S10 pikkari henkilöautoksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja umpio, 12.10.2014.

 1. umpio

  umpio 3rd gear

  -96 muuttoautona Suomeen tullut nelikko siis kyseessä. yksi jantteri kyseli että saisiko tuon henkilöautoksi, niin saisi enemmän istumapaikkoja. Autossa siis vakio etusohva ja takana molemmilla seinustoilla ne taitettavat penkit. Vyöt viidelle. En katsastajan käsikirjasta löytänyt minimimittoja jakkaroille; eikös noihinkin jotkin vaatimukset ole? Samaten mietityttää että paljonko tulee autoveroa; autohan siis tuotu uutena Suomeen muuttoautona ja rekisteröity 2 -paikkaisena pakettiautona. Onnistuuko muutto henkilöautoksi, ja jos onnistuu, niin mikälaisin veroseuraamuksin? Omamassa 1800 kg, kok.massa 2100 kg, eli painojen suhteen ei voi yrittää 2 + 2 pakuksi, eiköstä vaan?
   
 2. twelve

  twelve 3rd gear

  Helpointa jos sinulla olisi tiedossa asian tunteva katsastusmies ja kysyisit häneltä. Muistaakseni lisäistuimia ei enää saa pakettiauton otteeseen laitettua, henkilöautoksi sen kyllä saa, mutta maksaa jonkin verran. Kokeile kysyä muutamalta eri konttorilta neuvoja.
   
 3. ceevu

  ceevu Gearhead

  Astroon joskus kyselin,ja verot oli samat jotka valtiolta on jäänyt saamatta kun auto on suomeen tuotu,eli järjettömät suomiauton kyseessä.Miten mahtaa toi muuttoauto status sotkea pakkaa?
   
 4. thomaso

  thomaso 3rd gear

  Astron rekisteröimisessä pakusta hlöautoksi veroja maksamalla ei taida pahemmin muutenkaan olla ideaa koska niitä löytyy hlöautona ihan kohtuurahalla.
   

Kerro tästä muillekin!