Rovaniemen jenkkiautot 70-80 luvulla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mach73, 12.3.2021.

  1. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kuva:imperial-62
    [​IMG]
     
    esmi, 12345678910 ja malvasto tykkäävät tästä.
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kuva:imperial-62
    [​IMG]
     
    esmi, 12345678910, malvasto ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Fordit samaan postaukseen. Kuvat:imperial-1962

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Muokattu: 21.3.2021
    esmi, 12345678910 ja malvasto tykkäävät tästä.
  4. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Mopars. Kuvat:imperial-1962
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    esmi, malvasto ja 12345678910 tykkäävät tästä.
  5. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    American Dreams: kuvat imperial-1962
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    esmi, MJF, malvasto ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kyseistä asiaa selviteltiin miehissä viikonloppuna. Mukana Jenkkiauto-, prätkä ja ilmailuharrastajia. Yhteyttä ei löytynyt, joten kyseessä on pienen kaupungin suuri mysteeri.
    Mutta se tärkein...Onko kuvassa teidän ex-auto?
    [​IMG]
     
    Muokattu: 22.3.2021
    isalmela tykkää tästä.
  7. GM60

    GM60 Gearhead

    Rovaniemeltä Lahden suuntaan 70-luvun lopulla(78-79) Ford Farmari-58.Onkos kenelläkään muistikuvaaa kyeisestä.
     
  8. Asser isolohko

    Asser isolohko 1st gear

    Ei kyllä ollut noihin aikoihin liikenteessä Roissa 58 Ford STW:tä...jos olisi ollut, sen kyllä varmasti muistaisi! Eikä kyllä ole muistikuvaa sellaisesta missään seisomassakaan...Paitsi tietenkin se 58 STW, Tervolan suunnassa, josta oli viety kattopeltejä jo ammoin...Sitä taidettiin käyttää varaosa-autona...

    Kemijärvellä sen sijaan oli toimintansa lopettaneelle romiksella 2-sävy vihreä 28 4d sedan, josta lähti ovia ja peltiosia et-Suomeen vähän niinku kaikes hiljaisuudessa...
     
  9. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

    Santamäessä oli se chopattu 50s DeSoto 4d projekti, kuulin että oli tullut valmiiksi ja matkannut Lahteen päin.
    Saarenkylässä oli Rambler Javelin kanttimalli isolla Mach1 scoopilla.
    67 dart valk omistajalla oli 80s F body fireb/cama 305 myöhemmin.
     
  10. Asser isolohko

    Asser isolohko 1st gear

    Se Santamäen auto oli Topen 58 Kingsway, muistaakseni Repe löysi sen jostain ylä-Lapista, olisko ollu peräti Karesuvannosta. Se oli Topella pitkään, hän muutti siis Lahteen...
     
  11. Pläkkäri

    Pläkkäri 1st gear

    Ei ole tuo. Pirskatti kun muistelisin rekkarin alkaneen NM-??? ja ei vinyyli kattoa! Muuten näyttää samanlaiselta! Vanteet oli umpikiekko ja pinnat ikäänkuin pölykapselina, joka oli keskikiinnityksellä navassa kiinni!

    Ilmailuhenkilöt on meille tuttuja perinjuurin, eivät ehkä huomaa vaan yhteyttä. Meillä oli Kemissä usein kone ja Rovaniemellä talvisäilytyksessä kone myös Kalliokujalan Antin hallilla. Antti muutti llmailuhuollon Ranualle, kun Ilmailulaitos alkoi pyytää "messinkiä" hallivuokraa Antilta. Minä lähdin Amerikkaan töihin ja myytiin kone sittemmin pois Suomessa, kun jenkeissä ilmailun kulut oli n.10% suomen ilmailukuluista.
    Viimeisin iso ponnistus ilmailun saralla oli RV-4 teko isän kanssa. Rollossa tehtiin kone Alakorkalossa kotosalla ja opetin taitolentoa sillä sitten vaihtelevat määrät Ruotsissa ja Etelä-Suomessa. Sen koneen muistaa takuulla Rovaniemen ilmailijat, voitettiin SIL.n rakentajapalkintokin sillä silloin.
     
  12. Buick59

    Buick59 Gearhead

    Muistaako kukaan ehkä -66-67 camaroa?
    Korkalovaarastapäin
    Se -65Coutrysedan farkku myyty-85 Kiteelle.
     
  13. gm dealer

    gm dealer Gearhead

    Mun eka-auto -65 Tempest haettiin -88 itsenäisyyspäivänä Rovaniemeltä. Oli rullaava projekti.Laitoin chevy 350+350 tekniikan.Oli ollut6+autom..Konepellissä oli ollut scoopit niiteillä 100 kunta reikää piti hitsata umpeen.
     
  14. Asser isolohko

    Asser isolohko 1st gear

    Repen sininen Tempest, Swinger scoopeilla...täytyy kaivaa kuva siitä....
     
    gm dealer ja Tunaman tykkäävät tästä.
  15. kaierkki

    kaierkki Gearhead

    -66 mallia Camaro ei varmaankaan ollut...
     
  16. Nimellinen

    Nimellinen Gearhead

    No ei kellään sattus olemaan vanhoja kuvia punaisesta -65 avo impalasta, joka oli rovaniemellä n. 1970-75 vuosina.
     
  17. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Samaan Impalaan liitty Jouluinen muisto Kemistä. Oltiin menossa aattona hautausmaalle ja joulupukki huristeli 1965 avo-Impalalla vastaan. Laukkasen Jussi (RIP) se kyllä oli puikoissa eikä itse pukki.
     
    Nimellinen tykkää tästä.
  18. Buick59

    Buick59 Gearhead

    Juup tuli valitettava kirotusvihre kun luurilla näppäilin...
    Siis 67-68 Camarosta mitään tietoa
     
  19. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Tuosta tuli ekana mieleen Pekan -67 Tupla Turbo pikkulohko. Parikymmentä vuotta sitten olin itsekin Kemin lentokentällä kun Pekka suttas tyhjää 200 m ja loppunopeus kuitenkin reilut 200 kmh.
     
  20. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Suurinpiirtein aavistelen mitä tarkoitat, koska mulla kotipaikka Juotaksella. Sielläpäinkin on kyllä ollut montakin kovaa rassaajaa mutta ei Yläkemijoella kylläkään Amerikanautoja lapsuudessani näkynyt eikä muulloinkaan. Paitsi yhtenä kesänä joka oli 1970-80 luvun taitteessa kun taksimiehen poika tuli Ruotsista käymään jollain pitkällä lotjalla jonka mallia enkä merkkiäkään saa päähän millään, kun siihen aikaan itellä oli vielä mopokin haaveissa. Sitä monesti ihmetellytkin että mistä se innostus Amerikanautoihin lähti kun ei niitä lapsuudessa ollut kenelläkään eikä näkynyt tuolla maalikylissä. Sen muistan että -80 luvun alkupuolella jo luin paljon autolehtiä, mm. Super Car lehteä ja huoneen seinällä oli Kissin juliste. Niihin aikoihin jäi lähtemättömästi mieleen lehtijuttu punaisesta -84 C4 Corvettesta joka oli ensimmäisiä laatuaan täällä, punainen. Kymmenen vuotta myöhemmin katselin kieli pitkällä Pohjanhovin edessä parkissa ollutta -95 mustaa Lottovoittajan Corvettea. Se oli silloin vielä utopistinen haave. Lopulta tuli sellainen hommattua (-95 manuaali) mutta aikaa vierähti n. 19 vuotta ensi näkemästä. Ja Kissin keikalla kävin pari vuotta sitten Hyvinkäällä.

    Se musta Trans Am joka mainittiin, -73 455, mutta ei ole suinkaan ultraharvinainen SD ( Super Duty ). Voimiltaan on kyllä reilusti SD. Kyseinen auto poltti kumia Alakorkalossa Lapin Kumin tapahtumassa aika tarkalleen 30 vuotta sitten. Itse seisoin aivan tien vieressä katsomassa ja itellä oli tuohon aikaan hieman erilainen menopeli alla, -76 Corolla 1200 cc, 56 hv. Tuo hetki jäi kuitenkin muhimaan takaraivoon ja nyt 30 vuotta myöhemmin omassa tallissa on -73 Trans Am 427 manuaali.
     
    Muokattu: 30.3.2021

Kerro tästä muillekin!