rullaavan tullaaminen jenkeistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevy 2, 27.6.2005.

  1. chevy 2

    chevy 2 Gearhead

    joku viisas varmaan toivottavasti osais sanoa kuinka käy jos ostaa jenkeistä vuosimalliltaan vanhemman kuin -58 auton rullaavana?siitä vissiin ei mee autoveroa?saako sen tullattua normaalisti?viimeksi kun asiasta tarkemmin kuulin niin piti olla "katsastuskuntoinen" auto että sais tullattua.
    kiitos etukäteen vastanneille.
     
  2. petu54

    petu54 2nd gear

    ei mee veroa ja saa tullattua normaalisti. ei tarvi olla katsastuskuntoinen. sehän olisikin kivaa, kun auton satamasta hakisi, ni siinä katsastussetä pitäisi sinne tulla toteamaan, jotta menisikö leimasta läpi :lol:
     
  3. chevy 2

    chevy 2 Gearhead

    2-3v sitten vaan piti olla omin voimin kulkeva ja pysähtyvä ajoneuvo että sai tullattua....
    mutta kiitos paljon.
     
  4. petjo

    petjo Gearhead

    Auton ei tartte olla katsastuskuntoinen eli saa olla rullaava.Saa tullattua normaalisti.
     
  5. spinout

    spinout Gearhead

    >piti olla omin voimin kulkeva ja pysähtyvä ajoneuvo että sai tullattua....

    Että oikein saa tullattua? Senhän joutuu tullaamaan. Nuoremmista (-58 ja nuoremmat), siinä vaiheessa kun autovero lankeaa, auton pitää olla liikennekelpoinen, koska vero peritään rekisteröimisen yhteydessä.

    Jos on vanhempi kuin -50, niin ei joudu maksaa edes tullia EU:n ulkopuolelta tulevasta vaikka auto ei edes liiku omin voimin.. nuorempi old auto kuin -50, harvinainen ja toimivassa kunnossa, menee samoin tullittomasti. Eiks näin ollut?
     
  6. chevy 2

    chevy 2 Gearhead

    niinhän tuo tais ollakin...
    kiitosta taas...
     
  7. Onko kenelläkään tuntumaa siihen, miten kovalla kädellä tekniikattomia "projekti" -autoja mahdetaan Suomessa verottaa??

    Floridasta on tulossa tekniikaton, hieman kolhittu -60 Imperial.
     
  8. chevy 2

    chevy 2 Gearhead

    mahtaako olla että ostohinta+rahti+33%(tulli ja alv)=hinta suomessa?
     
  9. buicksuper

    buicksuper Gearhead

    kyllä ne autoveron ottaa omalla kertoimella. tutkivat mikä on vastaavan myynti hinta suomessa ja sen mukaan verot. Jos ei ole vastaavaa niin sitten sovelletaan muita vastaavia. ostohinnalla ei ole merkitystä ( ainakaan jos se on halpa). nimimerkillä: tulli arvo oli 4x ostohinta.
    (verovalitus on työnalla)
     
  10. chevy 2

    chevy 2 Gearhead

    mutta autoveroahan ei mee jos vanhempi kuin -58????
     

Kerro tästä muillekin!