Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaan?)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja juku_h, 8.9.2014.

  1. juku_h

    juku_h Gearhead

    Iltaa!
    Onko koskaan touhuttu tämmöstä overdrivella?
    Suomesta alkaa kohtuu aihiot loppua tai ainakin hinnat pilvissä. :/
    Itsellähän ei taito riitä semmosen tilauksen järkkäämiseen, lähinnä kiinnostas onko semmosta koskaan tehty tai onko jotain innokasta puuhamiestä joka lähtisi asiaa toteuttamaan.

    Jukka
     
  2. Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Aihiot pitäis hakea jostain syrjäseuduilta jos meinaa että niitä edullisesti vielä jostain saisi.... Kyllähän niitä vielä preerioilla yms varmasti on ,mutta vain sen takia ettei romu-ukot ole katsoneet kannattavaksi niitä noutaa.

    Ois kyllä kiinnostavaa hommaa toi metsästys , mutta kyllähän siitäkin pitäis jotain käteen jäädä ,ei se oleminen ja liikkuminen sielläkään ilmaista ole vaikkakin halvempaa kuin täällä.

    Autonkuljetus rekka vaan hankintaan ja kiertelemään.
     
  3. Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Niin ja titlethän niissä pitäis olla jos ovat kokonaisia autoja , ellei sitten meinaa jotain mäkiauto-puuhakilpi vehjettä alkaa tekemään ,paperittomien kanssa voi tulla tenkkapoo jo Usassa , tai sitten Suoamessa.
     
  4. B 50

    B 50 Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Tietääkseni kyseistä operaatioo ei ole suoritettu. Käsittääkseni noita innokkaita puuhamiehiä löytyy joka firmasta jotka noita rahtauksia hoitaa. Talkoopohjalta taitaa puuhamiehissä olla hiljasempaa, ne raadot kun ei sieltä preerialta itsekseen konttiin kömmi. Mitä nyt itse alaa seurannut on viime aikoina kotomaassa myyntiin putkahdelleet aihiot olleet pääosin hyvinkin järkihintaisia. Parin aihion verran kerännyt kokemusta kantapään kautta, että kai niistä pari sanaa voi tännekin jakaa. Suuressa mahtavassa lännessä välimatkat on pitkiä. Rodinraatoja ei taida maata odottamassa noutajaa ihan joka vajan takana. Myös globaali hintataso ymmärretään myös siellä. Eli on hyvin epätodennäköistä lähteä turistina trailerin kanssa liikenteeseen ja löytää kontillinen rodeja pilkkahintaan. Eli pitää etsiä netistä aihio ja hommata sille kyyti rantaan. Huokeimmat aihiot löytyvät 1000-1500km:n päästä satamasta makaamassa ilman akseleita pellolla. Jonkun täytyy repiä se sieltä irti ja pakata laatikkoon. Kyllä, rahtifirmat ei ota tollasia kyytiin ilman cratea. Jotta auton saa ulos maasta ja Suomessa kilpiin siinä pitää olla title(suurimmassa osassa osavaltioita). Titlen saamiseksi pitää koslasta löytyä numeroita jotka highway patrol käy tarkastamassa. Nää antaa luvan hommata titlen. Operaatio title kustantaa viimeisten tietojen mukaan n.$600, ellei lähde ite hoitamaan hommaa. Rullaava auto läheltä rantaa on halvempi kuskaa, mutta maksaa vähintään kolme kertaa enemmän. Rullaavan kyyti on kai jotain 1$/maili. Ollakseen kimppatilaus, näitä aihioita pitäis löytyä samaan aikaan n.neljä kpl. läheltä samaa rannikkoa idästä, etelästä tai lännestä. Tai järkikuluilla samalle rannalle tuotavissa olevia. Itsellä aihion metsästys ottanut helposti sellasen puolestavuodesta täyteen vuoteen. Joskus suuressa maailmassa asiat hoituu nopeesti, hitaasti tai ei ollenkaan. Se vaatii välillä toisenkin pytyllisen jäitä hattuun kun odotellessa kerkee paritkin uudenvuoden raketit ampumaan. Ja kun ostopäätös on tehty pienen kuvan perusteella monitorilta ei välttämättä ensitapaaminen livenä tulevan unelma-auton kanssa aiheuta riemunkiljahduksia. Vai oliko ideana kerätä jollekin 40-donaa rintataskuun ja lähettää matkaan?
     
  5. juku_h

    juku_h Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Lähinnä sellasta pyöritelly mielessä että yheltä romikselta esim.
    http://www.minot.com/dandn/trucksforsale.html useampi auto/osia (kontti täyteen).
    Ja joku taho esim finn-us.com hoitas agentti+rahti homman.
    Jolloin sais edukkaammin nuo rahti yms.kulut.

    Toki onnistuuhan se yhdenkin auton tuonti niinkuin ennenkin. Lähinnä mietin että pystyykö tuollaisella porukan hommalla saamaan niin suurta taloudellista yms. muuta hyötyä että ideana kannattaisi jalostaa.
    Vai tuleeko vaan liian monta kokkia samaan soppaan..
    .
     
  6. lake ender

    lake ender Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Kyllähän tossa kuola valuu, kun noita aihioita kattelee. Pohjois-Dakota on vaan niin keskellä ei mitään, siksi varmaan hinnatkin kohdallaan. Taitaa onnistua titlen järkkääminenkin siellä helposti ainakin "autoliikkeellä" kun joka läjässäkin oli sellanen mukana :)
     
  7. Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Hyvän näköisiä aihioita tossa linkissä ja hinnat näyttäs hyvinkin kohtuullisilta , sisämaan rahti vaan on hinnakasta ja loppusumma kaikkine kuluineen ja Suomalian alv:ien ja tullien jälkeen voi olla sitä luokkaa plus miinus nolla mutta olispahan sitte aihioita , ja melkein itse Amerikasta haettuna ;)

    Ja sen jälkeen pääsis harrastaa Byroslovakian virkamieskoneiston kanssa painia luvista ym....

    Sitä suurempi olis tietysti ilo sitten kurvailla leimatulla autolla. :)
     
  8. pinemankustom

    pinemankustom 3rd gear

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Olen ostanut tältä kyseiseltä firmalta 35 foorttin tudor oven muutama vuosi sitten.Kaveri siellä kyllä vastaili sposteihin mutta ei mitenkään aktiivisesti,aika kului ja kun lopulta päästiin siihen että voisi osia lähetellä(taisi olla vuodenvaihteen aikoihin)niin se ilmoitti että täällä kun tulee lunta niin sitä sitten tulee,ja oli tullut 3 metriä.Eli palataan keväämmällä asiaan,autot kun makaa pellolla.Vaikka sovittiin tarkasti kuljetuksesta ovi seikkaili pitkin pohjoisamerikkaa vuoden verran ja aina kun se löytyi amerikan joe tahtoi 50 taalaa,tuli muuten kalliiksi ovi jossa oli toistakymmentä luodin reikää.
    Täältä jos jotain aihiota tahtoo pitää itse mennä paikanpäälle.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Jonkun verran lännen syrjäseutuja kiertäneenä voin sanoa että kannattaa katsoa tosiaan romiksista ym alan liikkeistä niinkun tuossa linkissä oleva, sekä craigslist. Niissäkin alkaa tarjonta rajottumaan truck/pikup osastoon.

    Kiertely sinänsä on hauskaa, mutta todennäköisyys löytää käypä ostettavissa oleva paperillinen aihio summamutikassa on suunnilleen nolla, ja vielä niin ettei sitä olisi missään ilmoitettu. Niitä on, mutta piilossa.
     
  10. M

    M Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Jotenkin mä en nyt ymmärrä ketjun aloittajan ideaa. Niin kun muut ovat jo kommentoineetkin, ei noita aihioita tosta noin vaan tilata niin kuin osia jostain vauhtikaupasta. Amerikka on iso maa ja etäisyydet on isoja. Saa siinä tuntipalkkaa etsijöille maksaa. Vai onko niin, että on katottu liikaa aarteiden hamstraajia tai käteiskauppiaita tai jotain muuta vastaavaa.
     
  11. juku_h

    juku_h Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Ee meillä täällä maalla semmoset kanavat näy että tuommosia ohjelmia vois kahtoo.
    Paskan hajussa banjoo soitetaan farkkuhaalarit jalassa.

    Jukka
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Tommosia laaneja kannattais kartoittaa craigslististä:

    http://spokane.craigslist.org/ptd/4613684056.html

    ei ole kaukana meiltä, reilu puoli päivää suuntaansa.

    Mutta sanoisin että nykysellään kannattaisi katsoa ajokuntoisia pelejä tai helppoja projekteja, niitä on pilvin pimein.
     
  13. juku_h

    juku_h Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    Kiitos vuan kaikille asiallisesti vastanneille! Kovimpaan kuumeeseen on auttanu burana ja tässä koko ajan oon seuraillu eri tahoilla tarjolla olevia yksilöitä/osa läjiä.
    Suomessa ja etenkin od:lla on myös todella järkihintasia projekteja myynnissä että ei tosiaan mikään pakkomielle oo väen vängällä jenkeistä alkaa raahaamaan. Aika näyttää minkälaisen urakan itelleni hommaan ja kun kyseessä on ensimmäinen rodi rojekti niin varmasti tältäkin foorumilta pittää neuvoo kysyä. :)

    Jukka
     
  14. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: Rodi aihioiden kimppa tilaus/rahtaus usasta (onko koskaa

    En malta olla laittamatta eilen ottamaani kuvaa, tuli tehtyä taas eeppinen roadtrippi katsomaan erästä myynnissä olevaa autoa (ei tullu kauppoja), 1500 km yhteensä uskomattomissa maisemissa, myös autojen kannalta. Todellista syrjäseutua, ja tämmöstä kun alkaa näkymään niin saa olla varuillaan. Kuvasta ei tietenkään saa selvää mutta keskellä olevasta sähkötolpasta hieman oikealle on jotain romuja, noh siinä on jokin isolamppuinen mummo-ankan auto, ja sen edessä kyllä ihan oikea Roadster tyyliin -34 Ford. Oikeessa kamerassa on vielä parempi kuva mistä voi saada selvääkin.
    Tolpan vasemmalla puolella olevan ladon takana oli myös iso liuta autoja, ties mitä aarteita. Alueella on paljon muitakin ladontakusia yms romukokoelmia.
    Onko niistä mitään ostettavissa ja mitä niillä tekee on eri juttu.

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!