SA-HK foorumi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Rockmaple, 1.3.2008.

  1. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Nyt on Suomen Automobiili-Historiallisen Salaseuran hallitus päättänyt, ettei sen foorumille enää saa kirjoittaa kuin omalla nimellä. :eek: Mä en ainakaan omaa nimeä laita esille millekään foorumille. Mitäs mieltä muut on asiasta? Muutenkin vaikuttaa tuon seuran toiminta niin sisäänlämpiävältä, että piruuttani saatan ton yhden museoautoni pilata, niin saanpahan nimeni pois kalustoluettelostakin. :mad:
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

    Eiköhän me tänne kaikki mahduta jos ei tahdo tietyn tahon sääntöihin alistua, niin sehän on oma valinta, kukin asettaa omat vaatimuksensa ja niihin joko suostutaan tai ei, ei se ole minkääm tunteepurkauksen paikka, ei tuossa kenenkään varpaille liene tarkoitus polkea.

    En kuulu kyseiseen seuraan!
     
  3. GMies

    GMies Gearhead

    En kuulu myöskään ko "Salaseuraan".
    On näitä muitakin alan "Salaseuroja", joihin pääsee kirjoittelemaan vain omalla nimellään ja näyttävät vain lisääntyvän. Hyväksyn heidän päätöksensä, sillä heillä on siihen varmasti ihan oikeat syyt, ei vain tehdäkseen joillekin kiusaa.
    Eli jos saanen ennustaa, niin "Rockmaple" pääsee tuokion kuluttua kirjoittelemaan vain Suomi24 palstalle.
    Kyllähän se vaatii hieman uskallusta, että uskaltaa esiintyä omalla nimellään.
    Itse kuulun kyllä muihin "salaseuroihin" ja aivan oikealla nimelläni. :eek:
     
  4. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Kyllähän sen pitäis olla jokaisen päätettävissä millä nimellä haluaa täällä tai muualla esiintyä. Monia hemmoja tunnetaan paremmin lempinimillä kuin omilla nimillään ja toiset haluaa niitä käyttääkin.
     
  5. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Toki ymmärrän, että oman allekirjoituksen vaatiminen pitää keskustelun tason enemmän asiallisena. Mut kyllä se myös on monelle, itseni mukaan lukien, suhteellisen korkea kynnys ylitettäväksi. Ja uskaltaisin väittää, että koko foorumi on vaarassa näivettyä. Itse asiassa aika hiljaista on tuolla SA-HK:n foorumilla ollut tähänkin asti. Vilkkaampaa mielipiteen vaihtoa on esiintynyt lähinnä muutamien trollausten ja yhdistyksen toimintaa kritisoivien topiccien yhteydessä. Luulis moderaattoreiden saavan homman pysymään asialinjalla. Asialinjan kannalla olen itsekin, ja Suomi24:llä aion esiintyä yhtä aktiivisesti kuin tähänkin asti, eli en koskaan.

    Vielä vähän edittiä: Tuo salaseuravaikutelma on aika pitkälti mulle muodostunut seurattuani (itse osallistumatta keskusteluihin) kyseistä foorumia. Jotta pysytään asialinjalla, en sen enempää asiaa ala tässä ruotia. Ja tämä :mad: on kohdistettu myöskin niille foorumille kirjoittaneille idiooteille, joiden vuoksi tähän ratkaisuun on päädytty.
     
  6. Ola Pallonivel

    Ola Pallonivel 1st gear

    Hieman mielikuvitusta peliin! Millä ihmeellä ne tarkistavat kuka on
    omalla nimellään palstalla?

    Hyviä "pussihousunimiä" keksimään, esim.

    Pekka Karvonen, Pentti Jurvonen, Pentti Hirvonen, jne....
    sitten vielä avaat samalla nimellä Gmail- tai Hotmail-osoitteen
    niin menee kuin väärä raha... 8)

    Jos nyt joku haluaa pussihousujen kanssa veljeillä.....
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^Ihan sama tuli itselleni mieleen. Mutta ihan sama minulle, jos en pysty olemaan ilman SAHK:n voorumia (tai mitä tahansa muuta), niin voin kyllä kirjoittaa omalla nimellä. Niinhän oikeastaan teen nytkin...
     
  8. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Kävin juuri laittamassa ko. foorumin ylläpidolle viestiä että muuttavat nimimerkkini omaksi nimekseni. Jos ei uskalla seistä kirjoittamiensa tekstien takana omalla nimellään vaikka foorumin säännöt sitä vaativat niin ehkä on parempi sitten olla kirjoittamatta ko. foorumille.

    Tuo sääntömuutos karsii varmasti paljon käyttäjiä foorumilta pois eikä ole ainakaan hyväksi ennestäänkin hiljaiselle foorumille. Mutta jos hallitus on näin päättänyt niin niihin ehtoihin pitää vaan sopeutua jos aikoo jatkossa kirjoitella. Pysyy ainakin nekin vähät viestit asiallisena kun jokainen seisoo tekstiensä takana omalla nimellään.

    Toni Naskali
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Taitaitaisi kyllä joillekin käydä niin, että oman nimen taakse kätkeytyminen on helpompaa kuin yleisesti tunnetun nimimerkin. No kyllähän se oma nimikin sitten nousisi nopeasti tunnetuksi.
     
  10. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Mutta, tässä tietoyhteiskunnassa Oman Nimen julkaisemisesta globaalissa internetissä on melko kyseenalainen asia... :oops: eipä tulisi itselläni mieleenkään, ei kuulu tapoihin kirjoitella paskaa tänne, mutta silti pysyn nimimerkkini takana...

    Jokainen tyylillään. Seuraavaksi varmaan kotiosoitteita...?
     
  11. Aako

    Aako 1st gear

    Nimi on nyt vain nimi nimien joukossa, kunhan ei sotua tai mitään muuta oikeesti henkilökohtaista julkaise, kyllä se riski käytännössä on ihan sama joutua rikoksen yms uhriksi kun vain netissä surffaa, kaikki haittaohjelmat yms pitää siittä huolen kyllä.
     
  12. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Eipä nimen julkaiseminen netissä taida olla mikään kovin ihmeellinen juttu. Onhan niitä nimiä jo vuosisatoja painettu vaikka minkälaisiin julkaisuihin ja talletettu rekistereihin. Kyllähän noita ihmisten nimiä voi kerätä vaikka puhelinluetteloista tai postilaatikoista jos haluaa. Ei kai nimen kirjoittaminen nettisivuille vaaranna omaa henkilökohtaista turvallisuutta yhtään sen enempää. Aika monen nimi löytyy jostain netissä julkisesti saatavilla olevasta dokumentista ilman että ko. henkilö siitä itse edes tietää. Esim. jonkin kurssien tai tapahtumien osallistujaluetteloista tms. jotka usein ovat jostain netistä nähtävillä. Kokeilkaapa Googlella etsiä itseänne, moni voi yllättyä. Ja Googlekaan ei löydä läheskään kaikkea. Ja toisen nimen väärinkäyttöhän taitaa olla rangaistava teko, nykytekniikalla väärinkäyttäjätkin on helposti selvitettävissä.
     

Kerro tästä muillekin!