rockautosta tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hertta08, 11.3.2009.

  1. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Mun ensimmäinen tilaus RockAutosta lähti näköjään käyntiin aika samalla tavalla.

    Tilasin viikko sitten Jeeppiin lambda-anturit, virranjakajan kannen, pyörijän, sytytystulpat ja -johdot. Maksu sujui kätevästi paypalilla ja samana päivänä tuli ilmoitus että tavarat on lähteny matkaan. FedEx ilmoitti tavaroitten saapumisesta maahan, ja tein tullauksen itse netissä. Tänään sain paketin työpaikalle.

    Kotona avasin paketin, ja kas kummaa, sisältä löytyi vain sytytystulpat ja -johdot. Kaikki muut puuttuvat, vaikka lähetyslistan mukaan niitten pitäisi olla samassa laatikossa!

    Sähköposti lähti RockAutolle miltei samontein, ja sen jälkeen rupesin surffaan onko muilla ollut ongelmia RockAuton kanssa. Pääsääntöisesti kokemukset näyttää olleen hyviä, joten toivotaan nyt että tää päättyis yhtä hyvin kuin MikaelT:llä.
     
  2. Sturmer

    Sturmer 2nd gear

    Pari kertaa jäänyt tilaamatta kun osat pakkaa lähtemään erikseen. 3-5 eri paikkaa. Rahti kulut kertaantuu samalla :/

    Onks tos mitään vaihtoehtoa et sais 1 rahtikululla Suomeen?
     
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    ^näyttää niiden sivut sillä pienellä rekankuvalla mitkä osat lähtee samasta paikkaa kun ostoskärryssä jo oleva osa.

    Jos yhtään lohduttaa niin kanadaan olen myös tilannut Rockautosta kamaa, hinnat paikallisissa putkissa yleensä 50-100% kalliimmat. Viimeisin oli siis Chevy 350 marine long block mikä oli vieläpä tarjouksessa puoleen hintaan. Mosa noin 860e+ rahti 100e + vero rajalla 100e. Samalla osanumerolla tota konetta tarjoillaa muualla netissä 2400-3000 taalaan hintaan.
     
  4. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Näkeekö mistään ennen maksua että kenen rahtaamana tilaus tulee? Kolme eri hintaista toimitustapaa on mutta niissä ei merkintää kuljetusliikkeestä?
     
  5. MudMax

    MudMax Gearhead

    ^Edellisen(kin) sivun viimeisessä viestissä selvitin samaa asiaa :)
     
  6. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    :oops: Jäi tämä viestiketju lukematta ennen kysymyksen tekoa :oops:
     
  7. Pedro81

    Pedro81 1st gear

    Hyvin on mullakin tähän mennessä menny rockauton tilaukset. Kaikki tullu mitä pitää ja rahaa säästyny jo varmaan tonni pelkän ilmastoinnin kanssa. Ja tullauski on nykyään helppoa ku sen voi itte tehä netissä millo lystää ja maksaa maksut samantien verkkopankissa. Huomenna tai ylihuomenna pitäis olla paketin oven takana. Tilattu viime maanantaina. Ja olihan tossa se yks pyhäki välissä. :)
     
  8. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Tänään tuli Fedexiltä Rockauton paketti ja helvetin paljon halvemmaksi tuli vaikka otin hetimullekaikkitännenyt international lähetyksenä.
    Ainoana miinuksena ruma jääkapinmagneetti paketissa mukana. Pitänee reklamoida siitä :poff:

    Voi olla jo edellä mainittu, mutta neuvona että se Fedexin 010 alkuinen asiakaspalvelunumero on täysi vitsi. Jos oikeasti haluaa jonkun vastaamaan puhelimeen ja selvittämään toimitusta niin kannattaa soittaa numeroon 09 758 5698
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Semmosta tuli vielä mieleen että jos jotain joutuu paikallisesta osaliikkeestä hakemaan, niin eikun Rockauton sivuilta printti hintoineen käteen ja kauppaan että olisko tommosta osaa myyrä? Monta kertaa on tullu hinnat alas ihan helvetisti! Tajuttomasti ilmaa monissa hinnoissa, ei toki aina. Saa se vähän enemmän ollakin koska rahdit jää pois, ja jos on epäilystä että mikä osa sopii niin saa sitte palauttaa/vaihtaa kivuttomasti, on sekin jonkun arvoista ns palvelua.


    edit, muutenkin tinkaaminen kannattaa aina, mitään siinä ei menetä. Päätin ostaa kunnon rengasraudan, juuri tälläinen Ken-Tool T45, made in USA:
    http://www.northerntool.com/shop/tools/ ... _200347638
    Tarvikekaupan (iso kauppaketju) kassa näpyttee tietokonetta ja sanoo hinnaksi 110 taalaa. Vastaan kylmällä tuijotuksella (=yritäs uudestaan). Kimuli sanoo 85 taalaa. Vastaus: hrrmmmmhhh...mmmh... Kimuli: 65 taalaa. Vastaus: ok! Eli sain lopulta halvemmalla kuin nettiputiikeista.
     
  10. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Jepsis, puuttuneet osat tulivat tänään. Ei muuta kuin ruuvaamaan.
     
  11. ahonkivi

    ahonkivi 1st gear

    Onko muilla onnistunut hyvin fedex-lähetysten tullaus tuolla tullin nettipalvelussa?
    Näytti rahtilähetyksen tullaus eroavan jonkin verran postipaketin tullauksesta.
    Mitä ootte laittaneet noihin varaston tunnus , viite ja edeltävä asiakirja kohtiin?
     
  12. z 28 jari

    z 28 jari Gearhead

    Ihan ok meni fedex:in paketin nettitullaus.Ekakertalaisena soitin tohon tullin konsultointinumeroon ,ja arvottiin linjan toisessapäässä olevan henkilön kanssa sopivat vaihtoehdot.
    Kun olin saanut tullauspäätöksen ,niin laitoin siitä kopion fedex:ille ja soitin varmuudeksi perään.Paketti oli seuraavana päivänä kotiovella.
     
  13. Carmo

    Carmo Gearhead

    Arvonnan tulos kiinnostaisi. Varsinkin jos se on yleistettävissä mihin tahansa FedExin lähetykseen.

    Itsellä tökkäsi juuri tuohon ahonkiven mainitsemaan 'edeltävä asiakirja' kohtaan (mikä se sellainen netti-itsepalvelutullaus on, jonka käyttöön tarvitaan kädestä-pitäen puhelintukea?).
     
  14. hiacekuski

    hiacekuski Gearhead

    Minäkin jouduin soittelemaan Fedexille kun tuo Tullin lomake ei auennut ihan heti. Mutta näillä tiedoilla meinaan selvitä jatkossa

    Tullitoimipaikka FI 015300

    Valitset päälentorahti ja lykkäät Fedexin antaman ShipmentID:n siihen.

    avot ja rupeaa homma luistamaan...
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    teoriassa joo. Tai onhan se oikeastikin, kun muuten homma toimii. Tänään tuli lappu, että voi tullata itse tai jättää itellan huoleksi ja maksaa lasku. Päätin hoitaa netissä. Muuten meni ihan nätisti mutta maksun ajan tullessa, ei niillä ole verkkopankeissa Pop-pankkia. No S-pankki on mutta liian vähän käyty Smarketissa, ei ollut rahaa. Mutta onhan meillä vakuutusten takia tili Tapiolassa. Sitä kautta yrittämään, niin eikö ole tunnukset vanhat. Puoli tuntia jonotin puhelimitse asiakaspalveluun ja hoituihan se sitten viimein. Se tullauspäätös tili-ja viitenumeroineen ei tietenkään auennut. Ei siis ihan yksinkertaisesti nyt mennyt mutta itse palvelu on kyllä toimiva ja yksinkertainen.aa. Mutta onhan meillä vakuutusten takia tili Tapiolassa. Sitä kautta yrittämään, niin eikö ole tunnukset vanhat. Puoli tuntia jonotin puhelimitse asiakaspalveluun ja hoituihan se sitten viimein. Se tullauspäätös tili-ja viitenumeroineen ei tietenkään auennut. Ei siis ihan yksinkertaisesti nyt mennyt mutta itse palvelu on kyllä toimiva ja yksinkertainen.

    EDIT: jatketaanpas nyt kun eilen kännykällä näpyttelin niin saattoi johtoajatuskin välillä kadota.
    Itsepalvelutullaus on siis todella kätevä palvelu ja helppo käyttää. Ainut ongelma siellä oli siis se, että kaikkia suomalaisia pankkeja ei verkkopankkilistauksesta löydy, siitä pitäisi tullille laittaa myös palautetta suoraan ja toisekseen palvelun pitäisi antaa tullauspäätös pdf-muodossa mutta minä en sitä ainakaan saanut auki. Tuli vain viesti "tullauspäätöstä ei löydy". Jos verkkopankkimaksu ei toimi eli ei ole omaa pankkia listassa, niin siitä pdf-muotoisesta tullauspäätöksestä pitäisi löytyä tilinumerot ja viitteet, joilla voi maksaa sitten erikseen omassa pankissa. Mutta kun se päätös ei aukea tai sitä ei ole, niin se maksu on hiukan hankalaa. Onhan siinä tietysti se palvelunumero, johon sitten voi soittaa mutta siihen se kätevyys sitten kaatuukin.
    Mutta kunhan nuo pikkujutut saavat korjattua niin todella käyttökelpoinen palvelu.
    Ei siitä hyvästä itellalle viitsi ~25€ maksaa tai lähteä täältä Vantaalle ajelemaan. Tai no saahan sen siirrettyä lähimpään tullitoimipisteeseen, joka lienee Jyväskylässä eli 50km päässä.
    Nyt tuli paketti kotiovelle kannettuna 23. päivä tilasin International Economy kuljetuksella ja 30. päivä pöydällä. Ihan OK.
     
  16. t.t.tammi

    t.t.tammi 2nd gear

    Nettitullaus toimis myös itsellä ihan näppärästi, puhelimitsekin sain yhteyden pienel jonotuksel et sai oikeat koodit osille.

    Mutta mutta, ketä on paypallin kanssa maksanu niin kannattaa lukee uudet ehdot mitkä sieltä paukahti mailiin just.

    Jos oon oikein ymmärtäny niin menee 3.9% + 0.3usd jotain cross border maksuu kaikkien kotimaassa nyhdettävien päälle.

    Pitänee jatkos käyttää jatkos suoraan visaa tai sit siirtää paypal-tilil rahat etukäteen ni eivät ota ku 1%.

    Muidenki näkemykset ehdoista olisi kovin tervetulleita.

    Ehdot tuolla:
    https://cms.paypal.com/ie/cgi-bin/?... Account Balances and transaction information
     
  17. jar

    jar Gearhead


    Äkkiä vilkaistenhan näyttäisi juuri tuolta :mad: Effective date oli kuitenkin jossain syyskuun alussa, että siihen asti selviää vanhoilla ehdoilla.

    Eli meneekö toi sitten niin, että jos siirtää visalta rahaa paypal-tilille, niin menee 1% ja jos maksaa suoraan visalla niin ~3.8% (northen europe)
    Vai kuinka tonne tilille rahaa sai siirrettyä, aina Visalta suoraan Paypalin kautta maksanut...

    Aika erikoista olis jos sais siirrettyä tilille rahaa 1 prosentin kuluilla ja suoraan visalla maksettaessa ois toi liki 4% :eek:

    No Rockautosta saa onneksi ilman tämmösiä paypalejakin, ja homma toimii.
     
  18. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Ja sitten kun tuon saisi vielä suomeksi :mad: Ei riitä lontoon ymmärrys ihan koko kirjoitettuun...
     
  19. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear


    Ei oikein hyvältä näytä. Noita uusia ehtoja sai lukea oikein huolella ja siltikään ei meinaa ihan kaikkea ymmärtää. Enpä usko, että siirtämällä rahat etukäteen sinne paypal tililleen saisi hoideltua maksuja selvästi edullisemmin. Itse ainakin ekoilla käyttökerroillani annoin niiden tehdä valuutanvaihdon euroista dollareihin ja vetivät siinä jonkin verran välistä käyttämällä maksajalle hieman todellista epäedullisempaa kurssia. En tiedä sitten onko käytäntö nykyään sama. Jotain mainintaa uusissa ehdoissa oli tuosta valuutanvaihtokurssista mutta ei jaksanut keskittyä tarpeeksi.

    Rahaa tuonne tilillensä saa laitettua muutaman päivän viiveellä siirtämällä pankissaan tietylle suomalaiselle tilille. Ensin kuitenkin pitää kirjautua sinne paypaliin ja valita Top up account josta saa sen tilinumeron mihin siirtää rahaa ja Transfer ID numeron. Ehdottoman tärkeää tuo, että osaa sen Transfer ID numeron laittaa tilisiirtoon kohtaan viesti maksajalle (?) mukaan jotta rahnat kohdistuvat juuri sinne omalle paypal-tilile. Muuten ne tulevat takaisin tai voi kestää kauemmin ennen kuin rahat ovat paypal-tilillä. Pankkitilin omistajan pitää olla myös sama kuin paypal-tilin.
     
  20. elgato

    elgato 1st gear

    Tilaus sisällä, visalla maksu ja fedillä kuljetukset.

    katotaan kuis kuskin käy! =)
     

Kerro tästä muillekin!