rodi-traktori?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Jonimac, 20.10.2010.

  1. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    tulipa tässä aamukahvilta mieleen kun tuon traktorin "rakentelu" eli koneenvaihdot ym on aika simppeliä hommaa ihan laillisesti että voisiko traktorin runkoa käyttää ns. katsastuksessa. rakentelisi vain rungon ympärille kopin ym ym. toki tähän tulisi max 40km/h leima jne mutta oisko tämä mitenkään mahdollista saada kilpiin ?

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090

    1) T1-luokka: pyörillä varustetut traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa, kuljettajaa lähinnä olevan akselin pienin raideväli vähintään 1,15 metriä, omamassa ajokuntoisena yli 0,6 tonnia ja maavara enintään yksi metri;

    2) T2-luokka: pyörillä varustetut traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa, pienin raideväli alle 1,15 metriä, omamassa ajokuntoisena yli 0,6 tonnia ja maavara enintään 0,60 metriä; jos traktorin painopisteen korkeusarvo maanpinnasta mitattuna jaettuna kaikkien akseleiden pienimpien raidevälien keskiarvolla on yli 0,90, suurin rakenteellinen nopeus saa olla enintään 30 kilometriä tunnissa;

    3) T3-luokka: pyörillä varustetut traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa ja omamassa ajokuntoisena enintään 0,6 tonnia;


    sais noita hökötyksiä liikenteeseen 8)

    keskustelu vapaa, etsitään porsaanreiät ja ajellaan kohta keltakilpisillä "Rodeilla" pitkin maakuntia :eek:
     
  2. Iso Allu

    Iso Allu 1st gear

    muistan hatarasti jossain parin vuoden takaisessa veekasissa olleen kuvan jossa päristeli avorodi varoituskolmio takapaksin päällä, ja maininta että olis traktori?
     
  3. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    ^empä oo tollasta nähny ite. löysin samantapasen keskustelun od:lta mutta siinä tais olla keskustelussa auton muuttaminen traktoriksi, tässä ois traktorin muuttaminen erilaiseksi traktoriksi 8)
     
  4. late

    late Gearhead

    Tampereen näyttelyssä oli joku vuosi sitten käsitykseni mukaan roditraktori. Rakentaja oli mikkelin suunnalta. Yritin omista kuvista löytää otoksen muttei näkynyt niissä.
     
  5. juro the dog

    juro the dog 1st gear

  6. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    joo en nyt tarkoita ihan tuollasta hot rod traktoria. lähinnä et ois se rodi kilvissä vaikka traktorin papereilla jos ei muuten saa.

    allekirjoittanut revittelee omalla rodi-traktorilla tässä :

    http://www.youtube.com/watch?v=tX6Q4PcDFC0

    :rotfl:
     
  7. ata

    ata Gearhead

    Siinä taisi olla koneena Opelin vanha CIH-diesel.
     
  8. late

    late Gearhead

    Joo, oli opelin diesel.
     
  9. Qjet

    Qjet 1st gear

    Tuo impivaaralaisversio "A-traktorista" olisi tuskin voinut pälähtää kenenkään toisen mieleen...ja varsinkaan vielä toteutua...
     
  10. jaszu

    jaszu Gearhead

    Näin tämän "rodin" Ristiinassa muutama kesä sitten, nuori neiti oli puikoissa.
    Näin maallikon silmään näytti vähän 32 roadsterilta, äänen perusteella kone oli tosiaan joku muu kuin bensakasi :D
    Varoituskolmio oli persiissä.
    Veekasissa oli kuvakin joskus, Jorkki jotain?, eikös hää ole joku sikäläinen rodiguru?
     
  11. hara64

    hara64 1st gear

    tämä nyt ei ole rodi traktori vaan pikemminkin oldskuul traktori rodi.
    tälläsiä lisää :D :D
    [​IMG]
     
  12. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Tälläinen oli ainakin tän vuoden ACS Oulun näyttelyssä

    http://mikau.kuvat.fi/kuvat/AMERICAN+CA ... G_2382.JPG

    Se violetti CIH Diesel-moottorinen oli Jorkin tekele joo. On edelleenkin olemassa..naftaliinissa..

    Olen samaa ideaa pyöritellyt päässäni ja vähän skissaillutkin, mutta ehkä sitten joskus kun on aikaa eläkepäivinä.. :odroll:
     
  13. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Hemmetti, kun myin jo pois, mulla oli oikein amerikan traktori, josta olis saanu rakenneltua melki mitä vaan, menkää kuuklettamaan kuva haulla massey ferguson 1155. Siis oikea v-8 traktori, moottorin tilavuus 540 cid, siis oikee pro ryhmän laite :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  14. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    pointti on nyt vähän kadoksissa, ylläri ? :eek:

    eli väännetään rautalangasta :

    onko mahdollista, ETTÄ, käyttää traktorin papereita ja jotain lätkää rungossa ja rakentelee esim. tällasen vehkeen rungon palasesta ja perikunnan todistuksesta että joojoo tää on meikäläisen rakas raktori :



    [​IMG]

    tällaisen "traktorin" luvanvaraisesti ????

    [​IMG]

    eli onko traktoreiden muutos ja muuttelu jotenkin kielletty ? onko niissä nämä vitun mahtavat prosenttisäännökset ???

    ajelis sitten tuollasella perunasäkillä maataviiltäen laillisesti neljääkymppiä.

    esim tänään näin jonkun mönkijän liikenteessä jossa oli keltainen kilpi, onko se katsastettu traktoriksi ? jos on niin eikös sillä mönkijällä saa ajaa esim ilman kypärää ???

    etsikää nyt viisaat joku porsaanreikä tähän touhuun :rotfl:
     
  15. mke77

    mke77 Gearhead

    muuta ny ei äkki seltää tull mieleen ku, hommaa sit sen vert vanhan traktorin paperit ku alat rakentaa et ei tartte olla "turvaohjaamoo" :eek: oiskos vuosi ollu 69 tai 70 kun se tuli pakolliseks!

    rengas koko kannaattaa selventää kuin pal saa muuttaa! joskus vaan ollu vaikeuksii noitten pikkurtaktoreitten kans kun isännät sokeri juurikast kuskasit tääl salos, ni ottivat mahdollisimman kapeet ja korkeet kummit...ja siitäkös ei vallesmanni tykänny....

    traktori voi olla aika "villialue" kun kerta ovat vast n.10vuot ollu rekisterissä...siihen astihan ne oli olemassa "vakuutuskilvellä", se keltapohjane kun ei ollu rekisterikilpi vaan "vakuutuskilpi"
     
  16. jviirret

    jviirret 1st gear

    Eihän näissä mitään prosentti katsastuksia ja autoveroja ole, mutta kai nämä tyyppihyväksyntä pykälät koskee traktoreitakin. Tämän määräyksen täyttäminen kai se suurin ongelma on:

    4) joka on erityisesti tarkoitettu vetämään, työntämään, kuljettamaan ja käyttämään tiettyjä maa- tai metsätaloudessa käytettäviksi tarkoitettuja vaihdettavissa olevia laitteita taikka vetämään maa- tai metsätaloudessa käytettäviä perävaunuja.

    Ilmeisesti traktorin muuttajalla on näyttövelvollisuus siitä, että rakennelmaa voi käyttää jossakin maa-ja metsätalous työssä?

    Jukka
     
  17. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    eiköhän tuo peräkoukku aja saman asian. :lol:
     
  18. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Taidettiinmpa jo 70-luvulla selvitellä voiko Suomessa rakentaa traktorin tieliikenteeseen Ruotsin mallin mukaan eli epa-a- mitä lienevätkään.
    Ei onnistunut silloin eikä varmaan nyttenkään. Taitaa typistyä enempi pieniin muutoksiin ja liekkimaali kikkailuihin.
     
  19. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    jospa nuo ois unohtanut tän asian ? :poff:

    itsellä ollut sellainen periaate että mitä vähemmän kyselee, saako tehdä sitä ja saako tehdä tätä, niin sitä helpommalla näitä laitteita on saanut katsastettua :lol:
     
  20. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    "Peukkua näyttävä hymiö"
     

Kerro tästä muillekin!