Rundimittarivertailua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja B.B.Chevy, 28.2.2007.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Laitetaas tällanenkin OD testaa/vertailee kysely :D
    Eli millasia kokemuksia porukoilla on eri mittareista? Omat on lähinnä Autometereistä ja Autogageista ja vaikka noi lie samaa kamaa eri paketissa niin liekö kokoomispaikassa ja laadunvalvonnassa sit eroja kun esimerkiks mulla kaikki -meterit on toimineet hienosti mut ainakin yks -gage sekoili vähän omiaan eikä vakuuttanut mua. Onks muilla vastaavia kokemuksia vai oliko toi vaan selkeesti ns. maanantaikappale :odroll:
    Seuraavaks pitäs taas hommata yks 5" vaihtovalolla ja meetteri maksaa 200€ kun kaken sais 130€ hintaan eli aika iso ero mut sit taas satakolmekymppiikin on liikaa pelkästä lelusta :wink:
    Noihan ne taitaa hallita markkinoita mut sit megakokosena löytyy (ja vieläpä edukkaasti) semmostakin kuin Proform mut se on ainakin itelle täysin tuntematon juttu mittaripuolella.
     
  2. triniemi

    triniemi Gearhead

    Mitähän maksais mahtaa sellaset nauhottavat rundimittarit? Vaihtovalolla tietysti. Mulla ei ainakaan alussa ollu mitään hajua koska vaihdoin ja paljo oli maalikierrokset kun oli vähä muutakin jännitettävää.
     
  3. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Ihme ja kumma bilteemamittari toimii siinä kuin vähä kalliimmatkin..
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No eipä toimi...Ensinnäkään niissä ei ole vaimennusta, eli viisari pomppii miten sattuu ja tarkkuuskin on mitä sattuu...
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Selvittelin noita tossa viime vuoden lopulla niin Autometerin Sport Comp vaihtovalolla ja muistilla maksaa vähän alle 300€ eli se jättää korkeimman käytetyn kierrosluvun muistiin ja antaa siis hiukka tietoa jälkikäteen.
    Sit vielä enempi tietoa tallentavat Pro Compit playbackillä on jossain 400-450€ välillä. Noi kaikki siis niitä 5" monstereita.
    Vaan ite törmäsin sellaseen erilliseen Autometerin leluun mikä liitetään rundimittariin ja se sitten nauhottaa koko ajotapahtuman burniksesta maaliin tuloon asti ja sitä voi sit ihailla ja ihmetellä varikolla sinne palattuaan eli "ajaa" siellä sen lähdön uudestaan. Pitihän se hommata (kun sai edukkaasti) ja saas nähdä miten toi sitten toimii :wink: Noi tollaset nauhottavat lisäboxit noihin maksaa uutena jotain 350€ luokkaa.
    Nyt pitää vaan vielä löytää sille ns. tavallinen vaihtovalollinen 5" mittari kaveriks eli ps. semmostahan saa vaikka tarjota jos jollain on tai jää jouten :D

    Tota samaa oiretta oon jostain kuullut ja yhden mittarin osalla itekin vähän havainnut olevan jonkunverran vielä niissä Autogageissakin ja sehän on sit semmonen juttu mikä ei käy kun jos sitä mittaria oikeesti tarvii siinä ajamisessa muukskin kuin koristeeks :odroll:
     
  6. Stance

    Stance Gearhead

    Autometerin 2 5/8" Sport Comp sarjasta laitoin viime kesänä omaan autoon. Ei ole pomppinut. Mukavan pieni, kun en ajossa sitä juuri katsele, mutta helpottaa säätöhommia kuitenkin, kun ei korvakuulolta tarvitse arvata rundeja.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    AutoGageissa kuulemma saattaa olla heittoa, nimim. Nova400 asiasta mulle jutusteli... Eli halpa hinta näkyy laadussa.
     
  8. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tota mäkin tässä pelkään että jos etsii halvempaa niin joutuu näissäkin ostamaan kaks eli ens halvan ja sit kuitenkin vähän ajan kuluttua myös sen toisen kalliimman mut toimivan. Eli yhä taitaa vaan vahvistua käsitys ettei tässäkään oo varaa tinkiä eikä löydy parempaa vaihtoehtoa ja täytynee edelleen pysytellä vaan noissa varmaks havaitsemissaan hiukka hinnakkaissa Autometereissä vaikka joskus tuntuiskin että niissä tulee hintaan jo jonkun verran ns. merkkilisääkin :-?
     
  9. lake ender

    lake ender Gearhead

    ihan kun muistasin jostain lukeneeni, et meetterit testataan kaikki tehtaalla ennen paketointia, mutta gaget vaan satunnaisesti. Mulla nyt ainakin vielä pelaa tollanen halpisversio, mut käyttötarkotus onkin enempi koriste :)
     
  10. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    autogage vaihtovaloll(sellain pien sininen tillukka) pakkasella kiukuttelee,käyttökohde:koriste,kun oli tällätty kiinni valmiiks ei raaski ottaa pois ku on näet "rasehenkinen"heti ku on tollain 8)
     
  11. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Haeskelin vähän sivuja ja totesin, että Smiths on tainnut keskittyä klassisiin perusmittareihin. VDO:n tuotteita etsiessä törmäsin tällaseen sivuun http://www.egauges.com/vd2_main.asp On siinä mittari poikineen. Huomaa suht ylhäällä kohta recording tachometers.
    Mitä mittareita käytetään esim rallissa ja sport 2000:ssa? Tuskin ainakaan AutoMeteria.
     
  12. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Niin eikös ole erikseen autometer,autogage (autometerin kopio) ja sitten se ilmeisesti kaikkein halvin ja varmaan huonoinkin auto gauge missä juuri sellainen pieni sininen vaihtovalo mitä myydään jopa Mätänetissä.
    Itsellenihän tuuppasin moisen (auto gauge) halpis tötterön mutta ei ole vielä päässyt testaamaan.
    Mutta tuskin on tarkka.
     
  13. Nomad59

    Nomad59 1st gear


    On tullu eteen useampi tapaus, joissa tommonen halpa kiekkamittari on aiheuttanut kaikenlaisia sytytyshäiriöitä. :eek:
     
  14. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Toimiikos mitkä kiekkamittarit tiisseliin...? :eek: bilteemametereissä joissakin lukee ainakin, et ei diesel-autoihin...
     
  15. Ck

    Ck Gearhead

    Ihan 5" autometerillä on ajeltu ja pelittää hienosti. Ostin swapista käytettynä kahdeksallakympillä ja kyllä kannatti.
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Nostetaas jo vähän pudonnut aihe eli aika usein näyttävät käyttävän nykysin ainakin ralliautoissa rundarina nimenomaan 5" monsteri Autometeriä vaikka se mielletäänkin enemmän jenkkiautojen mittariks. Mut kurkkailkaapa vaikka F-ryhmän autojen sisälle niin aika monesta löytyy just sellanen.
    Ite tuli nyt päädyttyä vaihtovalolliseen 5" Autometerin Sport Compiin vaikka se vähän kirpaskin hinnaltaan (194€) mut toi sen takia mitä omat ja kaikkialta muualtakin kuullut kokemukset tuotti vahvistusta kun yritti tehdä järkipäätöstä tähän tarpeeseen :wink:
     
  17. ZF

    ZF 1st gear

    Jos tarkka täytyy olla niin digitaalinen, mutta se ei ole kovin selkeälukuinen :cry:
     
  18. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    Vanha Smiths olis kyl aika kähee...uutta tekniikkaa vanhois kuoris(juu sopii oikein hyvin vm-88 olevaan kulkineeseen eikö?)
     
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Näilläkin on kaikenlaisia mitskuja, monet sillai retrohenkisiä.

    http://www.westach.com/

    helpointa katsella kohdasta "Hardcopy Catalog"
     
  20. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    No diiseliin diiselin mittari.

    Diisel koneessa kun harvemmin on sytytystä mistä voi lukea signaalia niin pitää olla anturi jossain pyörivässä paikassa :)
     

Kerro tästä muillekin!