Ruotsalaisia jenkkiautolehtiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ChevaMan, 15.1.2015.

 1. ChevaMan

  ChevaMan 2nd gear

  Mitkä on V8 ja Amerikanrauta lehtien ruotsalaiset vastaavat...?
   
 2. BBC

  BBC Guest

  Start & Speed ja Colorod
   
 3. pequli

  pequli Gearhead

  Jos kuitenkin ennemmin vaikka Wheels, Gasoline ja Power. :D

  Taitaa olla pieni vähemmistö tällä forumillakin, joilla Start&Speediä ja Colorodia on arkistossa. Jaa mää vanha vai??? :oops:
   
 4. Holley

  Holley Gearhead

  Lisäksi joku Bilsport Classic ja Nostalgia, onhan niissäkin jenkkiautojuttuja, vaikka on paljon muitakin juttuja.

  jos joku kaipaa noita start & speed ja colorod-lehtiä hyllyynsä, kysyköön vaikka minulta. Heivasin vintin sivukomeroon niitä vähän säilöön joitakin numeroita.
   
 5. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  Powerin taso kyllä laski mielestäni melkoisesti Kjellen jäätyä ruorista pois, siihen asti oli kyllä huippu lehti.
   
 6. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Niin ja onhan sitten Wheels...
   
 7. jarkko359

  jarkko359 1st gear

  100% :ti samaa mieltä !!. Olen tilannut / keräillyt vuosikymmenet Poweria , vaan viimevuosi jäi viimeiseksi , lehden " tason " vuoksi. Ei olisi " puutteita " kun numerot : 1985 num: 3. ja 2000: num 5. sekä 2014 num: 4. Kaikki muut on , 1:sestä alkaen.
   
 8. SpW66

  SpW66 Gearhead


  Et sä vanha ole, ainoastaan hyvin kypsynyt, varhaisen sadon tuote :p
   
 9. Forwardlook

  Forwardlook Gearhead

  Jep. Yli 30 vuotta lehteä lukeneena on ikävä kyllä sanottava että siinä ei enää ole mitään. Kjellen lopetettua on lehti jäänyt ostamatta.

  Wheels koki saman kohtalon nykyisen päätoimittajan myötä. Ei kartuta sekään enää lehtihyllyä.

  Bilsport Classic ja Nostalgia ovat ihan OK mutta Gasoline on kuvamateriaalin laadun myötä omassa luokassaan. Lehdellä on myös monta avustajaa jotka paneutuvat huomattavasti normaalia syvemmälle artikkeleihin. Toki parannettavaakin on mutta esim Kustom-historiaan liittyvät kirjoitukset ovat harvinaista herkkua...eikä aihe henk koht edes kauhean lähellä sydäntä ole. Toivottavasti panostus laatuun jatkuu.
   
 10. spinout

  spinout Gearhead

  Koska Kjelle Power lopetti Powerin ruorissa? Mulla oli joskus kaikki Powerit ekasta lehdestä asti 1976->, kertyi 2001 saakka, mutta myin ne silloin kerralla pois.

  Koska pt. Sture Torngren lopetti Wheelsissä? Sama Stuure veti Colorodia ennen Wheelsiä. Mulla oli myös eka Colorod 1/1970 + muita. Hyllyssä oli aikanaan Wheelsin kaikki n:eek:t alusta 1977 asti, mutta myin ne ajat sitten..
   
 11. hla

  hla Gearhead


  Kjellen viimeinen numero on 1/2012. Sture myi Wheelsin jo 2000-luvun alkupuolella, en muista tarkkaa vuotta.

  Nykyinen päätoimittaja tuli Wheelsista ja niillä taitaa olla sama kustantajakin. Power muuttui Wheelsin kopioksi ja ulkoasukin on samanlainen. Taitaa jäädä viimeiseksi vuodeks mullakin.

  OT, Power Meet Ab on yhä Kjellen vaikka lehden tekeminen loppuikin eli järjestää noi meetit ruotsissa edelleen.
   
 12. pommari

  pommari Gearhead

  Voisin heittää tähän sellaisen vuosiluvun kuin 2003,jolloin Sture lähti"eläkkeelle".
  Ymmärtääkseni on keskittynyt kirjoittamaan dekkareita???Tai sitten olen ihan hakoteillä...
  Joka tapauksessa,mulle on käynyt samalla tavalla kuin monelle muullekin kommentoijalle,Powerin lukeminen lakkasi aika pian sen jälkeen kun Kjelle lopetti.Nyt on sama juttu tulossa Wheelsin kanssa,siitä on vaan jotenkin tullut...olisko "mitäänsanomaton"oikea sana.
  Gasoline on tällä hetkellä parasta mitä sieltä päin tulee ja on ollut jo useamman vuoden...
   
 13. JanneK

  JanneK 3rd gear

  Jos joku ei ole Gasolineen tutustunut, suosittelen vahvasti! Se on vieläpä parantunut koko ajan.
   
 14. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Ja uusimmassa esittelyssä kaksi kovaa Suomi-laitetta: Juha Pihkasen hottentottihenkinen ´65 rambler American 440H (auto, jossa on jopa enemmän hottentottihenkeä kuin monissa muissa sen ns. oikean ajan härveleissä / ruotsalaisetkin diggaa kypällä, sillä kärry kansikuva-autona ja myös kuuden sivun pääjuttuna lehdessä - päätoimittaja Peter ei meinannut millään pysyä housuissaan, kun näki tämän laitteen livenä viime syksynä Lahden Jenkkiautonäyttelyssä) ja Miikka Salmisen huikea ´36 Dodge Coupe, myös kuuden sivun juttuna (tosin nyt auto on myyty Saksaan). Platultahan noita aviiseja saanee ostaa Kustom Kulture Showsta, so be there or be square :wink:
   
 15. ChevaMan

  ChevaMan 2nd gear

  Tilattu Gasoline kahdeksi vuodeksi noin 2100kr.
   
 16. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Taidan kans itte tilata tuon Gasolinen, oli sen verran hyvä lehti... Ja jos saisi toisenkin kinnerin sinne joskus näkyville... olis taas laatu lukemista!
   
 17. 1320

  1320 Gearhead

  Gasoline on kyllä huippulehti, meille on tullut jo useamman vuoden ja sitä kyllä lukee mielellään vaikkei tuo Ruotsi ihan kovin kummoisesti taivukaan. Esittelyssä on harvemmin karseita isopyöräisiä tai uusilla LS koneilla pilattuja autoja. 8)
   
 18. oolanti

  oolanti 3rd gear

Kerro tästä muillekin!