rockauton kautta, Tullasin itse ja maksoin erikseen Postin uuden 2,90€ lisämaksun. On muuten ärsyttävä, ei käy kuin Visa ja Mastercard ja joka paketista pitää maksaa erikseen, ei pysty maksamaan kerralla useampaa pakettia.

  Ja sama ilmoitus tuli myös toisesta paketista josta olin maksanut tullit jo Rockautolle tilauksen yhteydessä. Sen jälkeen FedExiltä tuli Suomen päästä mailitse kysymys onko paketti tulossa yksityishenkilölle (vastaanottajana oli vain oma nimi, ei viitettäkään mistään firmasta paketissa) ja piti nyt ekaa kertaa itse vielä kuitata että on yksityishenkilölle tulossa. Muuten olisivat kuulemma laskuttaneet tullit toiseen kertaan. Aiemmin en oo tällaiseen törmännyt.

  Liekö jotain muutoksia systeemeissä?
   
 14. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Perkele että toi posti on paska instanssi. 2 lähetystä saapui rockautosta postin ulkomaan terminaaliin 21.2 eli viime perjantaina. Uskomatonta kyllä jo keskiviikkona 26.2 tuli kirjeet niistä työpaikalle kun tilasin tavarat sinne. Maksoin heti tullit. Torstai iltana ihmettelin kun ei ole tila usps seurannassa muuttunut "odottaa tullausta" tilasta mihinkään. Meni tullin sivuille kun ajattelin katsoa menikö maksuissa joku vikaan missä lukikin etusivulla. "posti perii 2.90€ käsittelymaksua joka lähetyksestä. Jaa no en huomannut saapumisilmoituksessa tällaista. Postin seurantaan koodi sieltä sama tila ja siellä olikin joku kohta tuosta maksusta ja sen pystyi tarkistaa onko maksettu. No ei ollut kun en tiennyt mokomasta. Maksoin sen heti torstai iltana pois siltä linkkiä pitkin. 28.2 perjantaina seurailin postin tilaa ja ei vaan muutu odottaa tullausta tilasta. Soitin postiin että mikä ongelma tässä on kun on käsittelymaksu maksettu heille ja tullin palvelussa näkyy maksettuna ja luovutuspäätös. Siellä vastataan että ei hän tiedä mutta että menee 1-3 päivää kun he käsittelevät tuon 2.90€ käsittelymaksun ja varmaan sen takia tila ei ole muuttunut. Siis ei perkele 1-3 päivää kun he käsittelevät 2.90€ maksun. Eikö siihen nyt ole jonkunlainen automaatti joka osaa sen varmistaa. Heillä kun on käsittelyt ruuhkautunut tämän maksun takia. Tulli pystyy tähän 10 sekunnissa mutta posti tarvii 3 päivää. Huh huh
   
  jariha tykkää tästä.
 15. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Kaks viimeistä muutaman kympin pakettia tullut nyt niin että ovat tehneet jotain Rockautossa niin että näyttäisi että verot olis maksettu Rockautoon vaikken niitä sinne maksanut (en laittanut sitä rastia ruutuun). Fedex toimitti edellisen suoraan ovennirkkoon kyselemättä eikä se tosiaan mennyt tullaukseenkaan. Nyt ensiviikolla pitäis tulla pari tukikumia eli pikkupaketti ja sama juttu mutta nyt on voimassa toi postin lapsellinen lypsymaksu. Vittu kun ovat tyhmiä kun keksivät tommosia ja sitten eivät pysty edes käsittelemään niitä. Katotaan miten käy.
   
 16. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Siis vaikuttaako toi Postin diiba daaba maksu myös FedExin lähetyksiin? Ja siinäkin tapauksessa, että tullimaksut on maksettu ennakkoon? Kuullostaa todellakin siltä, että tarvii palkata joku konsultti vielä suunnittelemaan, miten toi homma saadaan käytännössä toimimaan.
   
 17. xarper

  xarper Gearhead

  No ei postin touhut vaikuta mitenkään Fedexin lähetyksiin.

  Ja ei kenenkään oo missään vaiheessa kannattanu tuolta Postilla edes tilata mitään koska
  1. posti
  2. turhaa työtä itelle tullien/alvien kaa ku fedex voi maksaa suoraan kaiken.

  Ehkä jos postilla tilaa ni sietää kärsiäkkiä moisia sakkomaksuja :p
   
 18. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Joo. USPS ja UPS käyttävät Postia yhteistyökumppanina jossakin määrin mutta ainakin FedExin kanssa pitäisi tosiaan olla extramaksuilta turvassa.
   
 19. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Eipä tosiaan vaikuta FedEx -toimituksiin. Jotain pientä tilasin viime viikolla, ja katsoin ettei toimitus tule USPS:n kautta, joka lie postin amerikkalainen "etäpesäke".
  muoks: tähän olikin muutama jo todennellut...
   
 20. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Fedexillä kyllä toimii. Pojan toyotaan tilasin viime viikolla osia, joita ei taaskaan Suomesta saa. Tasan viikko ja osat oli kotona.
  Kuriiri ei nykyään enää soittelee onko ketään kotona, nostaa osat jemmaan ja laittaa viestin, että ne on siellä.
   
  Seevu tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!